رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در گفتوگو با پانا:
آسیب ۳۶ مدرسه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ بازسازیها تقریبا به پایان رسید
پناهگاههای مدارس نیازمند نوسازی است
تهران (پانا) - رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام کرد که هیچیک از مدارس مستقیماً هدف قرار نگرفتهاند و اغلب خسارتها ناشی از موج انفجار بوده است.

حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با پانا در رابطه با وضعیت مدارس و تعداد مدارس آسیبدیده در جنگ تحمیلی گفت: «۳۶ مدرسه دچار آسیب شدهاند که از این تعداد، ۱۲ مدرسه در تهران هستند. البته آمار دقیقی در مورد مقاطع تحصیلی آموزشی در این مدارس در دست نیست، چراکه، ضرورتی برای تفکیک و پیگیری این موضوع احساس نشد.»
وی در ادامه درباره علت آسیب در مدارس و میزان خسارت وارد شده به مدارس گفت: «خوشبختانه هیچیک از این مدارس مستقیماً مورد اصابت قرار نگرفتهاند. آسیبها عمدتاً به دلیل شدت انفجار و موج آن بوده است. تنها یک مدرسه نیاز به بازسازی مجدد دارد.»
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به تعداد کم مدارسآسیبدیده به صورت جدی افزود: «در مواردی که آسیب جدیتری به مدرسه وارد شده، اغلب بخشهای الحاقی بودهاند که بعدها به ساختمان اصلی اضافه شده بودند و از استانداردهای لازم برخوردار نبودهاند.»
خانمحمدی در مورد ترمیم این مدارس گفت: «تقریباً تمامی آنها بازسازی شدهاند. تنها چند مجموعه باقی ماندهاند که به دلیل قرار داشتن در نزدیکی مراکز حساس، اجازه ورود و ترمیم هنوز صادر نشده است. به جز این موارد، تعمیرات بهسرعت انجام شد، چراکه بیشتر آسیبها جزئی بودند و نیازی به بازسازی کامل نداشتند.»
وی در پایان درباره وضعیت پناهگاهها در مدارس کشور گفت: «طبق ماده ۲۱ مقررات ملی ساختمان، باید در فضاهای عمومی یک فضای امن پیشبینی شود. این پناهگاهها در اصل برای استفاده عمومی و بهویژه دانشآموزان طراحی شده بودند، اما بسیاری از آنها در گذر زمان به دلیل استفاده نشدن، فرسوده یا حتی تخریب شدهاند. اکنون اولویت این است که این فضاها بازسازی و احیا شوند، بهویژه در مناطقی که در معرض آسیبپذیری بیشتری قرار دارند.»
ارسال دیدگاه