وزیر نیرو اعلام کرد:

وجود تقاضا برای احداث ۸۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

تهران (پانا) - وزیر نیرو گفت: تاکنون برای بیش از ۳۷ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در کشور پروانه صادر شده و حدود ۸۰ هزار مگاوات متقاضی برای احداث نیروگاه خورشیدی در کشور ثبت نام کرده‌اند و وزارت نیرو به‌صورت جدی در حال پیگیری انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است. بر همین اساس متقاضیانی که فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند، در کوتاه‌ترین زمان با متقاضیان جدید جایگزین خواهند شد تا روند توسعه بدون توقف ادامه یابد.

کد مطلب: ۱۵۷۲۸۹۳
لینک کوتاه کپی شد
وجود تقاضا برای احداث ۸۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

عباس علی آبادی امروز در مراسم آغاز عملیات اجرای نصب ۲۹۷ مگاوات نیروگاه‌های خورشیدی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته اقدامات گسترده‌ای برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور اجرایی شده و ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور نسبت به ۲۰ سال گذشته ۴۴ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: لازم است این اقدامات با سرعت بیشتری استمرار پیدا کند.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به انرژی‌های پاک و پیگیری‌های رئیس جمهور در این خصوص افزود: در حالی که کل ظرفیت تولید برق یکی از کشورهای همسایه ایران تنها ۸۰۰ مگاوات است، در ایران هم اکنون بیش از ۹۵ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی وجود دارد و برنامه گسترده‌ای نیز برای افزایش ظرفیت تولید به ویژه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد.

وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو تمام انرژی خود را برای حل مشکل ناترازی برق بکار بسته است و در این بین توسعه انرژی های تجدیدپذیر نیز در محور توجه‌ها قرار دارد، گفت: تعاریف جدید ارائه‌شده توسط نهادها و شخصیت‌های مهم بین المللی بر نقش پررنگ انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده جهان تأکید دارند و ایران نیز باید همگام با این تحولات اقدامات گسترده‌ای در این حوزه انجام دهد.

وزیر نیرو با بیان اینکه روند جهانی در طول دهه‌های گذشته نشان داده است که میزان تقاضای مصرف برق همواره روند افزایشی داشته و از همین رو در ایران نیز باید خود را برای چنین شرایطی آماده کنیم، گفت: در اوج بار مصرف برق حدود ۸۰ درصد از تقاضا توسط وزارت نیرو قابل تأمین است.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد در ساعات اوج بار کسری تأمین برق وجود دارد که وزارت نیرو تلاش می کند از طریق مدیریت بار شبکه این کسری را جبران کند، تاکید کرد: اولویت اصلی وزارت نیرو حفاظت از پایداری شبکه سراسری برق کشور است و با توجه به تجربه‌های جهانی مرتبط با فروپاشی شبکه در برخی کشورها مانند آمریکا، اسپانیا و پرتغال اعمال برخی خاموشی های برنامه‌ریزی شده در کشور در همین راستا و برای حفظ پایداری شبکه اجرایی می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم توجه به تکنولوژی و فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی برق، گفت: وزارت نیرو برنامه‌ مطالعاتی ویژه‌ای را در حوزه هیدروژن سبز نیز آغاز کرده و در همین راستا توسعه ذخیره سازها نیز مورد توجه قرار دارد.

علی‌آبادی همچنین ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای ورود به حوزه احداث نیروگاه خورشیدی به اقدامات وزارت نیرو برای تسهیل مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: راهبرد اصلی وزارت نیرو در این حوزه بهبود فضای کسب‌وکار در صنعت برق و فراهم‌کردن بستر مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی است.

وی با اشاره به آزاد شدن صادرات برق تجدپذیر گفت: سرمایه‌گذاران حوزه تجدیدپذیرها جز ایام اوج بار می‌توانند با استفاده از زیرساخت‌های شبکه برق کشور نسبت به صادرات برق اقدام کنند و در ایام اوج بار نیز برق تولیدی آن‌ها به با نرخ های جذاب خریداری خواهد شد.

علی آبادی افزود: در تلاش هستیم با استفاده از حمایت‌های دولت و ابزارهای موجود جذابیت صنعت برق برای بخش خصوصی را افزایش دهیم تا در آینده نزدیک شاهد رشد روز افزون مشارکت فعالان بخش خصوصی در حوزه احداث نیروگاه های خورشیدی و دیگر بخش های صنعت برق باشیم.

وزیر نیرو اظهار کرد: در اردیبهشت ماه شاهد فرا رسیدن گرمای زودرس و افزایش بیش از ۴ درجه ای دمای هوا نسبت به میانگین بلند مدت بودیم که همین مسئله به تقاضای مصرف برق منجر شد و با توجه به در پیش بودن هفته‌های گرم از عموم مشترکان برق تقاضا داریم ضمن صرفه‌جویی در مصرف برق فرزندان خود در این صنعت را در مسیر حفظ پایداری شبکه سراسری برق یاری کنند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار