معاون شهرسازی شهرداری تهران در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد؛

راهکار مدیریت شهری جدید برای حفظ بناهای تاریخی پایتخت

تهران (پانا) - معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تشریح راهکار مدیریت شهری جدید برای حفظ بناهای تاریخی در پایتخت گفت برای حفظ بناهای تاریخی شهر باید نگاه مهربان‌تری به آثار ارزشمند شهر داشت.

کد مطلب: ۱۲۳۴۷۶۹
لینک کوتاه کپی شد
راهکار مدیریت شهری جدید برای حفظ بناهای تاریخی پایتخت

پس ازتخریب های پی در پی بناهای ارزشمند شهر تهران، شورای شهر در اردیبهشت سال 99 مصوبه‌ای درخصوص الزام شهرداری تهران برای حفاظت از میراث معماری معاصر شهر داشت که براساس آن مقرر شده بود شهرداری تهران سیاست‌های مالی، کالبدی و بهره برداری، برای حفاظت از این بناهای تاریخی را تدوین و ثبت برخی از این آثار در فهرست میراث فرهنگی را پیگیری کند. تهیه بانک اطلاعاتی و حق انتقال توسعه از دیگر محورهایی بود که شهرداری برای حفاظت از بناهای تاریخی باید انجام می‌داد.

حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در گفت‌وگو با پانا درخصوص برنامه‌های مدیریت شهری برای حفظ بناهای تاریخی شهر تهران گفت: «مولفه‌های هویت‌بخشی به شهر بخشی مربوط به هندسه و فیزیک شهر است و بخشی نیز رویداد و رفتار محور هستند. یکی از مهم‌ترین موضوعات هویت بخشی در شهر، آثار باارزش تاریخی است که در شهر برجا مانده است.»

وی ادامه داد:‌ «شهرداری متولی این موضوع نیست اما در طی دوره‌های گذشته نشان داده که یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایش حفظ، بازسازی و بهسازی این بناها است و تلاش می‌کنیم براساس ضوابط وزارت میراث فرهنگی و شهرداری، حتی‌المقدور این بناها را از تعرض دور نگاه داریم و در نقاطی هم که برایمان امکان دارد با تعیین کاربردهایی برای آنها تلاش کنیم این بناها به محل تردد و کار تبدیل شوند تا مردم با این مکان‌ها اُنس بگیرند.»

صارمی با اشاره به بازسازی و ساماندهی خانه نیما که مدتی پیش به بهره‌برداری رسید، گفت:‌ «همین اتفاقی که در بهسازی خانه نیما یوشیج رخ داد باعث می‌شود، مردم با آثار مفاخرشان بیشتر آشنا شوند وقتی مردم به این خانه‌ها می‌روند حس تعلق‌شان به شهر بیشتر می‌شود. این‌که در شهری زندگی می‌کنند که هویت دارد همه اینها مستلزم این است که با آثار تاریخی با یک نگاه مهربان‌تری برخورد کنیم.»

وی در پاسخ به این پرسش که مدیریت شهری مصوبه‌ای درخصوص الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر شهر تهران داشت. آیا مدیریت شهری این مصوبه را عملیاتی می‌کند، گفت:‌ «در معاونت معماری شهرسازی مهم‌ترین اولویت این است که سیاست‌های شورای اسلامی شهر پیاده‌سازی شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار