نوآوریهای آموزشی در مهارتهای زبانی و خوانداری برای دانشآموزان دارای نیازهای ویژه:
نگاهی به دو کتاب راهگشا در نمایشگاه کتاب تهران
تهران (پانا) - در دنیای آموزش امروز، توجه به نیازهای خاص دانشآموزان با اختلالات یادگیری و دیگر گروههای ویژه، اهمیت روزافزونی یافته است. انتشار کتابهای متنوع و نوآورانه میتواند مشکلات یادگیری زبان و درک خوانداری را در این گروهها کاهش دهد و مسیر آموزش را هموارتر سازد.

در این گزارش، به معرفی دو اثر مهم پرداختهایم که هدفشان ارتقای مهارتهای زبانی و خوانداری در دانشآموزان با نیازهای خاص است. این کتابها با بهرهگیری از فناوری، تمرینهای تعاملی و رویکردهای مبتنی بر علم نشان میدهند که آموزش مؤثر و هدفمند چگونه میتواند تفاوتآفرین باشد. با امید بهبود کیفیت و اثربخشی آموزشهای خاص، نتشارات بوی کاغذ (بوکا) در تلاش است تا گامی هرچند کوچک – اما مهم - در جهت درک بهتر روشهای نوین آموزشی و بهرهگیری از آنها در نظامهای آموزشی کشور بردارد.
کتاب آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به زبانآموزان ناشنوا و کمشنوا: راهبردهای آموزشی و برنامههای مداخلهای (English as a Foreign Language for Deaf and Hard of Hearing Learners: Teaching Strategies and Interventions) طرحی جامع از بهترین اقدامات و مؤثرترین راهبردها برای آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا را ترسیم میکند. این اثر، نه تنها بر تقویت مهارتهای زبانی بلکه بر تسهیل ارتباطات فرهنگی و اجتماعی هم تمرکز دارد.
آموزش زبان انگلیسی به دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند تأثیرات مثبت گستردهای بر ابعاد و کیفیت زندگی و آینده آنها داشته باشد؛ از جمله افزایش اعتماد به نفس در مواجهه با چالشهای اجتماعی و تحصیلی، توسعه ارتباطات و تعاملات اجتماعی، تسهیل دسترسی به منابع آموزشی و علمی، و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب.
با انتشار کتاب آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به زبانآموزان ناشنوا و کمشنوا (راهبردهای آموزشی و برنامههای مداخلهای) سعی شده منبعی بهروز در دسترس همۀ علاقمندان به ارتقاء کیفیت آموزش زبان برای افراد ناشنوا و کمشنوا اعم از پژوهشگران، معلمان تازهکار، بازرسان مدارس، مشاوران و دانشجویان قرار بگیرد. همچنین، مطالعه این کتاب را به تمام افرادی که با دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا در ارتباط هستند پیشنهاد میکنیم.
کتاب آموزش درک خوانداری به دانشآموزان دچار مشکلات/ اختلالات یادگیری (Teaching reading comprehension to students with learning difficulties) به شیوهای ساده و قابل فهم بر مبنای مفاهیم نوین آموزشی و منابع عالی به نگارش درآمده است. این کتاب که با ترجمه دکتر مهدی دستجردی کاظمی منتشر شده است، با تمرکز بر روشهای آموزش درک خوانداری، این کتاب ایدههای عملی و مؤثر فراوانی را برای تدریس خواندن در اختیار معلمان قرار میدهد تا بهترین حمایت را از دانشآموزانی که با مشکلات یادگیری مواجه هستند، به عمل آورند.
امروزه، مهارت خواندن یکی از مهمترین نیازهای یادگیری دانشآموزان است. «درکِ خوانداری» به توانایی فرد در فهم و تفسیر اطلاعات موجود در متن گفته میشود. این فرآیند شامل شناسایی کلمات، درک معانی جملات و ایجاد ارتباط بین اطلاعات ارائهشده و دانش قبلی خواننده است. به بیان دیگر، در «درکِ خوانداری» دانشآموز یاد میگیرد که نخست درست بخواند و آنچه را میخواند، بفهمد و در مرتبه بعد آنچه را خوانده بتواند تحلیل و تفسیر کند. درک خوانداری نه تنها برای موفقیت تحصیلی و شغلی ضروری است، بلکه به فرد کمک میکند تا اطلاعات را به صورت مؤثرتر پردازش کند و نظرات خود را شکل دهد.
کتاب حاضر راهنمای عالی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد، و همچنین معلمان و مربیان به شمار میرود تا دانش خود را درباره آموزش درک خوانداری (درک مطلب) به دانشآموزان دارای ناتوانیهای یادگیری توسعه دهند. این کتاب میتواند ابزار ارزشمندی برای هدایت اقدامات آموزشی و نیز درمانی باشد. همچنین میتواند راهنمای همکاری رسمی یا غیررسمی در کارهای گروهی در تحقیقات و مطالعات آموزشی خواندن باشد. همچنین، مطالعه این کتاب را به فعالان و علاقهمندان به حوزههای روانشناسی تربیتی و برنامهریزی آموزشی و سایر علوم وابسته به آموزش و پرورش پیشنهاد میکنیم.
کلیه عناوین منتشر شده توسط انتشارات بوی کاغذ (بوکا) در بخش مجازی در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
بخش مجازی نمایشگاه کتاب بین المللی تهران برای آن دسته از افرادی که فهرست کتابهای مدنظر خود را از قبل تهیه کردهاند گزینه بسیار مناسبی است؛ علاوهبراین در خرید به شیوه مجازی از نمایشگاه کتاب تهران میتوان از بنکارت تخفیف استفاده کرد.
ارسال دیدگاه