مدیر کل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش:

آیین نامه اجرایی مدارس، قانون اساسی مدارس است

کرمان(پانا) - مدیر کل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش در همایش استانی "برنامه تدبیر" که به میزبانی آموزش و پرورش منطقه ماهان برگزار شد، گفت: حوزه فراپیچیده آموزش و پرورش، نیازمند روش های نوین مدیریت است.

کد مطلب: ۸۳۲۰۹۱
لینک کوتاه کپی شد
آیین نامه اجرایی مدارس، قانون اساسی مدارس است

مرتضی شکوهی با اشاره به گستردگی و پیچیدگی آموزش و پرورش، از این حوزه به عنوان حوزه ای فراپیچیده یاد کرد و افزود: اهمیت مدیریت این دستگاه فراپیچیده در مقایسه با مدیریت سایر حوزه ها متفاوت است.

وی گفت: ورودی آموزش و پرورش، انسان است و انسان ها فرآیندهایش را تعیین می کنند که باعث می شود این حوزه به حوزه ای حساس و ظریف تبدیل شود و برای بالندگی و یافتن راه های بدیع، نو و خلاقانه نیاز به تحلیل گری، اندیشه ورزی و مهارت آموزی داشته باشد.

شکوهی با اشاره به تبیین جایگاه مهم مدرسه در آموزش و پرورش گفت: جایگاه مدیریت مدرسه در پیشبرد امور مدرسه، ایجاد تحول در آن، بهبود کیفیت عملکرد و تحقق اهداف آن، جایگاهی مهم است و اگر مدرسه نباشد سایر سطوح آموزش و پرورش هم وجود ندارند، مدرسه، خاستگاه و تجلی گاه اهداف آموزش و پرورش است.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه مدیریت مدرسه افزود: به طور طبیعی تغییر در مدیریت مدرسه با تغییر در منابع انسانی، تغییر در نگرش افراد جامعه، میزان مشارکت اولیا و ذی نفعان اتفاق می افتد و ثروت کم یاب هر سازمانی نیروی انسانی متخصص و کارآمد است که مدیران توانمند کم یاب ترین گروه هستند.

مدیر کل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: تردیدی نیست که تحول آموزش و پرورش، اجرایی کردن مفاد سند تحول بنیادین و تحقق سند چشم انداز راهی ندارد جز این که مدرسه به سطحی از توانمندی و قدرت مدیریتی برسد تا به کانون پیشرو محله تبدیل شود، مدرسه باید از انزوا خارج شود و به نقش پررنگ خود برگردد، باید دست های مداخله ای خود را از مدارس برداریم و فقط دست های حمایتی را لحاظ کنیم.

وی گفت: باید به مدیر مدرسه بها داده شود، اعتماد شود، افتخار شود.اگر مسئولان نقش حمایتی از مدیر مدرسه داشته باشند، مدرسه محوری شکل می گیرد و مدرسه محوری نیاز به مدیری فکور، توانمند، خلاق، خردورز با توانمندی جلب مشارکت دارد.

شکوهی با تاکید بر این که سند تحول بنیادین انتظار خود را از مدرسه و مدیر مدرسه به روشنی بیان کرده است، خاطر نشان کرد: آیین نامه اجرایی مدارس، قانون اساسی مدارس است و تکیه بر ارکان مدرسه و مدیریت آن دارد و مدیر را موظف می کند که برنامه عملیاتی را اجرا کند، مدیر مدرسه باید وضعیت مدرسه را تحلیل کند که شامل بررسی عملکرد درسی دانش آموزان، بررسی وضعیت پرورشی، بهداشتی و اداری می شود و از این طریق نقطه مطلوب را ترسیم کند.

وی گفت: مدیر باید راهی برای تامین منابع انسانی و مالی پیدا کند و با وجود همه کاستی ها و محدودت ها برنامه ریزی راهبردی کند یعنی گذشته را مورد مطالعه قرار دهد، وضعیت را تحلیل کند و با نگاهی جامع تصمیم بگیرد، یک مدیر موفق هرگز در نمی ماند بلکه یا راهی پیدا می کند و یا راهی می سازد.

مدیرکل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ارزیابی عملکرد مدیران باید برون داد مدارس را بررسی کرد نه خروجی آن ها را و قطعا مطالعه وضعیت مدیریت مدارس در کشورهای پیشرفته کمک می کند تا بتوانیم با در نظر گرفتن همه شاخص های مدیریتی به جایگاه بهتری در زمینه ارتقای مدیریت مدرسه برسیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار