اجرای طرح خطرسنجی بیماری های قلبی و عروقی در دماوند

دماوند(پانا)-رئیس مرکز بهداشت شهرستان دماوند از اجرای طرح خطرسنجی بیماری های قلبی و عروقی در این شهرستان خبر داد و گفت: اضافه وزن و چاقی پنجمین عامل خطر مرگ‌ و میر در دنیا است.

کد مطلب: ۷۰۲۵۱۴
لینک کوتاه کپی شد
حسن طهماسبی در گفتگو با خبرنگارپانا اظهار کرد: به طور کلی روند هشداردهنده و روبه گسترش اضافه‌وزن، چاقی و بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با آن و پیامدهای زیان‌بار آن از مهم‌ترین مشکلات بهداشت عمومی در کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه است.
وی با بیان اینکه چاقی با اضافه‌وزن متفاوت است افزود: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۶ بیش از ۹/۱ میلیارد بزرگسال بالای ۱۸ سال دارای اضافه وزن هستند و از این تعداد ۶۵۰ میلیون نفر دچار چاقی می‌باشند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دماوند ادامه داد: امروزه مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در دنیا بیماری‌های غیرواگیر و در صدر آنها بیماری‌های قلبی عروقی هستند و یکی از موارد مهم در کنترل آنها اضافه وزن و چاقی است که با اصلاح رژیم غذایی نامطلوب می‌توان تا حد زیادی آنها را کاهش داد.
طهماسبی از تغییر در الگوی مصرف غذایی، مصرف بی‌رویه مواد قندی و چربی‌ها، غذاهای چرب و سرخ‌شده، فست‌فودها و کم‌تحرکی از جمله موارد اضافه وزن و چاقی نام برد.
وی خاطرنشان کرد: روزانه تعداد ۸۰۰ تا ۸۵۰ مرگ در کشور به وقوع می‌پیوندد که حدود ۴۶ درصد از آن به علت بیماری‌های قلبی و عروقی و ۱۴ درصد تحت‌تاثیر سرطان‌ها است که به بیانی دیگر ۶۰ درصد از مرگ‌ومیرها به دلیل این دو عامل است و این نشان‌دهنده اهمیت تغذیه و رژیم‌غذایی صحیح در کنترل بیماری‌هاست.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دماوند تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی پنجمین عامل خطر مرگ‌ومیر در دنیا است در حالی که سومین عامل خطر در کشور ما محسوب می‌شود و طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی ۴۴ درصد دیابت، ۲۳ درصد نارسایی قلبی و بین هفت تا ۴۱ درصد سرطان‌های مرتبط را می‌توان به اضافه وزن و چاقی نسبت داد.
طهماسبی از افزایش فشارخون، دیابت، سنگ‌های صفراوی، بواسیر، چربی‌خون، نقرس، آرتروز، کمردرد، تنگی نفس، بیماری‌های کبد، سرطان‌های کلون، رکتون، پروستات در مردان و سینه، تخمدان و مشکلات باروری در بانوان و در نهایت کاهش عمر انسان به عنوان عوارض چاقی و اضافه وزن نام برد.
وی اضافه وزن و چاقی در کودکان را تهدیدی جدی‌تر نسبت به بزرگسالان برشمرد و گفت: چاقی کودکی و نوجوانی به عنوان چالشی جدی در قرن ۲۱ و مشکل حاد بهداشت عمومی در جهان مطرح است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دماوند بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، شیوع جهانی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی از ۲/۴ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۷/۶ درصد در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته و انتظار می رود که این روند تا سال ۲۰۲۰ به ۱/۹ درصد و به بیانی دیگر ۶۰ میلیون کودک افزایش پیدا کند.
طهماسبی عنوان کرد: در سال گذشته حدود ۶۰ درصد جمعیت ۱۸ سال در ایران دچار اضافه‌وزن و چاقی بودند و چاقی در کودکان و نوجوانان کشور ما روند افزایشی را طی می‌کند؛ به‌طوری‌که حدود ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه کشور در معرض خطر اضافه وزن هستند و این آمار در برخی از استان‌ها به حدود ۲۰ درصد هم می‌رسد.
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی ما نیاز به مداخلات آموزشی، تغییر باورها و اطلاع‌رسانی گسترده در کشور داریم و به همین جهت سازوکاری تحت عنوان بسیج ملی پیشگیری و کنترل چاقی تشکیل شد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دماوند بیان کرد: به طورکلی در چهارچوب سند ملی تغذیه و با هدف توقف افزایش شیوع چاقی، بسیج ملی پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم از پانزدهم تا پایان دی‌ماه به طور هماهنگ در سطح کشور به اجرا گذاشته می‌شود.
طهماسبی در خصوص اقدامات شبکه بهداشت‌ودرمان شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته برون‌بخشی با هدف توقف چاقی و پیشگیری از اضافه وزن با رژیم غذایی مناسب، افزایش تحرک بدنی در کمیته‌های برون‌بخشی و درون‌بخشی، تشکیل کارگروه در فرمانداری از جمله اقدامات در این زمینه می‌باشد.
وی ادامه داد: همچنین خانه‌های بهداشت برای روستاییان، مراکز بهداشت برای شهروندان و همچنین ارائه آموز‌ش‌های لازم در بین کارکنان ادارات شهرستان دماوند از دیگر اقدامات شبکه بهداشت‌ودرمان این شهرستان است؛ علاوه براین مردم شهرستان دماوند از نظر بیماری قلبی و عروقی خطرسنجی می‌شوند.

/ خبرنگار:هدیه نزهتی/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار