رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران:

روزنامه همشهری با دوران اوج خود فاصله زیادی دارد

تهران (پانا) - رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران گفت روزنامه همشهری با دوران اوج خود فاصله زیادی دارد و روزهایی را به خود دیده که در اوج بوده است. مساله این است که همشهری روزنامه سیاسی است؟ البته منظور این نیست که نباید سیاسی باشد اما تفاوت آن با سایر روزنامه‌ها چیست؟

کد مطلب: ۱۳۷۹۹۳۵
لینک کوتاه کپی شد
روزنامه همشهری با دوران اوج خود فاصله زیادی دارد

مهدی اقراریان رئیس کمیته نظارت شورا در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش مدیرعامل مؤسسه همشهری، با بیان اینکه اساساً اگر قرار باشد در صحن شورا گزارش ارائه دهیم که نشان دهیم شهرداری تهران تلاش می کند و مردم این را حس کنند، مسیر مشخصی را باید طی کنیم، گفت: به اعتقاد بنده صحن شورا برای بررسی مسائل و چالش هاست و نباید ارائه و تبلیغ مدنظر باشد و متناسب با برنامه، گزارشات ارائه شود.

وی افزود: روزنامه همشهری با دوران اوج خود فاصله زیادی دارد و روزهایی را به خود دیده که در اوج بوده است. مساله این است که همشهری روزنامه سیاسی است؟ البته بنده نمی گویم که نباید سیاسی باشد اما تفاوت آن با سایر روزنامه ها چیست؟

اقراریان با بیان اینکه مدتهاست که جایگاه حقوق شهروندی در روزنامه تعطیل شده است، یادآور شد: سنگین شدن مؤسسه همشهری با تلویزیون اینترنتی می تواند مؤسسه را از مسیر خود دور کند.

وی با تأکید بر اینکه همشهری به مشکلات و چالش های تهران ورود کند و صدای مردم باشد، گفت: امروز همشهری کمتر صدای مردم است و تقاضا می کنیم روزنامه مطالبه گر باشد. شاید به واسطه حضور شهردار تهران در هیئت دولت، فکر کنید که انتقاد آسیب زننده است اما ایرادی ندارد و ما می گوییم که حرف مردم و مطالبات آنها را با صراحت مطرح کنید و از نمایندگان مردم بپرسید که برای حوزه انتخابیه خود چه کاری انجام داده اند؟

مهدی پیرهادی نیز در واکنش به گزارش مدیرعامل مؤسسه همشهری، با بیان اینکه مدیرعامل مؤسسه یکی از افراد با تجربه حوزه رسانه ها بوده است، تصریح کرد: این بسیار مهم است که در آینده چه قضاوتی در مورد همشهری خواهد شد.

وی با بیان اینکه زمانی که همشهری تحویل گرفته شد یکی از بدترین شرکت های شهرداری بود، گفت: هم حقوق پرسنل پرداخت نمی شد و هم شاهد اخراج نیروها بودیم و در مجموع وضعیت بدی را شاهد بودیم اما امروز زحمات زیادی کشیده شده و وضعیت بسیار بهتر شده اما رویکرد اجتماعی، شهری و آموزشی باید بر دیگر رویکردها غالب و پررنگ تر باشد.

پیرهادی با تأکید بر نقد منصفانه در روزنامه همشهری، یادآور شد: شورا در خصوص کیوسک های مطبوعاتی در سال ۹۹ مصوبه ای داشت که هیچ کیوسکی اضافه نشود و در چهار سال اخیر این اتفاق افتاده و در دو سال اخیر نیز هیچ کیوسکی اضافه نشده و تا زمانی که در کمیسیون حضور دارم اجازه نمی دهم کیوسک جدیدی به شهر اضافه شود؛ لذا باید تدبیری اندیشیده شود که چگونه می توان از ظرفیت موجود استفاده کرد.

سید محمد آقامیری نیز در ادامه این جلسه با تأکید بر انسجام و تلاش مضاعف کارکنان موسسه همشهری گفت: کار جدیدی در این دوره در موسسه آغاز شده است که جای تقدیر دارد.

رئیس کمیته عمران شورا با بیان اینکه بنده از مواضع انقلابی و جهادی مدیرعامل مؤسسه تقدیر می کنم، اظهار کرد: رویکرد این روزنامه در زمان اغتشاشات و موضوع حجاب و عفاف، رویکرد خوبی بود که قابل تحسین است البته توقع داریم یک نگاه ویژه ای به محلات تهران در روزنامه همشهری وجود داشته باشد که البته شاید بوده و ما توجهی نداشته ایم.

وی با تأکید بر اینکه باید از روزنامه های کاغذی عبور کرد، یادآور شد: امروز اشتراک روزنامه به شدت پایین آمده و رویکرد جدیدی در حوزه دیجیتال ایجاد شده که نیاز است مؤسسه همشهری نیز راهبرد و سیاست حوزه روزنامه دیجتال را ارائه کند.

ناصر امانی، دیگر عضو شورای شهر تهران هم در واکنش به گزارش مدیرعامل مؤسسه همشهری، اظهار کرد: همشهری مسیری را پیش رفت که بیشتر مسئولیت ملی بر عهده گرفت تا مسئولیت محلی. ما معتقدیم که باید از جبهه انقلاب و ارزش های انقلاب اسلامی حمایت کرد اما اینگونه نباشد که مسائل شهری در روزنامه به تدریج به یک کورسو تبدیل شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه چه اشکالی داشت که مشکل آب به تیتر یک روزنامه همشهری تبدیل می شد، تصریح کرد: تیتر روزنامه همشهری در یک سال گذشته تنها در مواردی که شهردار تهران در صحن شورا حضور یافته و یا مصاحبه ای داشته، به این موضوع اختصاص یافته و مابقی ایام سال به مسائل ملی پرداخته است.

وی افزود: هوشمندسازی شهر تهران، آلودگی هوا، حمل و نقل و مواردی از این قبیل می تواند در روزنامه همشهری مورد بحث قرار بگیرد؛ ما می خواهیم روزنامه همشهری کاری کند که تعادلی بین مسائل ملی و محلی شهر تهران برقرار شود.رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه شاهد اقدامات خوبی در دوره جدید مدیریت شهری در همشهری هستیم، گفت: انتشار همشهری محله برای قوام هویت شهروندی در روزهای جمعه با تنوع موضوعات و اصل خانواده محوری از نکاث مثبت این دوره است.

نرگس معدنی پور نیز با تأکید بر اینکه مجلات همشهری با تخصصی شدن و مشتری مداری و نوآوری می توانند روند خوبی در جذب مخاطب داشته باشند، خاطرنشان کرد: استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و توجه به حوزه فعالیت های روزنامه و پرداختن به پایتخت در روزنامه از مواردی است که ما از مؤسسه همشهری انتظار داریم.

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران هم با بیان اینکه به نظر بنده گزارش خوبی ارائه نشد، تأکید کرد: انتظار می رفت اقدامات به صورت تیتروار مطرح می شد نه اینکه فضایی ترسیم شود که مشکلی از بابت نیروی انسانی و تولید محتوا و درآمدزایی نداریم و همه چیز گل و بلبل است.

وی افزود: ما منکر زحمات دوستان نیستیم اما بعد از ۳۰ سال فعالیت همشهری، با آزمون و خطا اداره می کنیم و می خواهیم هنرستانی برای جهاد تبیین راه اندازی کنیم و تقاضای ما این است که در اجماع با شورا تصمیم گیری شود تا با برنامه خوب و شایان توجه جلو ببریم و در برنامه های توسعه لحاظ شود.

حبیب کاشانی با بیان اینکه شهردارانی که به انتخاب شورا روی کار می آمدند نظارت نهایی بر روزنامه را انجام می دادند، گفت: برگشت به عقب را همه انجام دادند و باید آسیب شناسی می کردیم که چرا برخی برندها جمع آوری شدند؟ از ظرفیتی که در شورا وجود دارد باید استفاده شود تا به غنای روزنامه همشهری افزوده شود.

وی ادامه داد: روزنامه همشهری تقریباً شبیه برخی روزنامه ها شده است؛ در دوره ای به صدها صفحه تبلیغات می پرداختیم و حالا باید ثابت کنیم همشهری هستیم و منافع مردم را در نظر بگیریم.

در ادامه این جلسه سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورا نیز تأکید کرد: همشهری از روزنامه های خوب کشور با رویکرد اجتماعی است و در سالهای اخیر با گسترش فضای مجازی، روزنامه ها با کاهش سطح انتشار روبه رو بوده اند که بر درآمدزایی آنها نیز اثرگذار بوده است.

وی اضافه کرد: یکی از عمده دلایل تیراژ بالای روزنامه، انتشار آگهی بود اما دچار افت قابل ملاحظه ای شد و نتوانست در این زمینه با پلتفرم ها همکاری داشته باشد و درآمد آن کاهش یافت.

میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه باید در این جلسه به جمع بندی در خصوص سیاست ها و اهداف مؤسسه همشهری برسیم، اظهار کرد: فرصت دیگری نخواهیم داشت که در شورا موضوع مؤسسه همشهری را در دستور کار قرار دهیم و به عنوان سیاست گذار در این خصوص بحث کنیم.

وی با بیان اینکه قرار نیست در جبهه انقلاب تمام انرژی خود را در یک محور قرار دهیم، تأکید کرد: باید در حوزه های مختلف، فرهنگ رفتاری را ارتقاء دهیم و تنها نمی توان به یک حوزه پرداخت.

مظفر با تأکید بر اینکه همشهری باید مدعی العموم باشد و مطالبات مردم را به جریان تبدیل کند، یادآور شد: ما نیاز داریم که در مورد فلسفه وجودی روزنامه همشهری با هم تبادل و همگرایی داشته باشیم.

علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه در دوره دوم مدیریت شهری مصوبه ای داشتیم که یکی از اعضا به عنوان ناظر بر روزنامه همشهری انتخاب شود، گفت: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بررسی های لازم را انجام دهد تا مصوبه احیا شود تا اعضای ناظر انتخاب شوند.پرویز سروری نایب رئیس شورا پس از استماع گزارش مدیرعامل موسسه همشهری در صحن شورا، با تأکید بر اینکه روزنامه همشهری روزنامه شهری و سیاسی است، اظهار کرد: همه ما پیش از این انتقاد داشتیم که چرا همشهری رویکرد انقلابی نداشت. من هر روز همشهری را مطالعه می کنم و احساس می کنم که گاهی دوستان تمام صفحات را مطالعه نکردند؛ لذا اتفاقاً مباحث اجتماعی به خوبی در همشهری مورد بحث قرار می گیرد.

وی افزود: همشهری به روزنامه ای تبدیل شده که هر بخش آن را بخوانیم مورد استفاده است و امروز به روزنامه ای جذاب و دلچسب تبدیل شده که مخاطبان را به خود ترغیب می کند.

محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا، هم پس از استماع گزارش مدیرعامل موسسه همشهری با بیان اینکه رویکرد ما باید متفاوت باشد، اظهار کرد: ما تبصره ای برای روزنامه همشهری داشتیم اما به آن رأی ندادیم؛ حمایت ها باید عملی باشد و اگر اعتقاد داریم که فضای دیجیتال وارد شده باید به همان نسبت کمک کنیم تا مؤسسه به وظایف خود در این زمینه عمل کند.

وی با اعلام اینکه خوشبختانه در برنامه توسعه، ایجاد زیست بوم مجازی در مؤسسه همشهری طی سال ۱۴۰۲ و ارتقاء آن تا سال ۱۴۰۴ به تصویب رسید، تصریح کرد: روزنامه همشهری با وجود اینکه مورد علاقه مردم بوده از رسانه های اثرگذار در کشور نبوده است.

آخوندی با تأکید بر اینکه تنها فضایی که می تواند شهروند خبرنگار آموزش دهد مؤسسه همشهری است، یادآور شد: با توجه به فعالیت سراهای محلات، می توان خبرنگارانی در تراز جمهوری اسلامی آموزش داد که با حوادث روز وظایف خود را فراموش نکند.

وی با بیان اینکه نباید در همشهری از متلک‌ها ترسید، گفت: ما به مؤسسه همشهری تأکید می کنیم که از این رویکرد که باید از انقلاب اسلامی دفاع کنید، کوتاه نیایید؛ روی زیاد و زبان دراز از ویژگی برخی افراد است. ما وضعیت گزارشات حسابرسی سالهای ۹۶ تا ۹۹ را دیدیم. نیاز نیست در مورد باغات مناظره کنید بلکه باید محاکمه شوید. چه بر سر همشهری آورده اید؟ ما می دانیم جایگاه همشهری کجا بوده و چه بلایی سر آن آورده اید. این شهر را به این شکل تحویل داده اید و حرف از مناظره می زنید.

آخوندی تأکید کرد: شما که در سال های ۹۶ تا ۹۹ حقوق های نجومی در همشهری می گرفتید به سال ۱۴۰۰ فکر می کردید که حالا می گویید همشهری جایگاه خود را از دست داده است. اینکه همشهری از جمهوری اسلامی دفاع می کند جایگاه خود را از دست داده است؟ به نظر من کار همشهری درست است و درخواست دارم همین مسیر را ادامه دهد و مطالبه گر مردم نیز باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار