۵ هکتار از اراضی پایاب سد سبلان زیر کشت آبی رفت

اردبیل (پانا) - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت در سال زراعی گذشته تنها ۵ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت آبی رفته است.

کد مطلب: ۱۳۱۲۸۳۵
لینک کوتاه کپی شد
۵ هکتار از اراضی پایاب سد سبلان زیر کشت آبی رفت

علی حیدری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اعلام این خبر گفت: پایاب سد سبلان مشگین شهر قابلیت آبیاری ۱۵ هزار هکتار اراضی این شهرستان را داراست، اما به دلیل کمبود آب در سال زراعی گذشته تنها پنج هزار هکتار از این اراضی زیر کشت آبی رفت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر با تأمین اعتبار از محل فاینانس داخلی، عملیات اجرایی فاز اول این طرح در حال اجرا بوده و برای تداوم عملیات اجرایی طرح، اعتبار مورد نیاز تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: تکمیل فاز اول طرح شبکه آبیاری سبلان با مشارکت بانک توسعه تعاون، بعنوان سرمایه گذار طرح مذکور با تامین اعتبار لازم در اولویت قرار گرفته است.

حیدری با اشاره به کاهش ذخایر آب در سد یامچی اردبیل گفت: آب سد یامچی که برای آبیاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی دشت اردبیل پیش‌بینی شده و شبکه آن نیز اجرا شده، تنها امکان آبیاری ۶ هزار هکتار را دارد.

وی میزان آب تولیدی در این استان را ۲.۴ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: قرار است با اجرای طرح‌های در دست اجرا، با این میزان آب، سطح اراضی آبی استان از ۷۸ هزار هکتار به ۱۲۸ هزار هکتار افزایش یابد به شرطی که منابع موجود، به شکل اصولی و مطابق با الگوی کشت و رعایت حجم تعیین شده برای هر منطقه و هر مزرعه مصرف شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: در منطقه مغان بیش از یک میلیارد متر مکعب آب در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که بخش اعظمی از آن به علت استفاده نادرست تبخیر شده و از دست می‌رود و با توجه به کاهش منابع آب رود ارس، استفاده بهینه آب در آن منطقه نیز ضرورت جدی دارد.

حیدری با اشاره به امضای تفاهم‌نامه مدیریت و مصرف حجمی آب کشاورزی در استان گفت: این تفاهم نامه از سوی آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان اردبیل با هدف استفاده بهینه از منابع آب موجود در بخش کشاورزی، مدیریت و کاهش مصرف آب و نیز افزایش راندمان آبیاری در مزارع از طریق اصلاح الگوی کشت و روش‌های نوین آبیاری امضا شده است.

وی رعایت الگوی کشت در مزارع و اراضی زراعی آبی، تحویل حجمی آب به زارعان و تعاونی‌های بهره‌بردار و تشکیل تشکل‌های آب‌بران را از مراحل اجرایی امضای این تفاهم‌نامه ذکر کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بخش کشاورزی را بزرگترین مصرف کننده منابع آب جاری و زیرسطحی در این استان دانست و افزود: این استان در زمینه تولید آب محدودیت و کمبود جدی دارد.

حیدری اضافه کرد: اگر می‌خواهیم کشاورزی توسعه یافته و تداوم داشته باشد، باید در مدیریت مصرف آب کشاورزی، رعایت الگوی کشت و اجرای سامانه‌های آبیاری نوین و نیز شیوه‌های کشت تجدید نظر اساسی صورت گیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار