جریان بررسی اصلاح ساختار شهرداری مطرح شد:

فعالیت‌های زیر نظر شهردار تهران باید اصلاح شود

تهران (پانا) - لایحه اصلاح ساختار معاونت برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران در پنجاه و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

کد مطلب: ۱۲۶۳۶۱۵
لینک کوتاه کپی شد
فعالیت‌های زیر نظر شهردار تهران باید اصلاح شود

لایحه اصلاح ساختار معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران در پنجاه و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

در توضیح این دستور جلسه، محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: این لایحه در زمان بررسی بودجه به کمیسیون ارجاع شد و بعد از بررسی و تصویب بودجه در کمیته منابع انسانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نهایتا هفته گذشته در کمیسیون برنامه و بودجه که جلسه آن با حضور مدیران شهرداری برگزار شد مورد رای گیری و تصویب قرار گرفت.

وی ادامه داد: عنوان لایحه به دلیل اینکه بخشی خارج از معاونت برنامه ریزی بود به اصلاح بخشی از ساختار شهرداری تهران تغییر پیدا کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: در مورد تفکیک امور ایثارگران و رفاه، شهرداری در لایحه پیشنهادی خود در نظر داشت که تفکیکی صورت گیرد که این موضوع مورد تایید قرار گرفت. بر این اساس در بند «الف» امور ایثارگران و رفاه تفکیک گردیده و مجددا دو اداره کل امور ایثارگران و رفاه و تعاون و خدمات اجتماعی ایجاد می گردد.

آخوندی ادامه داد: در پیشنهاد شهرداری در بند «ب» علاوه بر اداره کل امور ایثارگران، پیشنهاد داده شد تا مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از معاونت برنامه ریزی جدا و به حوزه شهردار تهران منتقل شود. همچنین شهرداری درخواست خروج فاوا از زیر مجموعه معاونت برنامه ریزی و قرار گرفتن آن تحت نظر حوزه شهردار را داشت که این موضوع مورد تصویب کمیسیون قرار نگرفت.

وی خاطر نشان کرد: در بند «ج» به شهرداری اجازه داده می شود با تجدید نظر در جانمایی اداره کل امور بانوان نسبت به قرارگیری آن زیر نظر مستقیم شهرداری تهران اقدام نماید.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شوری اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در بند «د» به شهرداری تهران اجازه داده می شود به منظور سازماندهی، یکپارچه سازی و پیشبرد امور مربوط به هوشمندسازی، فن آوری های نوین، نوآوری و کسب و کارهای نوپا در مدیریت شهری با انجام تشریفات قانونی نسبت به تاسیس و جانمایی سازمان فن اوری های نوین و نوآوری شهری زیر نظر مستقیم شهردار اقدام نماید که در این خصوص شهرداری می بایست اساسنامه این سازمان را ظرف مدت یک ماه تهیه و به شورای شهر تهران ارائه کند.

در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: باید دید سازمان امور استخدامی کشور با لایحه موافق است یا خیر و پس از این باید طرح را در شورا مورد بررسی قرار داد.

وی گفت: بر اساس این لایحه توسعه سازمانی اتفاق می‌افتد که در همین راستا یک اداره کل جدید ایجاد می شود و سه جابجایی صورت می گیرد که باید نظر سازمان امور استخدامی در این زمینه لحاظ شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه من مقید به قانون هستم، گفت: ما سوگند یاد کردیم قوانین را رعایت کنیم و من روی تذکر خود ایستاده ام که قبل از اینکه مصوبه به شورا راه پیدا کند به سازمان امور استخدامی ارسال شود.

وی یادآور شد: پیشنهاد من این است که طرح کنار گذاشته شود و در یک ماه فرصت ارائه شده، لایحه به طور مجدد مورد بررسی قرار گیرد.

نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید نظر کمیسیون‌ها در خصوص لوایح گرفته شود، گفت: ارتقاء جایگاه ساختاری و تغییر ساختاری اداره کل امور بانوان در ذیل حوزه شهردار به ارتقاء جایگاه آن کمک نمی کند چراکه قبل از این نیز شاهد این موضوع بوده ایم که نتیجه بخش نبوده است.

وی افزود: اداره کل امور بانوان باید زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرد و اگر قرار بر ارتقاء جایگاه این اداره کل به مرکز بود، می توانستیم در خصوص قرار گرفتن آن زیر نظر شهردار تهران نظر دهیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: باید جایگاه این اداره کل زیر نظر معاونت فرهنگی، اجتماعی باقی بماند که در این صورت نیاز اقشار مختلف به طور مجزا دیده خواهد شد.

مهدی اقراریان رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران گفت: اگر شهرداری می خواهد لایحه ای را ارائه دهد باید فارغ از محتوا اسناد بالادستی را بررسی کند.

وی ادامه داد: بر اساس این برنامه، شهرداری موظف است در خصوص چابکی و بهره وری اقدام کند و به منظور تحول اداری و بهره وری سازمانی، اقدامات را پس از تصویب شورا به انجام برساند.

رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: حق ما اصلاح مصوبات شورا است و اگر ما رعایت نکنیم شهرداری نیز در زمان بندی ها نیز موارد را رعایت نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه فعالیت های زیر نظر شهرداری تهران باید اصلاح شود، گفت: در خصوص تشکیل سازمان فناوری های نوین اختلاف نظر وجود دارد و با توجه به این موضوع، تشکیل سازمان باید تحت عنوان لایحه ای مجزا ارائه شود.

اقراریان گفت: پیشنهاد من این است که لایحه از دستور خارج شود و در آینده به طور مجزا ارائه شده و مورد بررسی قرار بگیرد.

احمد صادقی عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در تذکر خود به این طرح گفت: در پیشنهاد ما این موضوع لحاظ شده است که شهرداری با انجام تشریفات قانونی نسبت به تشکیل سازمان فناوری های نوین اقدام کند.

وی در ادامه یادآور شد: شهرداری تهران مکلف شده که موارد نوآوری و هوشمندسازی شهر را اجرایی کند که چابک سازی و تحول اداری را محقق خواهد کرد.

صادقی با بیان اینکه شهرداری به عنوان یک مجموعه سنگین با هشت معاونت نمی تواند این حوزه را تحمل کند، یادآور شد: تشکیل این سازمان در راستای تحول اداری و چابک سازی صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: در گذشته با توجه به عدم سنخیت فناوری های نوین با فناوری اطلاعات، این روند، مجموعه را غیرچابک و غیرمنطقی کرده و شاهد خروجی چندانی از آن نبوده ایم.

صادقی با بیان اینکه چرا باید اقدامات هوشمندسازی و فناوری های نوین زیر نظر فناوری اطلاعات باشد، تصریح کرد: به عنوان مثال در راستای دزدیده شدن درب کانال های فاضلاب، طرحی ارائه شده که با این موضوع مقابله می کرد اما هیچ ارتباطی با بخش فناوری اطلاعات نداشت.

وی افزود: من اعتقادی به توسعه سازمانی ندارم و باید از فضای کنونی استفاده کنیم که در این راستا می توانیم بدون اضافه کردن یک ریال به بودجه شهرداری تهران، تغییرات را انجام دهیم.

صادقی با بیان اینکه در این زمینه وقت مردم تلف می شود، گفت: اعضا با کلیت طرح موافق هستند و باید لایحه تصویب شود و فرصت یک ماهه برای بررسی آن زمان را هدر می دهد.

سید جعفر تشکری هاشمی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: تصمیمی که در شورای اسلامی شهر تهران گرفته می شود باید به رفاه عمومی مردم منجر شود.

تشکری هاشمی افزود: در تشکیل ساختار جدید باید موارد و جزئیات مورد بررسی دقیق قرار بگیرد تا ببینم این اقدام در مسیر خدمت به مردم است و یا دیوان سالاری جدید راه اندازی می شود.

وی ادامه داد: شهردار تهران هشت معاونت و ۲۲ منطقه دارد و با توجه به دیگر نهادهایی که زیر نظر شهرداری است ۴۲ واحد به طور مستقیم زیر نظر شهرداری است که در هیچ دستگاهی این مورد مشاهده نمی شود.

هاشمی همچنین تصریح کرد: با تصویب این لایحه و تشکیل سازمان جدید، سازمان‌ها نمی توانند در امور خود به نتیجه برسند که با چابک سازی و منطقی سازی مغایرت دارد.

وی با بیان اینکه ما می خواهیم شهردار را کمک کنیم تا در امور موفق باشند، یادآور شد: ما در حال حاضر با کوهی از ابهام روبه رو هستیم و پیشنهاد ما این است که این لایحه رد شود.

هاشمی افزود: کمتر از دو سال از لایحه قبلی گذشته و باید بررسی کنیم که چه ایرادی داشته که به دنبال تغییر آن هستیم و باید بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری، این اقدام به صورت منطقی و علمی انجام شود.

زهرا شمس احسان با بیان اینکه در گذشته اداره کل امور بانوان زیر نظر شهردار تهران بود، گفت: ۵۰ درصد حوزه شهروندی ما بانوان هستند و مهمترین موضوع در این زمینه تعریف ساختارهاست.

وی همچنین تصریح کرد: تغییرات ساختاری زمان و هزینه زیادی لازم دارد و باید دید این موضوع می تواند به نفع بانوان باشد و با تغییر جایگاه باید دید که می توان مشکلات را رفع کرد یا خیر.

شمس احسان با بیان اینکه باید معاونت زنان و خانواده تشکیل شود، گفت: یک طرح توجیهی با شرح وظایف مشخص باید در این زمینه ارائه شود.

علی اصغر قائمی با بیان اینکه این اقدام باید به نوآوری منجر شود، خاطرنشان کرد: این شرایطی که در حال حاضر شاهد هستیم ماحصل یک سلسله نوآوری است و این مسیر ادامه دارد و شرایط در آینده متفاوت تر خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه پیشنهاد ما این است که به روز ترین نوآوری ها در جهان جستجو شود، خاطرنشان کرد: در دنیایی که همزادهای هوشمند و واقعیت مجازی شکل می گیرد نمیتوان در استفاده از این فناوری ها در مجموعه های شهری غافل بود.

قائمی با اشاره به ضرورت استفاده از ۵Gو ۶G در تهران و استفاده از ربات های جمع آوری زباله ها، یادآور شد: محاسبات و رایانه های کوانتومی انقلابی در تکنولوژی ایجاد خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه چرا باید از استانداردها غفلت کرد، یادآور شد: پیشنهاد ما این است که سازمان فناوری اطلاعات به شکوفایی برسد و با استفاده از مدیریت قوی و تقویت بودجه، شرایط بهبود یابد.

علیرضا نادعلی با تأکید بر هوشمندسازی فعالیت ها، گفت: با رأی دادن به تشکیل این سازمان زیر نظر شهردار تهران می توان شرایط را برای هوشمندسازی فراهم کند.

وی افزود: امور بانوان و خانواده محوری یکی از سیاست های شهرداری تهران است و در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی تصویب شده است که اگر ذیل شهرداری تهران پیگیری شود، جایگاه خواهد داشت که تقاضا داریم اعضا توجه مثبتی نسبت به این موضوع داشته باشند.

پرویز سروری با بیان اینکه معاونت منابع انسانی یک معاونت بزرگ و غیر قابل تحرک و ناچابک است، یادآور شد: شهرداری تهران به دنبال چابک سازی است و برای این اقدام، باید هوشمندسازی به عنوان امری مهم تلقی شود.

وی افزود: این کوچک سازی و چابک سازی باید ایجاد شود چراکه این معاونت حوزه موفقی در گذشته نبوده و نیاز به چابک شدن دارد.

سروری با بیان اینکه این ایراد با ایجاد معاونت علمی در دولت برطرف شد، تأکید کرد: اقدامات هوشمندسازی و اصلاح فرآیندها در دولت با تشکیل معاونت علمی بسیار متفاوت تر از گذشته انجام شد که باید در شهرداری ملاک عمل قرار بگیرد.

وی ادامه داد: تشکیل سازمان، تولید چابک سازی، خلاقیت و فناوری های نوآورانه است و ما باید از شهرداری بخواهیم هوشمندسازی را به طور ویژه نگاه کند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: این سازمان اگر زیر نظر شهردار قرار بگیرد یک موضوع فرابخشی است و امور تمام بخش های شهرداری را تسهیل می کند.

وی در خصوص تشکیل اداره امور ایثارگران گفت: قرار گفتن حوزه ایثارگران زیر نظر شهرداری تهران می تواند نگاه شورای اسلامی شهر و شهردار را تغییر دهد چراکه نگاه به ایثارگران نگاه به جمهوری اسلامی است.

سروری با اشاره به تشکل اداره کل امور بانوان زیر نظر حوزه شهرداری، گفت: این اقدام به بانوان تهران این حس را القا می کند که شورای ششم و شهرداری نگاهی ویژه به این موضوع دارد و در راستای اقدامات عملی مربوط به حوزه بانوان تلاش می کند.

حبیب کاشانی دیگر عضو شورای اسلامی تهران نیز با بیان اینکه چکش کاری طرح باید پیش از این انجام می شد، خاطرنشان کرد: در این لایحه اجازه تاسیس داده شده درحالیکه عنوان آن، اصلاح ساختار است.

وی همچنین تصریح کرد: این تجربه در گذشته ناموفق بوده و تکرار این تجربه ناموفق درست نیست؛ پیشنهاد ما این است که اصلاح ساختار صورت بگیرد و در خصوص تأسیس سازمان ها و ادارات جدید در آینده تصمیم گیری شود.

عباسی با تأکید بر اینکه شهردار تهران مدیر تمام بخش های شهرداری است، گفت: اینکه ادارات زیر نظر معاونت و یا خود شهردار باشد، تفاوتی ندارد؛ این لایحه در راستای تصمیمات شهردار در خصوص این ادارات است.

عضو شورای شهر افزود: ما نمی توانیم چرخه علم و فناوری را از معاونت ها جدا و ماموریت ها را به دیگر بخش ها منتقل کنیم؛ اگر می خواهیم در راستای استفاده از فناوری ها گام برداریم باید مسئولیت ها را در راستای رویکرد شهرداری احیا کنیم و به ایجاد محصول برسیم.

عباسی گفت: بر این اساس هزینه های زیادی از لحاظ ساختار و فضای فیزیکی به شهرداری تهران تحمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تجربه گذشته بر اساس ماموریتی که قرار بود در مناطق اتفاق بیفتد بر اساس برهم ریختگی ساختار ناموفق بود، اظهار کرد: در راستای رویکرد تخصصی مداخلات فرهنگی و اجتماعی، حوزه بانوان زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار گرفت که ارتفاء کیفیت در این راستا در دستور کار بود.

عباسی با تأکید بر اینکه شهرداری می تواند در راستای هوشمندسازی کمیته ای را تشکیل دهد و راهبری آن را بر عهده بگیرد، گفت: اگر مأموریت در سازمان های مربوطه باقی بماند هوشمندسازی موفق تر خواهد بود.

عضو شورای شهر ادامه داد: اگر مسئولیت برنامه ریزی را به معاونت برنامه ریزی می دهیم این اقدام بدون مطالعات گسترده و جامع کاری بیهوده خواهد بود.

فروزنده در خصوص ضوابط تشکیلات شهرداری گفت: این ضوابط قانونی است که بر این اساس تغییر ساختار سازمانی قانونی خواهد بود و بر همین اساس تغییرات شکل می گیرد و ما به دنبال ایجاد بخش جدید نیستیم بلکه به دنبال تغییرات، چابک سازی و منطقی سازی هستیم.

معاون برنامه ریزی، توسعه منابع انسانی و امور شورای شهرداری تهران ادامه داد: بخشی از کارهای مربوط به نوآوری و فناوری های نوین صاحب متولی می شوند چون که پیش از این فناوری کارکرد چندانی نداشته است.

وی با بیان اینکه فاوا در بحث زیرساخت ها و فرآیندها بی نظیر است، یادآور شد: فاوا مسئولیت های سنگینی دارد و نمی تواند فناوری های نوین را مدیریت کند، بنابراین این بخش به متولی نیاز دارد و باید برنامه ریزی و سیاست گذاری در این زمینه انجام شود.

فروزنده همچنین تصریح کرد: سازمان فناوری های نوین و نوآوری شهری باید امور خلاقیت و نوآوری را احصا کند و ارائه دهد.

معاون برنامه ریزی، توسعه منابع انسانی و امور شورای شهرداری تهران با بیان اینکه تقاضا داریم اعضای شورا همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند، گفت: نماینده سازمان امور استخدامی در شورا حضور دارد و اقدامات به صورت قانونی انجام می شود.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم متولی ایثارگران شهر و بانوان باشیم که قرار گرفتن این امور زیر نظر شهردار است و یک پیام به مخاطب است که توجه جدی به این موضوع داریم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار