مشاور دبیرستان سمیه ناغان:

تغذیه‌ مناسب و خواب کافی ۲ بال مطالعه موثر و موفقیت در امتحانات است

کیار (پانا) - مشاور دبیرستان سمیه ناغان، تغذیه‌ مناسب و خواب کافی را ۲ بال پرواز به سوی مطالعه موثر و موفقیت در امتحانات دانست.

کد مطلب: ۱۵۷۰۴۱۲
لینک کوتاه کپی شد
تغذیه‌ مناسب و خواب کافی 2 بال مطالعه موثر و موفقیت در امتحانات است

سکینه طاهری، مشاور دبیرستان سمیه ناغان در گفت‌و‌گو با دانش‌آموزخبرنگار پانا گفت: «استرس و اضطراب می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر بدن انسان داشته باشد؛ البته قبل از بیان این تاثیرات باید گفت که اضطراب در حالت عادی امری طبیعی است و مضر نیست و اگر سطح اضطراب بالا برود و از حالت طبیعی خارج شود می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر بدن انسان بگذارد.»

طاهری اظهار کرد: «استرس مزمن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و فرد را در معرض بیماری‌ها قرار دهد، خواب را مختل کند و منجر به‌ بی‌خوابی یا خواب ناآرام شود و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون و در طولانی‌مدت ممکن است به‌مشکلات قلبی نیز منجر شود. همچنین سبب مشکلات روانی مانند افسردگی و اختلالات اضطرابی، تغییرات وزنی (کاهش یا افزایش وزن)، دردهای عضلانی و درد در نواحی مختلف بدن به‌ویژه گردن و شانه‌ها شود.»

وی در مورد نحوه پاسخ به سوالات امتحان و تاثیر آن در کاهش استرس بیان کرد: «هنگام پاسخ به سوالات، دقت دانش‌آموزان به زمان امتحان، سطح‌بندی سوالات (آسان، متوسط، سخت) و خواندن دقیق سوال می‌تواند کمک موثری برای آرامش فرد و موفقیت در امتحان باشد. چون معمولا چند درصد از پاسخ هر سوال در خود سوال است و اگر دانش‌آموزی به سوالی برخورد کرد که برای او دشوار بود، آن‌ را رها کند و به‌ سراغ سؤال‌های بعدی برود و در پایان که سؤالات را جواب داد، روی سؤالات سخت متمرکز شود.»

مشاور دبیرستان سمیه ناغان تصریح کرد: «برای تمرکز بیشتر هنگام درس خواندن، محیطی که دانش‌آموز برای درس خواندن انتخاب می‌کند باید آرام و مناسب برای درس خواندن باشد. در این محیط نباید محرک‌هایی که باعث حواس‌پرتی دانش‌آموزان می‌شود وجود داشته باشد.»

وی گفت: «دانش‌آموز باید بتواند برنامه‌ریزی لازم را برای مطالعه‌ مفید داشته باشد به‌طوری که هر دانش‌آموز با شناختی که از خود دارد بتواند زمان‌های مطالعه‌ای که در آن زمان یادگیری‌ افزایش می‌یابد را مشخص کند و در این زمان‌ها مطالعه‌ لازم را داشته باشد.»

طاهری خاطرنشان کرد: «نکته‌ حائز اهمیت این است که عاملی که باعث پرش ذهن و فکر در دانش‌آموز می‌شود، گوشی تلفن همراه است. حدالمقدور دانش‌آموزان برای یک ماه، گوشی‌های همراه خود را به والدین امانت بدهند.»

وی بیان کرد: «استفاده از تکنیک تنفس جهت ایجاد آرامش و تمرکز در دانش‌آموزان بسیار مفید است. خواندن جزوه و یادداشت‌هایی که دانش‌آموز از قبل تهیه کرده نیز می‌تواند در این زمینه به او کمک کند.»

طاهری با آرزوی موفقیت و سلامتی برای همه‌ دانش‌آموزان عنوان کرد: «والدین نیز باید آگاه باشند که دو بال پرواز به سوی مطالعه موثر و موفقیت در امتحانات، تغذیه‌ مناسب و خواب کافی است.»

خبرنگار : بهاره بخشی نژاد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار