قالیباف در نهمین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر؛
ناترازی، نابرابری و خامسوزی سه آفت جدی در حوزه انرژی است که باید با آن مقابله شود
بدون مردم، بهینهسازی انرژی ممکن نیست
تهران(پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شرایطی که ما رتبه اول منابع گاز و نفت را داریم، ناترازی، نابرابری و خامسوزی سه آفت جدی در حوزه انرژی هستند که باید بهطور جدی با آنها مقابله شود.

به گزارش پانا؛ محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز( ۴ خردادماه) در دومین روز نهمین کنفرانس بینالمللی و ششمین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران با اشاره به نقش تصمیمسازان در حمایت از توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: در جلساتی که اندیشمندان و متخصصان حضور دارند، ما از منظر مدیریتی به موضوعات نگاه میکنیم و ورود به جزئیات تخصصی وظیفه ما نیست. نقش ما این است که تشخیص علمی متخصصان را به تصمیم سیاسی و قانونی تبدیل کنیم تا مسیر حکیمانهای برای حل مسائل کشور شکل بگیرد.
وی در ادامه با گرامیداشت مناسبتهای سوم و چهارم خرداد، به نقش مردم در مقاومت و پایداری اشاره کرد و گفت: «چهارم خرداد، روز مقاومت مردم دزفول است. ما دوران جوانیمان را در آن منطقه گذراندیم و از نزدیک شاهد ایستادگی مردم در برابر موشکبارانهای شدید بودیم. سوم خرداد نیز سالروز آزادسازی خرمشهر است؛ نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی.
قالیباف بر ضرورت نقشآفرینی مردم در مدیریت انرژی و کاهش مداخلات دولتی تأکید کرد. وی گفت: امام خمینی(ره) صراحتاً فرمودند دولت تنها در جایی باید ورود کند که مردم نتوانند کاری را انجام دهند، نه اینکه همه جا دخالت کند.
قالیباف با انتقاد از وضعیت موجود انرژی کشور اظهار کرد: در شرایطی که ما رتبه اول منابع گاز و نفت را داریم، ناترازی انرژی، نابرابری و خامسوزی سه آفت جدی کشور هستند که باید بهطور جدی با آنها مقابله شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به مصرف دو تا دو و نیم برابری انرژی نسبت به استاندارد جهانی افزود: با اصلاح الگوی مصرف میتوانیم روزانه تا ۱۵۰ میلیون متر مکعب صرفهجویی کنیم، آنهم ظرف چهار تا شش ماه.
وی تأکید کرد: من مصرف یک خانه ۸۵ متری را در زمستان گذشته بررسی کردم؛ با چند اقدام ساده مثل پشمشیشه و پلاستیک بر پنجرهها، مصرف از ۱۲ متر مکعب به ۳ تا ۲ متر مکعب رسید. این یعنی صرفهجویی در دسترس است.
قالیباف از لزوم سرمایهگذاری در حوزه تولید نیز غافل نماند و گفت: اگر بخواهیم یک میلیارد متر مکعب به یک و نیم میلیارد افزایش دهیم، نیاز به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری داریم که فعلاً ممکن نیست. پس باید مصرف را مدیریت کنیم.
رئیس مجلس با اشاره به سیاستهای برنامه هفتم توسعه، ماده ۴۶ را نقطه تمرکز مجلس برای بهینهسازی انرژی دانست و گفت: ساختار سازمان بهینهسازی را تغییر دادیم؛ باید میدان را به مردم واگذار کنیم، چه در تولید چه در مصرف. با نگاه دولتی، انرژی را نمیتوان اصلاح کرد.
وی با اشاره به انرژیهای تجدیدپذیر گفت: دو فرصت اصلی ما انرژی خورشیدی و بادی هستند. اما باید با شناخت دقیق، سهم واقعی آنها را در سبد انرژی کشور مشخص کنیم. نمیشود مثل گذشته که فکر کردیم چون گاز داریم، بیرویه مصرف کنیم.
قالیباف با اشاره به تجربه جهانی گفت: ۹۰ درصد برق کشور از گاز تأمین میشود، در حالی که میانگین جهانی ۱۰ درصد است. دنیا در حال رفتن به سمت انرژیهای نو و هستهای است، حتی آمریکا.
وی همچنین به برنامهریزی دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: اگر واقعبین باشیم، از ۳۰ هزار مگاوات پنل خورشیدی، نهایتاً ۶ تا ۷ هزار مگاوات برق پایدار به دست میآید.
رئیس قوه مقننه گفت: سرمایهگذار برق تولید میکند، اما اجازه صادرات ندارد، قیمت واقعی نمیگیرد و حتی همان را هم نمیپردازیم. این وضعیت انگیزه را از بین میبرد.
وی افزود: امروز مردم برای بسته اینترنت برنامهریزی میکنند؛ برای انرژی هم اگر همان دقت را بهکار ببرند، الگوی مصرف درست میشود. اما این دقت را دولت نمیتواند ایجاد کند، فقط مردم میتوانند.
قالیباف همچنین به قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت» مصوب خرداد ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: این قانون فرصتهای گستردهای برای سرمایهگذاری از سوی همه اقشار جامعه، از دارندگان سرمایههای خرد تا کلان فراهم میکند.
وی از بند ۱۰۵ برنامه هفتم توسعه به عنوان یکی از مهمترین مواد قانونی یاد کرد و گفت: این بند تولید خدمات توسط دستگاههای دولتی را ممنوع کرده و دولت را مکلف کرده تنها خرید خدمات کند. تجربه من در شهرداری نشان میدهد بخش خصوصی تا سه برابر ارزانتر از دولت خدمات میدهد.
رئیس مجلس در پایان بر لزوم شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی تأکید کرد و گفت: بدون حضور مردم، نه ناترازی مدیریتی حل میشود، نه انرژی بهینه میشود. باید با هم تصمیمگیری کنیم، اولویتها را بشناسیم و با وحدت پیش برویم.
ارسال دیدگاه