کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با پانا؛
راهکارهای احتمالی عمان برای پیشبرد مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟
تهران(پانا) - یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و کارشناس مسائل بینالملل با بررسی راهکارهای احتمالی وزیر خارجه عمان برای پیشبرد مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرد: صنعت هستهای ایران بومی است و هیچگونه عقبنشینی در این زمینه صورت نمیگیرد.

در پنجمین دور مذاکرات ایران و آمریکا، وزیر امور خارجه عمان پیشنهادهایی را برای عبور از موانع و پیشبرد مذاکرات ارائه کرده که قرار است توسط ایران و آمریکا مورد بررسی قرار گیرد. احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با پانا به تحلیل روند دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا پرداخت.
خط قرمز ایران: حفظ حق غنیسازی
بخشایش با اشاره به مواضع سختگیرانه ترامپ گفت: «رئیسجمهور آمریکا شخصیتی خودشیفته و تاجر است و برای نشان دادن برتری خود نسبت به برجام، فشار حداکثری بر ایران وارد میکند. او غنیسازی را مقدمهای برای تسلیحات هستهای میداند و خواهان توقف کامل آن است.»
وی افزود: «اما مقام معظم رهبری بهوضوح تأکید کردهاند که این ادعاها یاوهگویی است. صنعت هستهای ایران حاصل تلاش دانشمندان داخلی و هزینههای سنگین این ملت است و ما در این زمینه عقبنشینی نخواهیم کرد.»
راهکارهای احتمالی عمان برای عبور از موانع
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص پیشنهادهای احتمالی وزیر خارجه عمان به ایران و آمریکا گفت: «ممکن است راهکارهایی مانند تعلیق موقت غنیسازی برای مدت شش ماه تا یک سال و سپس ازسرگیری آن در سطح ۳.۶۷ یا ۵ درصد مطرح شود. همچنین تشکیل کنسرسیومی از کشورهای منطقه برای مشارکت در غنیسازی یا حتی حضور آمریکا در این صنعت از دیگر گزینههای احتمالی است.»
وی ادامه داد: «ترامپ پیشازاین تمایل زیادی برای توافق داشت، اما در روزهای اخیر تحت تأثیر نتانیاهو، خواستار توقف کامل غنیسازی شده است. بااینحال، با توجه به روحیه تجاری ترامپ، به نظر میرسد درنهایت توافقی حاصل شود.»
گزینه ایدهآل ایران: بازگشت به برجام با تضمینهای قویتر
بخشایش در پاسخ به سؤال خبرنگار پانا درخصوص گزینه مطلوب برای ایران گفت: «بهترین راهحل برای ما همان برجام است، البته با حفظ حق غنیسازی. ما در برجام امتیازاتی دادیم، اما بهرغم همه فشارها، غنیسازی را حتی به ۶۰ درصد رساندیم. آنچه اهمیت دارد، رفع تحریمها با تضمینهای عملی است.»
این تحلیلگر مسائل بین الملل تصریح کرد: «آمریکا باید گامبهگام اقدام کند؛ ابتدا با آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران، سپس تصویب توافق در کنگره و درنهایت رفع کامل تحریمها. البته تجربه نشان داده آمریکاییها پس از دستیابی به خواستههایشان، پایبند تعهدات خود نیستند.»
ارسال دیدگاه