معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خوزستان خبر داد:
اجرای طرح «حامی» برای ۸۹ هزار دانشآموز خوزستانی با هدف افزایش نرخ ارتقای پایه
اهواز (پانا) - معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزشوپرورش استان خوزستان گفت: طرح «حامی» ویژه ۸۹ هزار دانشآموز لازمالتوجه استان در حال برگزاری است که هدف آن افزایش پوشش تحصیلی، کاهش نرخ تکرار پایه و کاهش نرخ ترک تحصیل است.

سیده فرانک موسوی، روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار پانا با اشاره به اینکه در سه سال گذشته وضعیت کیفیت آموزشی به صورت ویژهتری مورد پیگیری قرار گرفتهاست، اظهار کرد: « دانشآموزان هر دو ماه یکبار به صورت کیفی ارزیابی میشوند. دانشآموزانی که نیاز به تلاش بیشتر و قابل قبول هستند، به صورت جداگانه آموزشهای تکمیلی را در قالب فوق برنامه و یا پنجشنبههای طلایی از طریق معلمین خیّر دریافت میکنند.»
وی افزود: « چهار مرحله در طول سال مداخله آموزشی صورت میگیرد. مداخله زمانی اثرگذار است که بهنگام باشد به این معنا که مفاهیمی را که دانشآموز در دو ماه گذشته به خوبی درک نکردهاست را مجدد تکرار کنیم. به نوعی دانشآموزان نیاز به تلاش بیشتر و قابل قبول را در رسته دانشآموزان "لازم التوجه" قرار میدهیم.»
به گفته موسوی، پیش از ارزیابی نوبت دوم طرح حامی را آغاز کردیم. طرح حامی به معنای حمایت مستمر از دانشآموزان لازمالتوجه است. طبق بررسیهای صورت گرفته حدود ۱۰۳هزار دانشآموز لازم التوجه در استان خوزستان داشتیم که در تعطیلات تابستان وارد طرح حامی شدند. پس از ارزیابی نوبت دوم، آمار دانشآموزان لازم التوجه به ۸۹هزار رسید.
وی تصریح کرد: « از این تعداد، حدود ۴۵هزار دانشآموز هم اکنون به صورت حضوری در پایگاهها آموزش میبینند. در این پایگاهها بر روی سواد پایه و سواد خواندن و نوشتن دانشآموزان کار میشود.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزشوپرورش استان خوزستان بیان کرد: «مابقی دانشآموزان لازم التوجه که امکان حضور در پایگاهها را نداشتند از طریق معلمین خود در فضای شاد آموزش میبینند. امیدواریم با تمهیدات صورت گرفته شاهد افزایش نرخ ارتقای پایه و کاهش نرخ تکرار پایه باشیم. مجموع این عوامل یعنی افزایش پوشش تحصیلی، کاهش نرخ تکرار پایه و کاهش نرخ ترک تحصیل، کارایی درونی مدرسه را تشکیل میدهند.»
وی ادامه داد: « معلمانی که هم اکنون در طرح حامی به صورت حضوری آموزش میدهند، پیش از این یک دوره آموزشی توسط اداره تکنولوژی و گروههای آموزش ابتدایی ادارهکل دریافت کردهاند. همچنین محتوایی برای شش پایه تحصیلی تهیه شد تا دانشآموزانی که سواد خواندن و نوشتن آنها ضعیف است در این طرح آموزشهای پایه اول را دریافت کنند.»
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزشوپرورش استان خوزستان در بخشی دیگر از سخنان خود به طرح توانا نیز اشاره کرد و گفت: « یکی از موضوعاتی که دولت چهاردهم به صورت جدی پیگیری میکند ایجاد تحول در محیط یاددهی و یادگیری، ایجاد محیط مثبت یادگیری و اصلاح روشهای آموزش معلمان است.
وی با اشاره به اینکه این سه موضوع مهم نیز در دستور کار معاونت ابتدایی وزارت آموزشو پرورش قرار دارد، بیان کرد: « مدیران، مربیان، راهبران آموزشی و معلمان باید در این حوزه آموزشهای لازم را دریافت کنند که این دوره آموزشی توانمندسازی با نام "طرح توانا" به زودی در استان خوزستان آغاز خواهد شد.»
موسوی ادامه داد: « هسته مرکزی را تشکیل دادهایم و هفت نفر از نیروهای ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان، جهت آموزش "طرح توانا" دورهای آموزشی را در استان خراسان رضوی گذراندهاند. در گام بعد این آموزشها به مناطق ارائه خواهد شد و تربیت مدرسان میانی در بین معلمان، مدیران، معاونین و راهبران آموزشی آغاز می شود.»
به گفته وی، ایجاد فرصت برابر برای همه دانشآموزان جهت بهرهمندی از آموزشهای با کیفیت، دیده شدن تمام دانشآموزان، ایجاد احساس ارزشمندی در دانشآموزان و مورد تشویق قرار گرفتن برخی از ویژگیهای "طرح توانا" است. در مجموع فراهم شدن این زمینهها سبب میشود تا احساس تعلق دانشآموز به محیط یادگیری، معلم، خانواده و کشور تقویت شود به نوعی فرای مسائل آموزشی به دنبال تقویت هویت ملی دانشآموزان هستیم تا دانشآموز خود را موجودی ارزشمند و دارای هویت بداند.
ارسال دیدگاه