گردشگری روستایی، موتور پنهان رشد اقتصادی است

روستای «هیو» قطب گردشگری ساوجبلاغ

ساوجبلاغ (پانا) - اقتصاد محلی با حضور بیشتر گردشگران در روستاهای ساوجبلاغ، جان تازه‌ای گرفته است؛ جایی که با ایجاد اشتغال، تقویت تولیدات سنتی و افزایش درآمد خانوارها، زندگی روستایی بیش از پیش هدفمند و امیدوارانه می‌شود.

کد مطلب: ۱۵۸۸۸۷۴
لینک کوتاه کپی شد
گردشگری روستایی، موتور پنهان رشد اقتصادی است

در سال‌های اخیر، روستاهای توریستی و سنتی شهرستان ساوجبلاغ، شاهد حضور گسترده گردشگران بودند؛ رفت‌وآمدی که درآمد زندگی‌بخش برای ساکنان بومی به همراه داشته است.

تحقیقات دانشگاه علامه طباطبایی، نشان داده که گردشگری روستایی در ساوجبلاغ به‌خصوص در روستای برغان، زمینه اشتغال و درآمد پایداری برای چندین خانوار محلی فراهم کرده و حتی در توسعه باغداری و خدمات محلی نقش به‌سزایی داشته است.

روستای برغان با محصولات متنوعی مانند سیب، گردو، گیلاس و لبنیات محلی به‌ سرعت در مسیر جذب گردشگر قرار گرفته است. فروش مستقیم این محصولات در کنار اشتغال در حمل‌ونقل، سکونت‌گردی و راهنمایی محلی رونق دارد.

اکبر فتحی، یکی از اهالی روستای برغان در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «این روستا به دلیل اهمیت فراوان و حمایت گسترده و رفتار درست با گردشگران توانسته است به قطب گردشگری ساوجبلاغ تبدیل شود.»

وی افزود: «در استان البرز از جمله شهرستان ساوجبلاغ، ۶ مجوز جدید برای راه‌اندازی اقامتگاه‌های گردشگری مزرعه‌ای صادر شده؛ این مراکز با ایجاد اشتغال مستقیم برای حدود ۳۸ نفر و فرصت‌های فصلی اضافی، به چرخه اقتصاد گردشگری ملحق شده‌اند.»

فتحی ادامه داد: «اگرچه رونق کسب‌وکار در برخی روستاها محسوس است، اما نبود ساختار محلی قوی برای توزیع منافع گردشگری، باعث شده تنها بخش محدودی از جامعه نفع ببرند. نگاه پژوهشی نیز آن را عاملی برای تمرکززدایی اقتصادی و افزایش مهاجرت معکوس به روستا می‌دانند، به شرطی که مدیریت روستایی در توسعه پایدار تقویت شود.»

یکی دیگر از روستا‌های ساوجبلاغ که همواره مورد توجه گردشگران بوده، روستای هیو است که طبیعتی بکر شامل چشمه و رودخانه دارد که هرساله تعداد انبوهی از گردشگران را به خود جذب می‌کند.

علی معدنکن، یکی از اهالی این روستا در گفت‌وگو با پانا بیان کرد:« روستای هیو قدمتی کهن دارد و از دیرباز شاهد حضور گسترده گردشگران بوده است و الان نیز به دلیل طبیعت زیبا و وجود امام‌زاده در سیراب، گردشگران را به خود جذب می‌کند.»

حسن معدنی، یکی دیگر از اهالی این روستا اظهار کرد: «روستای هیو زیرساخت‌های بی‌نظیری برای گردشگران دارداما متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح و اهمیت کافی مسئولین این روستا، تمامی زیرساخت‌های گردشگری این روستا در حال فروپاشی می‌باشد.»

احمد معدن‌نژاد، یکی از اهالی قدیمی این روستا در پایان گفت: «متاسفانه بسیاری از اهالی غریبه ستیزانه رفتار می‌کنند و به جای استقبال از حضور غریبه‌ها و گردشگران، آنها را از روستا می‌رانند و همین امر باعث ضربه‌ای شدید به صنعت گردشگری روستای هیو شده است.»

خبرنگار : دانش آموز: ابوالفضل مساوات

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار