گزارش/
زمان شروع سال تحصیلی کشورهای مختلف در قاره اروپا
تفاوت های اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی و جمعیتی سبب شده است تا مدارس در کشورهای مختلف در ماه های متفاوتی آغاز به کار کنند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا به نقل از نیو اجوکیشن، آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس در تمامی جهان روزی خاص و هیجان انگیز برای دانش آموزان به شمار می رود که همواره با خاطرات فراوانی همراه است. تفاوت های اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی و جمعیتی سبب شده است تا مدارس در کشورهای مختلف در ماه های متفاوتی آغاز به کار کنند. در آستانه بازگشایی مدارس در ایران، در این گزارش نگاهی به تقویم آموزشی و آغاز به کار مدارس جهان در قاره اروپا انداخته ایم.
• ارمنستان: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند و در این روز سیستم حمل و نقل عمومی برای دانش آموزان رایگان است.
• اتریش: اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند.
• بلژیک: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• بلغارستان: اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند. دانش آموزان در این روز برای معلمان خود گل هدیه می آورند و تدریس به طور رسمی آغاز نمی شود و فقط مراسم جشن در مدارس برقرار است.
• کرواسی: اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند.
• جمهوری چک: اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند.
• دانمارک: مدارس در این کشور ۱۳ آگوست ( ۲۶ مرداد) فعالیت خود را از سر می گیرند.
• استونی : اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند.
• فنلاند : نیمه اول آگوست ( مرداد) مصادف با آغاز سال تحصیلی در مدارس این کشور است.
• فرانسه : آغاز سال تحصیلی در این کشور متغیر است اما معمولا اول سپتامبر( ۱۲ شهریور) مراکز آموزشی در فرانسه کار خود را از سر می گیرند.
• آلمان: مراکز آموزشی در این کشور اواخر آگوست( مرداد) و اوایل سپتامبر( شهریور ) را به عنوان زمان آغاز به کار خود برگزیده اند. کودکان آلمانی در سن شش سالگی برای گذراندن مدت زمان ۴ سال آموزش ابتدایی نخستین وارد مدرسه میشوند. در این مدارس محیطی تربیتی آموزشی و اجتماعی برای کودکان آلمانی فراهم شده است.
در مقایسه با مقاطع آموزشی بالاتر، این مدارس بسیار مساوات طلب میباشند. کودکان تحت کنترل شدید قرار نگرفته و بخاطر استعدادشان دسته بندی نمیشوند. هدف مدارس ابتدایی پرورش کامل استعدادهای نهفته هر کودک است.
معلمان مدارس ابتدایی باور دارند که این مسئولیت آنها است که به شناسایی کودکان ضعیفتر مبادرت نموده و به آنها در زمینه درسی یاری برسانند. معلمان زمانی را برای کمک به دانشآموزان ضعیفتر چه در کلاس و چه بعد از کلاس اختصاص میدهند. آموزگاران به منظور بالابردن راندمان کلاس و برقراری ارتباط میان دانشآموزان و معلمان، اغلب همان گروه از دانشآموزان را به مدت یک سال درس میدهند،و بسیاری از معلمان و مدیران متذکر شدند که مدارس سعی میکنند یک معلم با همان کلاس از پایه اول تا پایه چهارم باقی بماند بنا به اعتقاد معلمان این عمل توانایی آنان در جهت دنبال کردن پیشرفت تحصیلی هر دانشآموز را افزایش داده و شرایط را برای حمایت شخصی از آنان فراهم میسازد.
اگر معلم ضعف درسی کودک را تشخیص دهد، کودک ممکن است یکسال از درس عقب بیفتد چون ممکن است ضعف درسی با ورود به کلاس بالاتر بیشتر شود. به طبق آموزشی مقطع آموزش پایه تصمیم یک پایه درسی باید با جلب موافقت مسئولان مدارس صورت گیرد. با وجود اینکه در خصوص ابقاء تحصیلی دانشآموزان در یک پایه درسی نارضایتیهایی وجود دارد، اما افت تحصیلی در کلاس پیشین ننگ محسوب نمیشود. در عوض یک روش مهم برای پیشرفت به شمار میآید و با نظر مثبت کودک نسبت به آن انجام میشود اگر چه برای توانبخشی به کودکان ناتوان کارهایی صورت میگیرد، اما بیشتر آنها به مدارس ویژه و نه مدارس معمولی فرستاده میشوند.
مطابق سیاستهای آموزش کشور مدرسه باید تجربهای لذتبخش برای کودک باشد از این روی برقراری ارتباط با کودکان الزامی است. در این راستا، معلمان متذکر شدند که بازیهای کلاسی که مشتمل بر تمرینات درسی به منظور جلب نظر و علاقه دانشآموزان صورت میگیرد. این سیاست طی دو سال اول آموزش کودک معمول است.
آنها عقیده دارند که آموزش رفتارهای اجتماعی جزء مهمیاز برنامه آموزشی کودکان در مدارس پایه میباشد. بنا به اعتقاد بسیاری از کارگروهی موثر بوده و تدریس خصوصی بهعنوان مکمل آموزش کلاسی در جهت بالا بردن سطح روابط اجتماعی و به منظور آسان کردن فرآیند یادگیری میباشند مورد تاکید می باشد. آموزش مسئولیت پذیری بهعنوان یک هدف مهم مطرح شده و معلمان وظایف کلاسی مانند آب دادن به گیاهان یا خارج کردن شیشههای شیر در ساعات تغذیه برای بالا بردن مسئولیت پذیری دانشآموزان را به آنها تکلیف میکنند.
مفهوم نمره به عنوان معیاری نمایانگر عملکرد کلاسی به دانشآموزان پایه دوم و سوم آموخته میشود بنابراین وقتی آنها وارد پایه چهارم میشوند کاملا از سیستم نمره دهی آگاهی دارند. معلمان سبک آموزش کلاسی را نیز در پایه چهارم تغییر میدهند، آنها شروع به آموزش دروسی میکنند که جنبه نظری بیشتری داشته باشد. در این زمان همچنین از تعدادی برنامههای آموزشی کاسته میشود تا دانشآموزان پایه چهارم جهت ورود مقطع آموزش مقدماتی متوسطه آماده شوند. در واقع معلمین بر جدا سازی کودکان از محیط آرام ولی پر دغدغه مدارس ابتدایی مبادرت مینمایند.
در پایان مقطع چهارم کودکان از مدارس ابتدایی به یکی از چندین مدارس مقدماتی متوسطه راه مییابند. معلمین پایه یکی از این مدارس را به دانشآموزان پیشنهاد میکنند. با این حال تصمیم گیری نهایی توسط والدین کودکان صورت میگیرد.
• یونان: ۱۱ سپتامبر( ۲۱ شهریور) تاریخ بازگشایی مدارس در این کشور است.
• مجارستان: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• ایرلند: اولین دوشنبه سپتامبر( ۱۵ شهریور) مدارس در این کشور بازگشایی می شوند. البته گاهی هم مدارس در ایرلند در تاریخ ۳۱ آگوست ( ۱۰ شهریور) آغاز به کار می کنند.
•ایتالیا: مدارس در شهرهای مختلف این کشور در زمان های متفاوتی باز می شوند اما تمامی مراکز آموزشی در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ سپتامبر ( ۲۰ تا ۳۰ شهریور) آغاز به کار می کنند.
• لیتوانی :مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• لهستان: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• رومانی: زنگ مدارس این کشور در ۱۱ سپتامبر( ۲۱ شهریور) نواخته می شود.
• روسیه: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• اسلواکی: دوم سپتامبر( ۱۳ شهریور) آغاز سال تحصیلی در مدارس این کشور است.
• اسلوونی: مدارس در این کشور در اول سپتامبر ( ۱۲ شهریور) بازگشایی می شوند.
• انگلیس و ولز: بازگشایی مدارس در بریتانیا در مناطق مختلف متفاوت است اما معمولا در هفته اول یا دوم سپتامبر ( هفته دوم و سوم شهریور) تمامی مدارس بازگشایی می شوند.
• اسکاتلند: مدارس در این کشور کمی زودتر از دیگر کشورهای بریتانیا باز می شوند و مراکز آموزشی اواخر آگوست ( هفته اول شهریور)فعالیت خود را آغاز می کنند.
/شکوفه غیوری خبرنگار پانا/
ارسال دیدگاه