گزارش اثرات زیست‌محیطیِ پروژه‌های عمرانی باید اطلاع‌رسانی شود

پروژه های عمرانی در کشور باید بر اساس نیازسنجی ساخته شوند

تهران (پانا) - یکی از مهم‌ترین اقدامات در زمینه مسائل زیست‌محیطی، ‌گزارش ارزیابی اثرات زیست‌محیطی پروژه‌های عمرانی است که تا اساتید، فعالان محیط زیست زودتر مخاطرات را اطلاع رسانی کنند. در این صورت سازمان محیط زیست با خبر شده و مجوز صادر نمی‌کند. در تمام کشورهای دنیا این گزارش‌ها منتشر شده تا مردم را تصمیم‌گیری بهترکمک کنند.

کد مطلب: ۱۵۷۲۲۳۸
لینک کوتاه کپی شد
گزارش اثرات زیست‌محیطیِ پروژه‌های عمرانی باید اطلاع‌رسانی شود

کشور ما با توجه به منابع انسانی و طبیعی قابل توجه و قابلیت‌های بالقوه موجود، از پتانسیل بالایی در جهت رشد و توسعه صنعتی برخوردار است. از طرفی به واسطه واقع شدن در منطقه‌ای با شرایط اقلیمی نیمه خشک وخشک دارای محیطزیست بسیار آسیب پذیری می‌باشد. لذا اتخاذ روش‌های مناسب و استفاده از ابزارهای مدیریت زیست محیطی در برنامه‌های توسعه صنعتی و همچنین برقراری یک نظام پویا برای مواجهه صحیح با آلودگی وتخریب‌های احتمالی به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار ضروری به نظر می‌رسد. انجام مطالعات ارزیابی اثرات‌زیست محیطی و به کارگیری نتایج آن مجریان طرح‌ها را قادر می‌سازد قبل از هرگونه عملیات احداث یا بهره‌برداری از پیامدهای زیست محیطی پروژه آگاه شده و راهکارهای مناسب کنترل آثار منفی زیست محیطی را در دوران طراحی، اجراء و بهرهبرداری بکار گیرند. در این خصوص با یک کارشناس محیط‌زیست گفت‌وگویی داشتیم.

مژگان جمشیدی، کارشناس مسائل زیست‌محیطی در گفت‌وگو با پانا در این باره گفت: «پروژه های عمرانی در کشور باید بر اساس نیازسنجی ساخته شده در شهرها و شهرداری‌ها نیاز سنجی صورت پذیرد. مثلا در یک پیاده رو سالی دو بار کنده کاری نشده و کفپوش عوض نشود. سدسازی مورد بعدی است. نباید در کشور سدهایی ساخته شود که برای مدت طولانی آب‌گیری نشده باشند ساخت چنین سدهای برای مردم سودی نداشته و مشکلی از جامعه رفع نمی‌کند.»

وی در خصوص شفافیت برای نتیجه بهتر در گزارش‌های زیست‌محیطی، افزود: «باید با شفافیت ‌گزارش ارزیابی اثرات زیست‌محیطی پروژه‌های عمرانی منتشر شود تا اساتید، فعالان محیط زیست اطلاع رسانی کنند که مثلا سدی که قرار است ساخته شود بر روی گنبد نمکی واقع می‌شود در این صورت سازمان محیط زیست با خبر شده و مجوز صادر نمی‌کند. در تمام کشورهای دنیا این گزارش‌ها منتشر شده تا مردم به تصمیم‌گیری بهترکمک کنند. مثلا گزار‌ش‌ها در سایت سازمان منتشر شود تا مردم بومی، متخصصان و فعالان این گزارش‌ها را ببینند و اطلاع رسانی کنند.»

جمشیدی در ادامه تاکید کرد: «قانون فقط برای طبقات فرودست نیست و برای همه باید اجرا شود باید با رانت‌خواران و مافیاهای آب و زمین برخورد شود. ویلا سازی و ساختارهای غیر مجاز در کوهستان‌ها، تخریب تصرف بستر رودخانه و موارد این چنینی باعث اتفاق‌هایی همچون سیل‌هایی با تلفات بالا می‌شود.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار