وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها:
سامانه پایش کیفیت اجرای برنامههای تحول در کلاس درس و الگوی مدرسه تراز طراحی شود/ هیچ مدرسهای از اجرای برنامههای تحولی مستثنی نیست
تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها گفت مدیران مدارس بهعنوان بسترسازان تحول در محیط آموزشی، نقش محوری در فرآیند اجرای مدارس الگوی تراز دارند.

به گزارش خبرنگار پانا؛ علیرضا کاظمی، وزیر آموزش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد با بیان اینکه مأموریت اصلی و محور تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش، در دو برنامه کلیدی قابل تبیین است، گفت: این برنامهها اعم از تحول در کلاس درس و تحول در مدرسه است. این دو برنامه بهترتیب معطوف به نقش معلم و مدیر هستند.
وی افزود: کیفیتبخشی به فرآیند یاددهی-یادگیری در کلاس درس، ذیل تحول در مدرسه تعریف میشود. به عبارت دیگر، در صورت عدم توجیه و برنامهریزی راهبردی مدیران مدارس، تحقق تحول در کلاس درس امکانپذیر نخواهد بود.
به گفته وزیر آموزش و پرورش؛ مدیران مدارس بهعنوان بسترسازان تحول در محیط آموزشی، نقش محوری در این فرآیند ایفا میکنند.
وی خطاب به مدیران استانی گفت: از کلیه همکاران گرامی انتظار میرود با تسلط کامل و با مسئولیتپذیری شخصی، پیگیری و اجرای این دو برنامه کلیدی را در سطح استانها عهدهدار شده و نسبت به پیشبرد مطلوب آن اهتمام ورزند.
وی تصریح کرد: با توجه به ایرادات احتمالی درخصوص سازوکار آموزش مدیران مدارس توسط راهبران آموزشی در سطح استانها، ضروری است دستورالعمل اجرایی آموزش تا سطح مدارس در اسرع وقت تدوین، ابلاغ و اجرایی شود.
کاظمی گفت: در صورت ابلاغ قبلی، پیگیری مستمر اجرای آن توسط مدیران محترم آموزش و پرورش استانها مورد تأکید است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: به منظور پایش کیفیت اجرای برنامههای تحول در کلاس درس و الگوی مدرسه تراز، طراحی سامانه ارزیابی عملکرد از سوی معاونان ابتدایی و متوسطه در دستور کار قرار گیرد. این امر بهویژه با توجه به اهمیت نظارت بر اجرای برنامهها از ابتدای سال تحصیلی (مهرماه) از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کاظنی گفت: این برنامه را میتوان تلفیقی هدفمند و نظاممند از تجارب برنامههای تعالی مدیریت و تدبیر دانست که در قالب جدید و با شاخصهای دقیقتر طراحی شده است.
کاظمی با بیان اینکه این برنامه در ۵ بُعد اصلی و محورهای فرعی مربوطه تعریف شده است، گفت: گامهای اجرایی نیز تبیین شده است. مسئولیت نظارت و اجرای این برنامه بر عهده دبیرخانههای استانی بوده و انتظار میرود کلیه استانها نسبت به اجرای دقیق الگوی آموزشی اقدام کنند.
وی گفت: کلیه مدارس کشور اعم از دولتی، غیردولتی، شاهد، استعدادهای درخشان، نمونه و... مشمول این برنامه بوده و هیچیک از واحدهای آموزشی از اجرای این دو برنامه راهبردی مستثنی نیستند.
ارسال دیدگاه