مدیرعامل خبرگزاری پانا:

محور خبرگزاری پانا در دوره جدید گذر از رویکرد سنتی به شیوه‌های نوین و رقابتی است

تبریز (پانا) - مدیرعامل خبرگزاری پانا با اشاره به گذر از رویکردهای سنتی به سمت شیوه‌های نوین و رقابتی گفت: بزرگترین مزیت رقابتی خبرگزاری دانش‌آموزی پانا را کنار گذاشته‌ و به سمت مدل‌های مشابه خبرگزاری‌های رسمی حرکت کرده‌ایم در حالی که ظرفیت اصلی یعنی دانش‌آموزان و مدارس، مورد غفلت قرار گرفته است.

کد مطلب: ۱۵۸۶۸۸۰
لینک کوتاه کپی شد
محور خبرگزاری پانا در دوره جدید گذر از رویکرد سنتی به شیوه‌های نوین و رقابتی است

در نشستی صمیمانه، مسئولان سازمان دانش‌آموزی استان آذربایجان شرقی با مدیرعامل خبرگزاری پانا، دیدار و گفت‌وگو کردند. محور اصلی این دیدار، بررسی رویکردهای نوین در حوزه آموزش رسانه‌ای دانش‌آموزان و طرح‌های خلاقانه خبرگزاری پانا برای ارتقای این بخش بود.

محمد عکاف، مدیرعامل خبرگزاری پانا در این دیدار با اشاره به گذار از رویکردهای سنتی به سمت شیوه‌های نوین و رقابتی، اظهار کرد: بزرگترین مزیت رقابتی خبرگزاری دانش‌آموزی پانا را در حال حاضر کنار گذاشته‌ایم و به سمت مدل‌های مشابه خبرگزاری‌های رسمی مانند مهر، فارس و ایسنا حرکت کرده‌ایم در حالی که ظرفیت اصلی ما یعنی دانش‌آموزان و مدارس، مورد غفلت قرار گرفته است.

وی از طراحی شبکه‌ای تحت عنوان «مدرسه روزنامه‌نگاری پانا» خبر داد و رویکرد جدید این خبرگزاری را حضور در ابتدای زنجیره آموزش رسانه‌ای دانش‌آموزان دانست.

عکاف با تشریح جزئیات این طرح، بیان کرد: به جای اینکه افراد مستعد در انتهای مسیر فعالیت رسانه‌ای خود به ما معرفی شوند در حال طراحی برنامه آموزشی برای سه مقطع تحصیلی هستیم که این طرح، دانش‌آموزان را از پایه چهارم تا ششم ابتدایی با محوریت تولید محتوا (مکتوب و تصویری با موبایل) و دانش‌آموزان دوره‌های متوسطه اول و دوم را با نظام آموزشی ویژه‌ای در حوزه رسانه درگیر خواهد کرد.

وی افزود: این برنامه با هدف شناسایی استعدادهای دانش‌آموزی از طریق مدارس و اپلیکیشن‌های در حال طراحی صورت می‌گیرد. فرآیند کار به این شکل خواهد بود که پس از احراز صلاحیت دانش‌آموزان، بسته‌های آموزشی مکتوب و تصویری در اختیارشان قرار خواهد گرفت. خبری که تولید می‌کنند از طریق پلتفرم‌های ما با کمک هوش مصنوعی ارزیابی می‌شود و در صورت تایید استانداردها، خریداری شده و مبلغ آن به دانش‌آموز واریز می‌شود.

عکاف در خصوص مدل‌های پرداخت و انگیزه بخشیدن به دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: در حال بررسی مدل‌های مختلفی از جمله ارائه بسته‌های آموزشی بعدی به‌صورت رایگان در ازای خرید خبر یا در نظر گرفتن بسته‌های آموزشی رایگان برای کل دوره جهت خرید آثار هستیم. همچنین سهم مدارس در این طرح نیز در حال بررسی است تا انگیزه‌ای برای مشارکت آن‌ها ایجاد شود.

مدیرعامل خبرگزاری پانا با ابراز امیدواری از پتانسیل این طرح گفت: معتقدیم با این مدل می‌توانیم بزرگترین شبکه رسانه‌ای دانش‌آموزی کشور را ایجاد کنیم که در نوع خود بی‌نظیر است. این اتفاق باید به صورت سیستماتیک و مدیریت‌شده پیش برود تا پاسخگوی نیازها باشد.

مقداد علیزاده، رئیس سازمان دانش‌آموزی استان آذربایجان شرقی نیز در این دیدار، ضمن تاکید بر اهمیت راهبرد «مدرسه روزنامه‌نگاری پانا» بر ضرورت شبکه‌سازی و جذب و تربیت مربیان و مدرسان متخصص در این حوزه تاکید کرد.

علیزاده با اشاره به پتانسیل عظیم دانش‌آموزان کشور در حوزه رسانه و روزنامه‌نگاری، اظهار کرد: مدل جدید خبرگزاری پانا که بر تربیت رسانه‌ای دانش‌آموزان از مقاطع پایه تمرکز دارد، فرصتی بی‌نظیر برای شناسایی و پرورش استعدادهای جوان است. در این مسیر، ایجاد یک شبکه گسترده از دانش‌آموزان علاقه‌مند و توانمند، نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

وی افزود: برای تحقق اهداف این شبکه، لزوم جذب، تربیت و آموزش مربیان و مدرسین مجرب و آشنا به آخرین متدها و فناوری‌های روز در حوزه رسانه، امری حیاتی است. این مربیان، چراغ راه دانش‌آموزان در مسیر یادگیری روزنامه‌نگاری و تولید محتوا خواهند بود و کیفیت آموزش‌ها را تضمین خواهند کرد.

رئیس سازمان دانش‌آموزی استان آذربایجان شرقی بر اهمیت شبکه‌سازی فعال و مستمر تاکید و بیان کرد: باید بتوانیم با ایجاد بستری مناسب، دانش‌آموزان را در سراسر استان و کشور به یکدیگر متصل کنیم تا بتوانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، با هم همکاری کنند و از یکدیگر بیاموزند. این شبکه‌سازی نه‌تنها باعث انگیزه بیشتر در دانش‌آموزان می‌شود، بلکه ارتباط بین مدارس و خبرگزاری پانا را نیز تقویت خواهد کرد.

علیزاده با اشاره به برنامه «مدرسه روزنامه‌نگاری پانا» به عنوان یک پروژه تحول‌آفرین، خاطرنشان کرد: در سازمان دانش‌آموزی آذربایجان شرقی، تمام تلاش خود را برای حمایت از این طرح و همکاری با خبرگزاری پانا به کار خواهیم بست تا بتوانیم نسلی پویا، خلاق و رسانه‌آگاه را تربیت کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و هم‌افزایی بتوانند بزرگترین شبکه رسانه‌ای دانش‌آموزی کشور را در عمل به ثمر بنشانند.

این دیدار، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و ترسیم مسیرهای پیش رو جهت توانمندسازی دانش‌آموزان در حوزه رسانه و روزنامه‌نگاری بود و خبرگزاری پانا گام‌های بلندی را برای تربیت نسل جدید رسانه‌نگاران برداشته است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار