رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:

بیش از ۵۰ درصد دانه‌های روغنی کشور در اردبیل تولید می‌شود

اردبیل (پانا) - رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: بیش از ۵۰ درصد دانه‌های روغنی کشور در اردبیل تولید می‌شود که در این زمینه مقام نخست کشوری را داریم.

کد مطلب: ۸۵۱۲۶۳
لینک کوتاه کپی شد
بیش از ۵۰ درصد دانه‌های روغنی کشور در اردبیل تولید می‌شود

حسین کربلایی خیاوی در جریان بازدید از آزمایشگاه دانه‌های روغنی و مزارع تولیدی سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی کلزا و سویا در کشور هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که در این راستا سطح زیر کشت دانه‌های روغنی سویا در شهرستان پارس‌آباد 10 درصد افزایش یافته و بالاترین میزان تولید دانه‌های روغنی در سطح کشور در دشت مغان استحصال می‌شود .

وی بیان کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، افزایش کاشت دانه‌های روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برطرف کردن نیاز کشور است و نیل به خودکفایی در این محصول از اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی است .

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه بذور حاصله به منظور تأمین هسته‌های اولیه نیازهای بذری استان و سایر مناطق سویا کاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، گفت: در دهه 40 سرانه مصرف روغن در کشور 2.5 کیلوگرم بود و در حال حاضر این رقم به 20 کیلوگرم افزایش یافته است که سالانه بیش از 1.5 میلیون تن روغن خوراکی مورد نیاز کشور است که از میزان حداکثر 10 درصد از منابع داخلی و مابقی از طریق واردات با خروج مبالغ هنگفتی ارز از خارج تامین می‌شود .

کربلایی خیاوی تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بنا به اهمیت خودکفایی در زمینه روغن خوراکی علاوه بر اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در این خصوص و برای افزایش راندمان تولید و جنبه‌های کیفی محصولات، تولید بذور دانه‌های روغنی از جمله سویا را در دستور کار خود قرار داده است .

وی افزود: همه ساله این مرکز سطحی از اراضی زراعی خود در شمال استان را به منظور تکثیر هسته‌های اولیه بذری ارقام مختلف دانه‌های روغنی از جمله سویا اختصاص می‌دهد و در سال زراعی جاری 95 هکتار سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان کشت شده است .

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه به جز خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات در استان نیز نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانه‌های روغنی است، گفت: وابستگی بیش از 90 درصدی به خارج کشور در تامین دانه‌های روغنی اهمیت کشت آن را در اجرای سیاست‌‌های اقتصاد مقاومتی روشن می‌کند که در این ارتباط دانه روغنی سویا از نقش و اهمیت بسزایی برخوردار است .

کربلایی خیاوی بیان کرد: سویا علاوه بر تامین روغن و پروتئین خوراکی از جمله لگوم‌های مهم بوده که نقش زیادی در تثبیت ازت و افزودن نیتروژن به خاک به عهده دارد و به ویژه اینکه در حال حاضر کاهش مصرف مواد و کودهای شیمیایی جهت حفظ سلامتی جامعه و محیط ‌زیست و پایداری تولید از جمله سیاست و رویکردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی به شمار می‌آید و بنابراین توسعه و ترویج هرچه بیشتر سویا می‌تواند نقش ارزنده‌ای در الگوی کشت و پایداری تولید محصولات کشاورزی ایفا کند .

وی افزود: نواحی بیله‌سوار، بابک و پارس‌آباد از مناطق عمده زراعت و تولید سویا در استان اردبیل است که بیش از 90 درصد سطح زراعت این محصول به صورت هیرم کاری انجام می‌گیرد که علاوه بر کنترل علف‌های هرز صرفه‌جویی در مصرف آب را به دنبال دارد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار