رئیس انجمن میکروب شناسی ایران مطرح کرد؛

عفونت‌های بیمارستانی گریبانگیر حداکثر ۱۵ درصد بیماران بستری

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران با اشاره به ضرورت حضور میکروبیولوژیست‌ها در حوزه‌های تشخیصی و درمانی گفت: راه کاهش هزینه‌های مالی، کمتر شدن مدت اقامت در بیمارستان و تلفات جانی استفاده از توانمندی‌های نوین در حوزه میکروب شناسی است.

کد مطلب: ۶۵۹۴۷۶
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، محمدمهدی فیض‌آبادی در افتتاحیه هجدهمین کنگره بین‌المللی میکروب شناسی ایران اظهار داشت: این کنگره در سال‌های اخیر روند بسیار خوبی را از نظر تعامل بین رشته‌ای داشته، بنابراین استقبال خیلی خوبی طی سال‌های گذشته و امسال از محورهای کنگره حاصل شده است.

وی با بیان اینکه علاقه‌مندی و رقابت برای شرکت در مباحث علمی در این کنگره بسیار زیاده بوده است، گفت: تلاش می‌کنیم از طریق برگزاری چنین کنگره‌هایی علاوه بر ارائه دستاوردهای علمی نوین، راه‌های کاهش هزینه‌های مالی و جانی را که عمدتا ناشی از عدم حضور میکروب شناسان متخصص در مراکز تشخیصی و درمانی است، مورد بررسی قرار دهیم.

رئیس هجدهمین کنگره بین‌المللی میکروب شناسی ایران با تأکید بر اینکه راه کاهش هزینه‌های مالی، کاهش مدت اقامت در بیمارستان و تلفات جانی استفاده از توانمندی‌های نوین در حوزه میکروب شناسی است، افزود: در کشور خوشبختانه به حد وفور میکروب شناس داریم، ولی غیبت آنها در حوزه‌های تشخیصی و درمانی چشمگیر است، لذا باید اجازه داده شود تا این افراد شرایط حضور برای فعالیت را داشته باشند.

فیض آبادی گفت: سیاست گذاری‌ها در امر درمان متاسفانه به صورتی نبوده که در بخش‌های تشخیصی بیمارستان‌ها از وجود متخصصین مربوطه جهت مبارزه با بیماری‌ها و انواع عفونت‌ها اعم از بیمارستانی و غیربیمارستانی بهره‌مند شود.

وی گفت: میکروب شناس کسی است که میکروب را می شناسد، گسترش جمعیت آن را می داند و می تواند با توجه به این دانش و شناخت، مبارزه و مقابله و پیشگیری و کنترل میکروب را انجام دهد و تغییراتی در ساخت و ارتقاء واکسن انجام دهد تا بتوانیم جلوی بیماری هایی که ممکن است تبدیل به اپیدمی شود را بگیریم.

رئیس انجمن علمی میکروب شناسی ایران افزود: در بیمارستان‌ها میکروب‌هایی داریم که به دلیل جراحی، مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی (به دلیل تومور و عمل پیوند) می‌توانند وارد بدن بیماران شده و عفونت ایجاد کنند. اکثر موارد باکتری ناشی از این عفونت‌ها نسبت به داروها و آنتی بیوتیک‌ها مقاوم‌اند.

فیض آبادی گفت: اگر بتوانیم سریع و به درستی عفونت را تشخیص دهیم و از طریق آزمایشگاه به اطباء و بخش بالین اطلاع لازم را ارائه دهیم، آنها با اطمینان بیشتر می‌توانند درمان را آغاز کنند که هزینه‌های تحمیلی به بخش بهداشتی و درمان نیز از این طریق کاهش می‌یابد. این دست از میکروب ها در بیمارستان ها متاسفانه قربانیان زیادی را در بین جوامع مختلف چه داخل و چه خارج می‌گیرند و دامنه تبعات آن روز به روز در حال افزایش است.

وی در مورد آمار قربانیان عفونت‌های بیمارستانی گفت: آماری که مراجع رسمی ما و سایر کشورهای دنیا گزارش کرده‌اند نشان می‌دهد عفونت بیمارستانی می‌تواند تا ۱۵ درصد برسد. یعنی حداکثر ۱۵ درصد بیمارانی که بستری می‌شوند دچار عفونت بیمارستانی شوند که این میزان البته می‌تواند متغیر باشد و ۴، ۵ و ۷ درصد بسته به نوع بیمارستان باشد.

در افتتاحیه کنگره، نکوداشت مرحوم استاد علیرضا امیری قراگزلو برگزار شد همچنین از ۳ نفر از اساتید کشور در حوزه میکروب شناسی پایه و کاربردی و ساخت واکسن تقدیر شد.

هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران با حضور اساتید داخلی و خارجی و صاحب نظران این حوزه، از امروز ۷ شهریور آغاز و تا ۹ شهریور ماه در سالن ابن سینا در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار