معاون وزیر آموزش و پرورش در شبکه دو سیما:

ارتباط مدرسه، اولیا و رسانه با دانش‌آموزان باید بازنگری و اصلاح شود

حدود ۱۱۴ هزار مدرسه داریم که از این تعداد، تقریبا ۴۰ هزار مدرسه مربی تربیتی دارند/ مهم‌ترین کار امروز ما این است که صحبت‌های دانش‌آموزان رابشنویم و با آن‌‌ها گفت‌وگو کنیم

تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد در کشور حدود 114 هزار مدرسه داریم که از این تعداد، تقریبا 40 هزار مدرسه مربی تربیتی دارند و امسال 7 هزار نفر از این تعداد هم بازنشسته می‌شوند.

کد مطلب: ۱۳۲۳۲۵۲
لینک کوتاه کپی شد
ارتباط مدرسه، اولیا و رسانه با دانش‌آموزان باید بازنگری و اصلاح شود

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، اصغر باقرزاده در برنامه «صبحانه ایرانی» شبکه دو سیما در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا نوجوانان ما بی‌انگیزه هستند، اظهار داشت: در این باره می‌توان گفت مربیان بی‌انگیزه هستند، ولی بچه‌ها خیلی انگیزه دارند. اینکه نوجوان بی‌انگیزه باشد بستگی به این دارد که در چه مسائلی بی‌انگیزه است. نوجوانان در یک سری مسائل، باانگیزه و در یک سری مسائل کم‌انگیزه هستند.

وی افزود: مدت‌هاست که به آموزش و پرورش به‌ویژه به بخش پرورشی توجه ویژه‌ای نشده است، این اشکال است که نیروی انسانی به‌روز نشده و آن‌ها را تحت حمایت‌های فکری، معنوی، ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای قرار ندادیم.

باقرزاده اضافه کرد: در کشور حدود 114 هزار مدرسه داریم که از این تعداد مدرسه، حدود 40 هزار مدرسه مربی تربیتی دارند و امسال 7 هزار نفر از این تعداد بازنشسته می‌شوند؛ البته از این تعداد مربی پرورشی حدود 50 درصد بالای 20 سال سابقه دارند و ما هیچ وقت این نیرو را به‌روز نکردیم و این موضوع باعث بی‌انگیزگی دانش‌آموزان می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره چاره‌اندیشی پیرامون این چالش گفت: برخی از مربیانی که در مدرسه بودند، به جهت اینکه با مخاطب روز ارتباط نگرفتند، شناخت‌شان از مخاطب نوجوان و نیازهای روز آنان دچار تاثیر شده و در توانمند کردن خود در ارتباط موثر با آنان، از بچه‌ها عقب مانده‌اند. این امر حداقل در 15 سال اخیر اتفاق افتاده است که مربیان خود را به‌روز نکرده و با بچه‌ها همسو نشده‌اند.

شنیدن، مهمترین کار امروز ما است

وی اضافه کرد: در حال حاضر مهم‌ترین کار این است که بشنویم؛ زیرا شنیدن راه ارتباط است با ایجاد بستر گفت‌و‌گو و شنیدن حرف‌های دانش‌آموزان، با دغدغه‌های آنان آشنا شده و نیازهای‌شان را درک می‌کنیم.

باقرزاده در پاسخ به سوال مجری که آیا 15 سال حرف‌های بچه‌ها شنیده نشده است افزود: این حرف‌ها کم شنیده شده است؛ البته این 15 سال تقریبی است اما در 2 سال اخیر این اتفاق تشدید شده است تقریبا بیش از 28 ماه بچه‌ها در مدرسه حضور نداشتند و ارتباط مستمر حضوری در این مدت خیلی کم بوده است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: آمار و اطلاعات ما نشان می‌دهد که نه تنها آموزش و پرورش بلکه کل دنیا این امر را تجربه کرده است؛ البته دنیا سر ما را کلاه گذاشت و خودش مدارس را تعطیل نکرد اما ایران اسلامی را متقاعد کرد که مدارس را به‌طور کامل غیرحضوری کند. در حالی که مدارس در هیچ جای دنیا به‌طور کامل غیرحضوری نشد و تمام آسیب‌های اجتماعی در این مدت تشدید شد.

سه رکن اصلی اولیا، مدرسه و رسانه

وی 3 رکن اصلی «مدرسه، اولیا و رسانه» را در تربیت تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: باید دید ارتباط این 3 دسته با بچه‌ها به چه نحوی است. خانواده‌ها می‌گویند ما بچه‌ها را کم درک می‌کنیم و نمی‌توانیم خوب با آنان ارتباط و تعامل برقرار کنیم. در بخش رسانه نیز می‌بینیم رسانه‌های خاصی با بچه‌ها ارتباط عمیق دارند مثلا در این روزها می‌شنویم که می‌گویند رسانه بازی‌های رایانه‌ای با بچه‌ها ارتباط گرفته که یک رسانه قوی است و عامل دیگر که مدرسه است؛ این 3 بخش در این مدت دچار آسیب شد.

باقرزاده گفت: براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد در حدود 39 میلیون نفر بازی رایانه‌ای می‌کنند که باید پژوهشی صورت بگیرد و متوجه شویم از این تعداد چه میزان دانش‌آموز هستند. پژوهش‌های ما می‌گوید در طول 10 سال گذشته، آسیب‌هایی که بچه‌ها دچار آن هستند، هرسال یک درصد افزایش داشته است، اما در دو سال اخیر کرونایی، این میزان در هر سال 2 درصد بوده و افزایشی شده است. معتقدیم باید ارتباط خود را با بچه‌ها برقرار کنیم و متوجه نیاز و منظور آنان باشیم.

معاون پرورشی و فرهنگی در ادامه با بیان اینکه ما در وزارت آموزش و پرورش اشکالات را احصا کرده و به عهده می‌گیریم، تاکید کرد: اخبار خوبی در حوزه پرورشی خواهیم داشت؛ اگر میدان عمل و ابراز وجود مناسب برای دانش‌آموزان فراهم شود بخشی از این مشکلات حل خواهد شد.

حضور 2 میلیون نفر در اردوهای تربیتی دانش‌آموزی

وی افزود: در تابستانی که گذشت با فعال‌سازی اردوگاه‌ها حدود 2 میلیون نفر را به سفرهای تربیتی یک‌روزه بردیم.

باقرزاده ادامه داد: به کانون‌های فرهنگی-تربیتی اعلام کردیم فضاهای دورهمی دوستانه برای بچه‌ها فراهم کنند. بچه‌ها اکنون پر از سوالات متفاوتی هستند که ما کمتر به آنان توجه کردیم؛ اگر برای این افراد فضا باز شود سوالات آنان پاسخ داده می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به بیانات شهید‌بهشتی اشاره و اظهار کرد: بیانات شهید‌بهشتی برای ما تعبیری دارد که میدان عمل و حضور بچه‌ها در هر سن و موقعیت مختلفی برای ابراز وجود فراهم شود.

وی افزود: وظیفه آموزش و پرورش تولید و طراحی بازی نیست؛ بنیاد و مجموعه‌های فرهنگی وجود دارد که بازی‌ها را طراحی می‌کنند. اولویت‌هایی وجود دارد که اگر پایه‌های آن درست شود برخی از مشکلات نیز حل خواهد شد.

مربیان ما باید باانگیزه و توانمند باشند

باقرزاده تصریح کرد: باید مربیان را که بسیار زحمت می‌کشند باانگیزه و توانمند کنیم؛ تاکنون دوره‌های توانمندسازی این مربیان مجازی بود اما اکنون 6 هزار نفر از این عزیزان را به‌صورت حضوری دعوت می‌کنیم و آنان را با موضوعات تربیتی مهم از جمله بازی آشنا خواهیم کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد: فرآیند تربیت یک فرآیند تاثیرگذار است که جوشش دانش‌آموز از درون است. وقتی بتوان فضای حقیقی را برای بچه‌ها فراهم کنیم آنان بازی را کنار می‌گذارند و وارد یک فضای تربیتی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: تربیت در فضای مجازی یک نوع مرعوب‌شدن در فضای مجازی است؛ وقتی فرد را در این فضا رها کنیم زیست‌بوم آن را تغییر دادیم، در حالی که می‌توانیم میدان زندگی او را تغییر دهیم. فرد باید در فضا و میدان حقیقی زندگی کند تا از فضای مجازی بیرون بیاید.

باقرزاده اظهار کرد: باید به این سوال جواب دهیم که چه کسی باید محصولات فرهنگی را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد؟ آیا این امر وظیفه آموزش و پرورش است؟ آموزش و پرورش و معاونت پرورشی وظیفه دارد شرایط تربیتی را برای بچه‌ها در مدارس و حتی در خارج از مدرسه فراهم کند؛ در این امر شکی نیست.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: حضور مشاور تربیتی در مدارس برای بچه‌ها لازم است، اکنون در مدارس حدود 13 هزار مشاور داریم. براساس قانون احیای معاونت پرورشی، باید به هر 15 نفر یک ساعت مشاور اختصاص دهیم، و هنوز حدود 39 هزار مشاور برای نیل به این هدف کمبود داریم.

وی اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان مهم‌ترین محل برای تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش است، از این رو درخواست داریم این ظرفیت بالا برود و هرساله بتوانیم تعدادی دانشجو در رشته‌های مشاوره بگیریم تا برای ورود به مدارس تربیت شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار