تحلیلگر مسائل بین‌الملل تشریح کرد:

سکوت نهادهای بین‌المللی در برابر تجاوز صهیونیست‌ها، نشانه مرگ حقوق بین‌الملل است

مشهد(پانا)- یک کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با تأکید بر بی‌اعتباری نهادهای بین‌المللی در برابر جنایات آشکار رژیم صهیونیستی، گفت: تا زمانی که نظام سلطه بر سازوکارهای جهانی سیطره دارد، تنها زبان قدرت است که می‌تواند بازدارنده باشد و زمینه اقامه دعوا در عرصه بین‌المللی را فراهم کند.

کد مطلب: ۱۵۸۵۲۰۱
لینک کوتاه کپی شد
سکوت نهادهای بین‌المللی در برابر تجاوز صهیونیست‌ها، نشانه مرگ حقوق بین‌الملل است

حمید صالحی، در گفت‌وگو با خبرنگار پانا، با اشاره به تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به خاک ایران، اظهار کرد:« آنچه این روزها شاهد آن هستیم، بار دیگر نشان داد که نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون نیست، بلکه تابعی از منافع قدرت‌های بزرگ است. نهادهایی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا پیمان NPT، دیگر مرجعی مستقل برای داوری و عدالت نیستند، بلکه ابزاری در دست قدرت‌هایی هستند که هرگونه تجاوز را توجیه و حتی پشتیبانی می‌کنند.»

تحلیلگر روابط بین‌الملل افزود:« رژیمی که از ابتدا به هیچ‌یک از معاهدات بین‌المللی نپیوسته و حتی قواعد انسانی را بارها و بارها زیر پا گذاشته، چگونه می‌تواند در قامت مدعی امنیت جهانی ظاهر شود؟ حملات اخیر به کشور ما نیز همانند تجاوزات مکرر به لبنان، سوریه، فلسطین و دیگر نقاط منطقه، هیچ مبنای حقوقی ندارد و صرفاً با حمایت آمریکا و هم‌پیمانانش در شورای امنیت، از پیگیری و مجازات فرار می‌کند.»

صالحی با انتقاد از ساختار ناعادلانه و جانبدارانه نظام بین‌الملل خاطرنشان کرد:«در چنین سیستمی اگر حتی تمام کشورهای دنیا یک‌صدا جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، آمریکا پشت آن می‌ایستد و با وتو، حقیقت را دفن می‌کند. این یک واقعیت تلخ است که تا زمانی که نظام سلطه بر مجامع بین‌المللی چیره است، چیزی به‌نام «اجرای عدالت» وجود ندارد.»

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی همچنین به تجربه ناکام صهیونیست‌ها در مواجهه با مقاومت ملت‌ها اشاره کرد و گفت:« دشمن بر اساس تصوراتی غلط، پروژه‌ای طراحی کرده بود که در آن با حملات پیش‌دستانه، ترور شخصیت‌ها، ایجاد نارضایتی اجتماعی و تخریب زیرساخت‌ها، بتواند ایران را دچار فروپاشی کند. اما نه‌تنها به اهدافش نرسید، بلکه با پاسخ صریح و سریع جمهوری اسلامی، در سطح منطقه و افکار عمومی جهانی شکست خورد.»

این استاد برجسته دانشگاه با اشاره به فاکتورهای مهم در ایستادگی ایران، تصریح کرد:« رهبری هوشمند، روحیه مقاومت ملی، غیرت و احساس مسئولیت مردم، و باور دینی به انتقام خون مظلومان، پایه‌های اصلی مقاومت ما هستند. آن‌ها با پیشرفته‌ترین جنگنده‌ها و سلاح‌ها وارد میدان شدند، اما موشک‌های ما از چندین لایه امنیتی عبور کرد و در قلب سرزمین‌های اشغالی فرود آمد. این یعنی بازدارندگی بومی، اقتدار واقعی و ایمان به وعده الهی.»

وی ادامه داد:« جمهوری اسلامی تنها کشوری است که در برابر این رژیم جعلی ایستاده و اجازه نداده تا پروژه‌های استکباری بدون هزینه ادامه پیدا کند. آتش‌بسی که امروز برقرار شده، محصول همین ایستادگی است. البته هنوز تا رسیدن به همه مؤلفه‌های قدرت فاصله داریم و تا زمانی که به این بلوغ نهایی نرسیده‌ایم، صحبت از غرامت یا پیگیری رسمی در نهادهای جهانی، بیشتر یک آرمان است تا امکان.»

صالحی به اهمیت استمرار آمادگی نظامی اشاره کرد و گفت:« دوره آتش‌بس باید صرف تجدید قوا و بازسازی آمادگی عملیاتی شود. نیروهای نظامی باید در حالت آماده‌باش باقی بمانند. چرا که تنها با زبان قدرت می‌توان در مناسبات جهانی از حق دفاع کرد. بازدارندگی امروز ما برخاسته از اراده ملت است، نه وام‌دار هیچ کشور یا ائتلافی.»

وی خاطر نشان کرد:« برخلاف تصور دشمنان، دستگاه دیپلماسی کشور در این شرایط نیز نقش قابل‌توجهی ایفا کرد. ما شاهد دگرگونی قابل‌لمسی در افکار عمومی جهانی بودیم و این روند هنوز هم ادامه دارد. مردم بسیاری از کشورها امروز در کنار ملت ایران ایستاده‌اند و آنچه موجب این همبستگی شده، عملکرد شفاف، روایت صادقانه و مقاومت مشروع جمهوری اسلامی بوده است.»

وی در پایان با اشاره به رفتار متناقض آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «از نهادی که در بزنگاه‌های حساس، اطلاعات فنی ایران را در اختیار دشمن قرار می‌دهد و در عین همکاری صادقانه ایران، گزارش‌هایی سیاسی و مغرضانه صادر می‌کند، نمی‌توان توقع انصاف داشت. هنگامی‌که مسئولان این نهاد در تعامل با مقامات رژیم اشغالگر هستند، نمی‌توان انتظار داشت که به اصول بی‌طرفی و عدالت پایبند بمانند. ما مسیر خود را با قدرت ادامه می‌دهیم، حتی اگر مجامع بین‌المللی سکوت را به حقیقت ترجیح دهند.»

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار