نشست تخصصی و کارگاه فردوسی شناسی با موضوع"شاهنامه از نگاه نو" مطرح شد؛
ایرانیان دارای یک دانشنامه بزرگ و عظیم از هزاران سال بودند
تهران (پانا) - رسولی شاهنامه پژوه گفت: با توجه به بیتهای آغازین شاهنامه که زیر عنوان « در پیدایش کتاب» در شاهنامه آمده است، روشن میشود که ایرانیان دارای یک دانشنامه بزرگ و عظیم از هزاران سال قبل از فردوسی بودهاند که به دست فردوسی بزرگ رسیده و ایشان آن را به نظم کشیده است.

به گزارش موسسه فرهنگی و مطالعاتی بزرگمهر حکیم، نشست تخصصی و کارگاه فردوسی شناسی با موضوع"شاهنامه از نگاه نو" با سخنرانی دکتر محمد رسولی شاهنامه پژوه نواندیش به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در سالن اجتماعات هفته نامه فرهنگ در شهرستان بروجرد با حضور نخبگان استانی برگزار شد.
درابتدای این کارگاه یک روزه، توسط استاد محمد رسولی نظریههای نوین در پژوهش شاهنامه و به خصوص تاریخی بودن شاهنامه و همچنین وجود فرازمینیها ارائه شد، که با موافقت جمع اساتید دانشگاه و استادان زبان و ادبیات فارسی حاضر همراه بود.
رسولی گفت: با توجه دقیق و عمیق به بیتهای آغازین شاهنامه که زیر عنوان « در پیدایش کتاب» در شاهنامه آمده است، روشن میشود که ایرانیان دارای یک دانشنامه بزرگ و عظیم از هزاران سال قبل از فردوسی بودهاند که بازماندهها و باقی مانده آن دانشنامه، به دست حکیم توس، فردوسی بزرگ رسیده و ایشان آن را به نظم کشیده است.
رسولی افزود: بنابراین مشخص میشود که محتویات شاهنامه، ساخته و پرداخته ذهن شاعرش نیست.
همچنین، ناصر دولتشاه استاد دانشگاه و نویسنده کتب ادبی و پژوهشگر فرهنگی نیز طی گفتاری بیان داشت:
در تدقیق در تالیفات و دقت به دلایل ارایه شده از سوی دکتر رسولی، به گمان میآید که این نظریات درست باشد.
در ادامه، محمد فصیحی موسس بنیاد ادبی شادروان زرین کوب درباره نظریات ارائه شده در این کارگاه گفت؛ پیش از این کسانی بودهاند که ادعای تاریخی بودن شاهنامه را مطرح کردهاند، اما به واقع هیچ پژوهشگری به اندازه دکتر رسولی نتوانسته مستند و علمی این نظریه را مطرح کند و از آن دفاع هم کند.
وی افزود؛ حتی در مباحث فرازمینیها که با تحسین جمع دراین کارگاه مطرح شد، گویای این نکته است که دکتر رسولی به طور مستمر و مدون سالهاست که دراین زمینه تحقیق و مطالعه داشته و میتوان گفت ایشان یکی از دقیقترین پژوهشگران کتاب شاهنامه بوده و قطعا آیندگان تمام این مباحث و نظریهها را به خوبی پذیرا خواهند شد.
وی گفت؛ امید است تا بخوبی کتاب سترگ شاهنامه در جای جای ایران عزیزمان تدریس شود و محققان گرانقدر بتوانند این میراث گرانبهای ما ایرانیان را بهتر و بیشتر به ملت عزیزمان معرفی نمایند.
در انتهای این برنامه اسرا گودرزی نوجوان شاهنامه خوان، نیز با هنرمندی به اجرای شاهنامه خوانی پرداخت.
ارسال دیدگاه