سخنگوی فضایی وزارت دفاع در آیین رونمایی از کتاب "مهدا" عنوان کرد:

ضرورت آشنایی دانش‌آموزان با فناوری‌های فضایی/ دانش‌آموزان پرچم پیشرفت ایران در حوزه فضایی را به دست بگیرند

تهران (پانا) - آیین رونمایی از کتاب "مهدا" از انتشارات منادی تربیت و با همکاری سازمان صنایع هوافضا با حضور علی فلاحتکار قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی، سیداحمد حسینی مونس سخنگوی فضایی وزارت دفاع و رضا قمرزاده مدیرعامل موسسه فرهنگی منادی تربیت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۶۹۷۷۱
لینک کوتاه کپی شد
ضرورت آشنایی دانش‌آموزان با فناوری‌های فضایی/ دانش‌آموزان پرچم پیشرفت ایران در حوزه فضایی را به دست بگیرند

سیداحمد حسینی مونس سخنگوی فضایی وزارت دفاع در این آیین گفت: متأسفانه فاصله قابل توجهی بین فعالیت‌های صنعت و فناوری و بدنه جامعه، به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان وجود دارد. امیدواریم این‌گونه کارها این فاصله را پر کند و برکت موردنظر که از نیت مبارک شما ناشی می‌شود، ان‌شاءالله به نتیجه برسد.

حسینی مونس ادامه داد: فناوری فضایی امروز به عنوان لبه حیات علم و تکنولوژی مطرح است. در زمینه مخابرات، ارتباطات به تدریج به ماهواره‌ها وابسته می‌شود. پیشتر، احتمالاً ماهواره‌ها را به عنوان فناوری‌های لوکس یا تزئینی می‌دیدیم، اما اکنون زندگی بشر به شدت به این فناوری‌ها وابسته شده است.

وی افزود: هم‌اکنون شرکت اسپیس ایکس هر دو هفته فضایی را ارسال می‌کند. در آینده نزدیک، اپراتورهایی که اینترنت را برای گوشی‌های شما فراهم می‌کنند، همه چیز را به فضا منتقل خواهند کرد. این فناوری هیچ محدودیت مکانی ندارد و شما می‌توانید در هر نقطه از کره زمین با فضا ارتباط برقرار کنید.

وابستگی روزافزون بشر به فناوری فضایی

سخنگوی فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه در حوزه سنجش، هواشناسی و کشاورزی، وابستگی به فناوری فضایی قابل توجه است، اظهار کرد: ناوبری که روزگاری تنها توسط کشتی‌ها و هواپیماها استفاده می‌شد، امروز در سفرهای معمولی نیز لازم است و وابسته به فناوری فضایی است.

وی ادامه داد: سرعت پیشرفت فضایی امروز دو برابر میانگین پیشرفت بشری است. اگر کشوری نتواند در این حوزه جایگاه خود را پیدا کند، در آینده وابسته خواهد بود. کشور ما این اهمیت را درک کرده و از اواخر دهه ۸۰ حرکت‌های جدی در این حوزه را آغاز کرده است.

سیداحمد حسینی مونس همچنین گفت: در سطح جهانی، حدود ۱۰۰ کشور ماهواره دارند و از این تعداد حدود ۶۰ کشور سازنده ماهواره‌اند. اما فقط ۱۰ کشور قادر به انجام پرتاب هستند و ما به‌عنوان نهمین کشور توانسته‌ایم به این چرخه کامل دست یابیم.

وی افزود: ماهواره‌بر "سفیر"، نخستین موفقیت در چرخه فضایی کشور در سال ۸۷ بود و پس از آن، پرتاب‌های کاوشی و محموله‌های زیستی به فضا صورت گرفت. به تازگی، ماهواره‌بر "سیمرغ" شاهکار مهندسی کشور ما، چندین ماهواره را در مدار قرار داد. 

سخنگوی فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه ماهواره "مهدا" نیز پس از یک سال و نیم همچنان فعال است و سیگنال‌های خود را ارسال می‌کند، تصریح کرد: پیچیدگی فناوری فضایی در اینجاست که این ماهواره با سرعتی برابر با ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در مدار حرکت می‌کند و این نیازمند سطوح بالایی از فناوری و تکنولوژی است.

وی همچنین گفت: تمام رشته‌های مهندسی در طراحی و ساخت چنین محصولی نقش دارند. ما با توان بومی به این سطح از فناوری، بدون هیچ مشاور خارجی دست یافته‌ایم. حال باید به سمتی حرکت کنیم که به توسعه ماهواره‌برهای بزرگ‌تر و قوی‌تر و نیز خودکفایی در حوزه فناوری فضایی برسیم.

از کلاس درس تا مدار زمین

سیداحمد حسینی مونس ادامه داد: برای تکمیل این حرکت صنعتی و فناوری، یک حرکت فرهنگی و آموزشی و ترویجی نیز ضروری است. باید از مدارس و مقاطع ابتدایی شروع کنیم تا دانش‌آموزان با این فناوری آشنا شوند. 

وی با بیان اینکه تلاش‌های کشورهای پیشرو در این زمینه، از جمله سازمان فضایی ناسا، نشان‌دهنده‌ نیاز ما به فرهنگ‌سازی و برنامه‌ریزی است، اظهار کرد: امید دارم با همکاری شما، نسل جدیدی را پرورش دهیم که پرچم این حرکت را به دوش بگیرد و این مسیر را ادامه دهد. 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار