دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه جامعه پذیر است

اردبیل (پانا) - معاون علمی و پژوهشی دانشگاه فرهنگیان کشور به بیان ویژگی های یک دانشگاه متعالی پرداخت و با انتقاد از راه اندازی دفاتر ارتباط دانشگاه با جامعه، گفت: دانشگاه فرهنگیان تنها دانشگاه جامعه پذیر کشور است چراکه مستقیما با مردم در ارتباط است.

کد مطلب: ۸۹۴۶۷۱
لینک کوتاه کپی شد
دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه جامعه پذیر است

باقر محمد طاهری نیا در مراسم نکوداشت یکصدمین سال تربیت معلم درایران وپنجاه ویک سال تربیت معلم در اردبیل وتکریم از شهدای والا مقام دانشگاه فرهنگیان وپیشکسوتان تعلیم وتربیت درسالن فدک اردبیل طی سخنانی اظهارداشت:دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه جامعه پذیر است.

او با انتقاد از راه اندازی دفاتر ارتباط دانشگاه با جامعه و یا با صنعت به رسالت و ماموریت های دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها در برابر جامعه از وظایف سنگینی برخوردارند چراکه مردم انتظار دارند دانشگاه بتواند به مشکلات و دغدغه های آنان رسیدگی کند

معاون علمی و پژوهشی دانشگاه فرهنگیان کشور در بخشی دیگر از سخنان خود به بیان رسالت دانشگاه پرداخت و با بیان اینکه رشد و پیشرفت کشور در گرو رشد جامعه است، گفت: همه باید تلاش کنند تا با شکستن حصارهای ذهنی در دانشگاه ها، این مراکز علمی جامعه پذیر تر شوند چراکه مدیریت و سیاستگذاری جزو دغدغه‌های انسان است که موجب می‌شود کشور متعالی شود.

طاهری نیا با بیان اینکه مهر و محبت و عاطفه پل ارتباطی دانشگاه با جامعه است، گفت: دانشگاه فرهنگیان به دلیل ارتباط عاطفی معلمان به عنوان خروجی دانشگاه با فرزندان جامعه به عنوان آینده سازان کشور، جامعه پذیرترین دانشگاه کشور محسوب می شود.

او با بیان اینکه دانشجو معلم معدل بالای جامعه پذیری باید داشته باشدتصریح کرد: وظیفه این دانشگاه در مقوله تربیت تعریف شده است بنابراین از حساسیتی برخوردار است که سایر دانش آموختگان دانشگاه ها چون رشته های مهندسی و دکتری از ان برخوردار نیستند.

معاون علمی و پژوهشی دانشگاه فرهنگیان در ادامه سخنان خود به تبیین مولفه های هویت در دانشگاه فرهنگیان پرداخت و گفت: ایرانی بودن، مسلمان بودن و انقلابی بودن مهمترین مولفه های هویت در دانشگاه فرهنگیان است چراکه دانشجویان امروز، معلمان فردا هستند و باید آیندگان این جامعه را تربیت کنند

طاهری نیا به شاخصه های هویت اسلامی اشاره کرد و گفت: استکبار ستیزی، خودباوری و شعار ما می توانیم از جمله مولفه هایی است که از اسلام به ما رسیده است.

او در ادامه سخنان خود به موانع جامعه پذیری حداکثر در دانشگاه ها نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه بیش از آنکه جامع محور باشد در خدمت دولت است پس به جای حل مشکلات مردم به دنبال حل دغدغه های دولت مردان است و این یکی از مهمترین موانع جامعه پذیری دانشگاه ها محسوب می شود.

معاون علمی و پژوهشی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه دانشگاه باید از دولت محوری دوری کند و گفت: هر وقت دانشگاه ها به سمت حل مشکلات مردم روی آوردند، جامعه پذیر تر نیز خواهند شد.

طاهری نیا ضابطه و رابطه محوری را از دیگر موانع جامعه پذیر بودن دانشگاه ها دانست و گفت: امروز دانشگاه به جای نخبه محور بودن، استاد محور بودن، ضابطه محور هستند و این مسئله‌ای را حل نمی‌کند چراکه این استاد است که با درک مسئله می‌تواند با بکارگیری و تحقیق و پژوهش توسط دانشجویان به حل مسئله کمک کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار