معاون سازمان برنامه و بودجه:

بودجه عمرانی کشور در سال 98 افزایش یافت

تهران (پانا) - معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه می‌گوید 64 هزار و 800 میلیارد تومان برای سال آینده بودجه عمرانی پیش‌بینی شده است که 2 هزار و 800 میلیارد تومان بیش از اعتبارات امسال است.

کد مطلب: ۸۸۱۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد
بودجه عمرانی کشور در سال 98 افزایش یافت

به گزارش ایرنا، سعید نمکی پنجشنبه شب در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی گفت: دلیل افزایش بودجه عمرانی کشور این است که بتواند اهرمی برای اشتغالزایی و توسعه زیرساخت‌های موردنیاز باشد.
وی گفت: با این حال چون برخی پروژه‌های جدید باری بر دوش مملکت شده است، ترمز تمام پروژه‌های زیر 50 درصد پیشرفت فیزیکی کشیده شده است.
وی با تاکید بر اینکه برخی کاهش هزینه‌ها به خاطر ایجاد انگیزه برای مشارکت بخش خصوصی است افزود: قطعا در خراسان جنوبی بخش خصوصی برای بیمارستان‌ها نمی‌تواند وارد عمل شود به همین دلیل فرمول جدیدی طراحی می‌شود که با خرید تضمینی خدمت از سرمایه‌گذار بخش خصوصی و دادن تسهیلات ویژه، انگیزه‌ای ایجاد کنیم که پروژه‌های نیمه‌تمام را به سرانجام برسانیم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: کشور نیازمند یک نقشه منطقه‌ای منطبق با نیازها و بضاعت‌های هر اقلیم است و این سفرها را زیاد به برنامه‌های توسعه گره نمی‌زنیم چرا که در این گونه مناطق نباید به برنامه‌های ملی گره خورد.
وی افزود: هیچ استانی، روستا یا بخش الگوی تمام‌عیار برای سایر مناطق نیست زیرا در دو روستا با دو کیلومتر فاصله تفاوت زبانی، غذا و حتی جمعیت و سایر مولفه‌ها دیده می‌شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در کشوری که تنوع آب و هوایی و خرده فرهنگی وجود دارد باید به موضوع‌های استانی به صورت مجزا و مستقل پرداخته شود.
وی گفت: بعد از حضور در استان و جمع‌بندی نظرهای مسئولان جلسه‌ای در تهران برگزار خواهد شد و متعاقب آن کمیته اجرایی به ریاست استاندار مشخص و در قالب یک تفاهم، توسعه استان طراحی می‌شود تا از ظرفیت‌های بودجه 97 و 98 و سایر امکانات از جمله جداول بودجه، محل هدفمندی یارانه‌ها و صرفه‌جویی‌ها بتوان استفاده کرد.
نمکی افزود: علیرغم پیش‌بینی‌هایی که سال آینده را سال سختی عنوان می‌کند اما شاید اوضاع طور دیگری باشد و روزگار بهتر شود که بتوانیم کمک‌های بیشتری برای نقاط کمتر توسعه یافته داشته باشیم.
وی گفت: 6 تا هفت استان را به عنوان استان‌های هدف قرار دادیم تا با کمک مسئولان استانی و ظرفیت‌های موجود حرکت‌های موثری را پیش ببریم.
وی درباره مشکلات دانشگاه‌ها به خصوص بحث سرانه گفت: تنگناهای موجود قطعا پیگیری می‌شود و اگر در بحث سرانه‌ها بی‌عدالتی در توزیع منابع باشد با افزایش تخصیص و مکانیزم‌های مختلف جبران می کنیم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه افزود: در نظر داریم 20 درصد افزایش حقوق برای کارمندان دولت داشته باشیم که از تورم احتمالی سال آتی عقب نمانند.
وی گفت: چون این افزایش حقوق یکی از صورت هزینه‌هاست باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که هزینه‌های ارز از جمله نیروهای وزارت خارجه، از دانشجویان و غیره مدیریت شود.
نمکی بیان کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت دانشگاه‌های علوم پزشکی را هم شروع کرده‌ایم و می‌دانیم این قشر با توجه به اوضاع اقتصادی مشکلاتی دارند.
وی با اشاره به سختی‌های دولت در سال‌های اخیر برای اداره کشور گفت: طلب طلبکاران زمان نفت 120 دلاری را با نفت 25 دلاری پرداخت کردیم و با تمام این سختی‌ها یک روز حقوق کارمندان و بازنشستگان دیر نشده است.
نمکی با اشاره به اقدام‌های دولت در حوزه رفاه اجتماعی گفت: از 108 هزار میلیارد تومان پولی که در بخش رفاه اجتماعی خرج می‌شود، 83 هزار میلیارد تومان آن به حساب صندوق بازنشستگان کشوری و لشکری می‌رود در صورتی که در هیچ جای دنیا صندوق‌ها وابسته به دولت نیستند.
وی ادامه داد: در کجای دنیا وقتی امید به بقا بالا می‌رود سن بازنشستگی را پایین می‌آورند؛ اینها اتفاق‌های سهمگین بر دوش دولت است که سنگینی می‌کند.
معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه 75 درصد منابع رفاه اجتماعی به حساب این 2 صندوق واریز می‌شود گفت: این مساله باعث شده است که برای 100 یا 200 میلیون تومان پولی که بهزیستی این استان نیاز دارد، شرمندگی باشد.
نمکی ادامه داد: برای توسعه گردشگری، کارآفرینی در صنایع دستی، ایجاد بازارچه و محلی برای عرضه محصولات قطعا باید کمک کنیم و جزو برنامه‌های جدی ما است، همچنین به زیرساخت‌های صدا و سیما، کتابخانه‌ها و دانشگاه فرهنگیان نیز کمک می‌کنیم تا فضاهای خود را بهسازی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نیروی انسانی، ذخیره سرمایه بسیار ارزشمند استان خراسان جنوبی است که در کمتر استانی این ظرفیت دیده می‌شود.
وی افزود: در هیچ کدام از برنامه های توسعه کشور چه قبل و چه بعد از انقلاب به انسان توسعه یافته فکر نشده و اقتصاددانان همواره در برنامه های توسعه براساس نفت و میعانات گازی برنامه ریزی کردند در صورتی که انسان توسعه یافته هدف غایی توسعه است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار