سیدعلی خمینی: اگر در کشور فساد و اختلاس دیدیم باید فریاد بزنیم

تهران (پانا) - نوه امام راحل با حضور در جمع طلاب اهواز به یادآوری وظایف روحانیون در قبال نظام پرداخت و تأکید کرد اگر در نقطه ای از کشور فساد، مشکل، تورم، اختلاس، گرانی و دزدی دیدیم باید فریاد بزنیم.

کد مطلب: ۶۹۵۴۴۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران، سیدعلی خمینی در دیدار جمعی از طلاب اهواز با اشاره به نقش مهم طلاب در جامعه و شکل دهی به عقاید مردم اظهارداشت: «ما به عنوان کسانی که طلبه شده ایم و از منظر امام می خواهیم در مسیر اهل بیت(ع) قدم برداریم باید روی امری حساسیت داشته باشیم تا بتوانیم پیش خود، خداوند و اهل بیت سرافراز باشیم و بگوییم که ما به وظیفه خود عمل کردیم . »

یادگار امام با اشاره به اینکه «دفاع از مظلوم و ایستادن در برابر ظالم در هر جای دنیا به انسانیت ما برمی گردد» گفت: «اگر زمانی احساس کردیم که نسبت به ظلم بی تفاوتیم و دیگر برای ما که در قم زندگی می کنیم اهمیتی نداشته باشد در فلسطین، عراق ، کرمانشاه یا خوزستان چه اتفاقی می افتد یا احساس کردیم که انسان و انسانیت برای ما از ارزش افتاده است و فقط به خودمان اندیشیدیم یا تنها به خانواده، شهر یا کشور خود فکر کردیم باید بدانیم که از مسیر پیامبر اسلام و آل ایشان فاصله گرفتیم . »

وی افزود: «طلبه نمی تواند نسبت به انسان بی تفاوت باشد؛ لذا دغدغه همیشگی امام ایستادگی در برابر ظالم بود و هیچ فرقی برایش نمی کرد که شرق یا غرب باشد. ایشان در برابر آمریکا با تمام توان ایستادگی کرد حتی وقتی در اوج دوره ای که در مقابل آمریکا ایستاده بود شوروی پیغام داد که می خواهد به افغانستان حمله کند و از امام خواست که ساکت بماند. امام فرمود: «من ساکت نمی نشینم همانطور اگر ظلمی در غرب عالم شود من در برابرش می ایستم اگر این اتفاق در شرق عالم نیز بیفتد من در برابرش می ایستم»

سید علی خمینی تصریح کرد: «انسان نمی تواند در مقابل ظالم بی تفاوت باشد و بگوید به من چه ربطی دارد بلکه ممکن است در راهکار عملیاتی و نحوه مقابله تفاوتی وجود داشته باشد؛ لذا مصلحت سنجی ها در اصل دلسوزی ما بی اثر خواهد بود. متاسفانه عبارت به من چه آفت بزرگ دنیای امروز است دنیایی که می گوید مشکلات و درد دیگران به من چه؟! ما به عنوان طلبه نمی توانیم نسبت به انسان، خصوصیات و تعریف او بی تفاوت باشیم . »

مردم از ما طلاب توقع دارد «آدم باشیم»

وی بیان کرد: «مردم از ما طلاب توقع دارند که به تعبیر امام، آدم باشیم. امام همچنین در برابر آمریکا گفتند: «ما از آمریکا چیزی نمی خواهیم و حاضریم با آن ارتباط برقرار کنیم به شرطی که آدم باشد» جمله ای معروف دیگری از امام نقل می کنند که می گوید: «ملّا شدن چه سخت است آدم شدن محال است» بدون شک انسان باید به درجه ای بالا از انسانیت برسد . »

سید علی خمینی افزود: «امروزه یک طلبه باید سالیان سال تلاش کند و در مراسم های شادی و عزای مردم شرکت کند تا بتواند به تدریج جایگاهی در میان آنها پیدا کند. اینکه طلبه ها توقع دارند پس از آنکه دوران طلبگی را پشت سر می گذارند در شهرهای خود از یک در وجوهات بیاید و از دری دیگر کمک های مردمی داده شود اشتباه و توقعی بیجاستما در طلبگی چنین چیزی نداریم . »

وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: «ما در گذشته نسبت به اسلام و روحانیت سنتی توجه بیشتری می کردیم امروز نیز هرچند در برخی از شهرها، هنوز روحانیونی هستند که استوانه های دینی مردم و مرجع آنها محسوب می شود و معمولا توانسته اند دایره ای از متدینین را به دور خود جمع کنند. باید پرسید ما در شهرهای خود و استان های کشور، چه میزان توانسته ایم روحانیت سنتی که دغدغه دین مردم، اسلام، احکام دینی و اخلاقیات مردم را دارند داشته باشیم؟ مردم علاوه بر دنیا و مادیات به معنویات احتیاج دارند . »

نوه امام در بخش دیگری از این سخنرانی تصریح کرد: «نکته سوم مساله نظام اسلامی است ما نباید امروز به عنوان روحانیت کنار بنشینیم و بگوییم حالا که این نظام اسلامی است به ما چه ربطی دارد یا بگوییم حالا که مردم یک فقیه عادلی را انتخاب می کنند و ما همراهی کرده و او به عنوان ولی فقیه انتخاب می شود ما وظیفه ای نداریم؛ این چنین نیست بلکه تک تک ما به عنوان روحانیت وظیفه دارد و باید تلاش کنیم روز به روز وی را تقویت کرده و از او دفاع کنیم همچنین نسبت به دولت و کلیت ارکان نظام جمهوری اسلامی مسوولیم . »

نقد، نظام را تضعیف نمی کند

وی گفت: «اگر در جایی دیدیم که نظام و رهبری مظلوم است باید محکم ایستاده و دفاع کنیم و تنهاخودمان را نبینیم حتی اگر موجب شود تا افراد بسیاری ناراحت شوند اما اگر در نقطه ای از کشور فساد، مشکل، تورم، اختلاس، گرانی و دزدی دیدیم باید فریاد زنیم. گاهی ما معنی دفاع را نمی دانیم و خیال می کنیم اگر نظام را نقد کنیم تضعیف کرده ایم، درصورتی که چنین نیست مردم مشکلات را با گوشت و پوست و استخوان خود درک می کنند . »

وی گفت: «کاش می شد به روی منبرها بگوییم که هیچ فساد فرهنگی در کشور نیست یا هیچ تورم، اختلاس، دزدی یا فقری در کشور نیست. اما من اگر در این شرایط چنین حرف هایی را بگویم از آنجا که مردم با این مشکلات مواجه هستند یا می گویند که من بی اطلاعم یا اینکه اصلا دغدغه ای ندارم که این ذهنیت ها به ضرر نظام و انقلاب است . »

وی با اشاره به اینکه «امروزه نظام نیازمند حمایت ماست» گفت: «معنایی ندارد که روحانیون بگویند حمایت از نظام به ما ربطی ندارد. باید گفت اگر واقعا عقیده ای به نظام ندارند آن بحث دیگری است و اشکالی هم ندارد. اما اگر در حیطه ثبوت و در حیطه نظریه ما معتقدیم که مبنای امام درست بود یا معتقد هستیم که این نظام جمهوری اسلامی و برخاسته از رای اکثریت قاطع ملت مسلمان ایران است و درخت تنومند این نظام با خون شهدای بزرگوار آبیاری شده است نباید بی تفاوت باشیم . »

محتاج «اعتماد مردم به مسئولان» هستیم

نوه گرامی امام با تأکید بر ضرورت اعتماد به مسئولین گفت: «نکته مهمی که ما باید در این روزها به آن توجه داشته باشیم این است که به مسئولین خودمان اعتماد داشته باشیم و اطمینان کنیم. دائما هر مسأله ای که پیش می آید این را حمل بر این نکنیم که می خواهند خیانت کنند یا بلد نیستند . »

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار