در گفت‌وگو با پانا؛

مسعود کردی: آموزش و پرورش نقش بسزایی در آموزش و رشد تئاتر در کشور دارد

تهران (پانا) - مسعود کردی معتقد است واقعاً این پتانسیل در آموزش و پرورش وجود دارد که به جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان کمک بسیاری کند.

کد مطلب: ۱۲۸۶۶۵۲
لینک کوتاه کپی شد
مسعود کردی: آموزش و پرورش نقش بسزایی در آموزش و رشد تئاتر در کشور دارد

مسعود کردی در گفت‌وگو با پانا درباره نمایش «کودکان کار» که از استان لرستان در بخش زیر 18 سال بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارد، بیان کرد: «داستان کار ما بر اساس کودکان کار و مشکلاتی که این کودکان با آن‌ها سروکار دارند، است و پیام اصلی نمایش این است که بچه‌ها نباشد کار کنند و باید به بچگی‌اش بپردازد و برای بچه زیر 5 الی 10 سال، کار اصلاً خوب نیست.»

وی درباره اینکه امسال در جشنواره شاهد بازی نوجوانان و کودکان هستیم، چیزی که در سال‌های قبل کمتر اتفاق می‌افتاد، گفت: «ما از شهرستانی می‌آییم که همیشه و هر وقت تصمیم به حضور در جشنواره همدان گرفتیم، بدون استفاده از بازیگر بزرگ‌سال آمدیم. چند سال پیش که در این جشنواره حاضر بودیم، کودک بازیگر ما 5 ساله بود و الان نیز در نمایش اخیر حضور دارد و الان 7 ساله است. در حال حاضر میانگین سنی بچه‌های بازیگر نمایش ما به 15 سال نمی‌رسد.»

کردی درباره هماهنگ کردن و بازی گرفتن از این بچه‌های بازیگر توضیح داد: «کار با کودکی که سواد ندارد خیلی سخت است اما باید به هوش و ذکاوت کودکان امروزی اشاره و تأکید کنم، چراکه برای مثال کودکی که قبلاً 5 ساله بود و الان 7 ساله است و در کار ما حضور دارد، هوشی بالا دارد و حضورش در نمایش اتفاق افتاد. البته تمرین زیاد صبح و عصر با این بچه‌ها سبب می‌شود کار به‌مثابه بازی باشد و بهتر با آن ارتباط برقرار می‌کنند و این فضای بازی را به خاطرشان می‌سپارند و به آن عادت کردند. برخی کودکان هستند که خجالت می‌کشند و صدایشان بالا نمی‌آید اما خداراشکر ما انتخاب‌هایی داشتیم که هم‌صدای بالایی داشتند و اصلاً از حضور در جمعیت ترسی نداشتند.»

وی درباره آموزش تئاتر و بازیگری به کودکان در حین بازی در نمایش اشاره کرد و گفت: «ذات کار کردن با کودکان و تئاتر کودک همین است؛ وقتی با یکسری کودک که بحثی از علاقه به هنر تئاتر در ذهنشان نیست، کار می‌کنید مطمئن باشید که این‌ها به تئاتر علاقه‌مند می‌شوند. وقتی به حیطه تئاتر وارد می‌شوی، خوره تئاتر دیگر دست ازسرتان برنمی‌دارد و این کودکان نیز که از الان کار می‌کنند، مستثنی نیستند و اگر شرایط جامعه و خانواده‌شان اجازه دهد، مطمئناً بازیگران خیلی خوبی خواهند شد. آموزش کودکان در این حیطه بسیار سخت‌تر از افراد بزرگ‌سال است، چراکه باید در ارتباط با کودکان محتاط بود و آموزش خلاق به آن‌ها ارائه کرد و طوری باشد که از کار زده نشود.»

این هنرمند عرصه تئاتر، نقش آموزش‌ و پرورش در رشد تئاتر مدارس را بسیار مهم قلمداد کرد و توضیح داد: «امسال بخشی با عنوان «بخش دانش‌آموزی» به جشنواره اضافه‌شده است که مطمئناً این بخش تعاملی است که جشنواره با آموزش‌وپرورش داشته است و واقعاً این پتانسیل در آموزش‌وپرورش وجود دارد که به جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک همدان کمک بسیاری کند. از طرف آموزش‌ و پرورش استان لرستان بسیار به کار ما کمک شد هم ازلحاظ حضور بچه‌ها در جشنواره که هماهنگی‌هایی با مدرسه‌شان صورت گرفت و هم ازلحاظ فضای تمرینی بسیار به یاری ما آمدند. بنابراین آموزش‌ و پرورش در آموزش و رشد و ارتقای تئاتر نقش بسزا و مهمی دارد.»

مسعود کردی، در بخش دیگری از سخنان خود درباره داستان این نمایش نیز اظهار کرد: «داستان این اثر مربوط به غول بیکاری است که کودکان یک روستا را از زندگی خوش دور می‌سازد. در این نمایش مخاطبان می‌بینند که غول بیکاری، کودکان روستا را فریب داده و به شهر می‌برد. او کودکان را مجبور به دست‌فروشی در چهارراه‌ها می‌کند و با تهدید آنان به مقاصد پلید خود دست پیدا می‌کند. البته در ادامه این داستان کودکان کار موفق می‌شوند که از بند غول بیکاری رها شوند و او را نابود کنند.»

وی خاطرنشان کرد: «سعی ما این بود که بتوانیم مشکلات کودکان کار و چالش‌هایی که آنان با روسای خود دارند را به تصویر بکشیم. همه می‌دانیم که برخی افراد سودجو با بهره‌جویی از این کودکان، دوران شیرین کودکی را از آنان می‌گیرند، در این اثر موضوع کودکان کار و مشکلات آنان با زبانی طنز، کودکانه و موزیکال برای مخاطبان به تصویر کشیده می‌شود. البته امیدواریم که این اقدام بتواند جرقه‌ای در ذهن مسئولان مربوطه برای رسیدگی به مشکلات این کودکان ایجاد کند و قدمی در راه رفع آن باشد.»

یادآور می‌شود، عوامل نمایش «کودکان کار» عبارتند از بازیگران :غزل هدایتی، ملیکا حسینی، بهار بوریایی، آرام بوریایی، نفس محمدی؛ نوازنده: محمد شلکه و میثم کردی؛ طراحی صحنه: شیرین شاهوردی و مهدی بوریایی؛ دراماتورژ: سحر گیو؛ منشی صحنه: فاطمه پارسافرد.

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، از اول تا ششم تیرماه سال ۱۴۰۱ با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار