در گفت‌و‌گو با پانا

«دشت خاموش» شکل دیگری از درام در اثر معاشرت با تصویر خلاق است

تهران (پانا) - یک مستندساز می گوید «دشت خاموش» برای افرادی که می خواهند شکل دیگری از درام را در اثر معاشرت با تصویر خلاق و با حضور نور و ترجیع بندی که در زمان مفهوم دیگری پیدا می کند، تجربه کنند، دیدنی است.

کد مطلب: ۱۲۲۶۶۳۹
لینک کوتاه کپی شد
«دشت خاموش» شکل دیگری از درام در اثر معاشرت با تصویر خلاق است

رامین حیدری فاروقی مستندساز پس از تماشای فیلم سینمایی «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی و تهیه کنندگی سعید بشیری که این روزها روی پرده سینماهای «هنروتجربه» است، درگفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه سینما، همه سینماست مطرح کرد: عادت سالیان اخیر اینگونه شده است که آدم ها بیشتر از شخصیت ها معطوف به ماجراها هستند؛ ماجراهایی که به شکل متراکم در یک ساعت انسان ها را درگیر کرده و مجال تصمیم را از آن ها گرفته است.

وی ادامه داد: یک شکل دیگری از درام هست که اتفاقا در انبساط زمان رخ می دهد در جایی که زمان روی دست تو باد می کند، تو روی دست زندگی می مانی و آنقدر فرصت پیدا می کنی که به دشواری زندگی، بی پناهی، راز، تردید و فضای جامعه رو به زوال فکر کنی و به سمت تراژدی که تو در آن مرتکب گناهی نشدی، بروی.

این مستندساز تاکید کرد: بدین ترتیب «دشت خاموش» برای افرادی که می خواهند شکل دیگری از درام را در اثر معاشرت با تصویر خلاق و با حضور نور و ترجیع بندی که در زمان مفهوم دیگری پیدا می کند، تجربه کنند، دیدنی است. اینگونه افراد متوجه می شوند وقتی که می گوییم هنر مفاهیم بزرگ را روی دوش مصادیق کوچک و ساده می گذارد، چگونه می تواند شاهد مثال پیدا کند و اینکه چه طور می تواند رخدادی خلوت پر از ماجرای ناگفته باشد و در انتها قابلیت تعمیم پیدا کند.

حیدری فاروقی در پایان با اشاره به اینکه تاکنون 2 بار «دشت خاموش» را تماشا کرده است، خاطرنشان کرد: از آنجا که از مشاهده این فیلم راضی هستم پس به مخاطبان پیشنهاد می دهم این فیلم را تماشا کنند، سینما ببینند و شکل های مختلف درام را تجربه کنند چراکه سینما همه سینماست.

«دشت خاموش» فیلمی است که به شرایط دشوار کاری و روابط پیچیده انسانی در یک محیط کارگری می‌پردازد.

این فیلم که پخش بین‌المللی آن توسط شرکت «پرشیا فیلم» با مدیریت علی قاسمی انجام می‌شود، تاکنون در بیش از ۲۵ جشنواره بین المللی شرکت داشته و جوایز مهمی را برای سینمای ایران کسب کرده است که از آن جمله می توان به دریافت تندیس شیر بهترین فیلم بخش افق‌ها از فستیوال ونیز سال ۲۰۲۰، تندیس بهترین فیلم از فستیوال هنگ کنگ سال ۲۰۲۱، تندیس بهترین بازیگر مرد برای علی باقری از فستیوال هنگ کنگ سال ۲۰۲۱، بهترین تدوین برای سارا یاوری از انجمن بین‌المللی منتقدان و روزنامه نگاران سراسر جهان سال ۲۰۲۱، نشان فیپرشی از فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم سال ۲۰۲۰، تندیس بنیاد فای (اعتماد ملی ایتالیا) سال ۲۰۲۱ و جایزه بهترین فیلم از فستیوال سابورسیو کرواسی سال ۲۰۲۱ اشاره کرد.

علی باقری، فرخ نعمتی، مهدیه نساج، تورج الوند، مجید فرهنگ، ناصر علاقمندان، راضیه ایرانی، نرگس امینی، محسن یگانه، مهتاب خوش‌منش، شقایق آقازاده، اهورا بهرامی، پارسا و ارشا سبحانی، برسام بهرامی، مینا سرقره در این فیلم بازی کرده‌اند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار