آغاز طرح جهادی "شهید عجمیان" در مدارس ناحیه دو اصفهان با هدف تربیت دانشآموزان در تراز سند تحول بنیادین
اصفهان( پانا)_ مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو اصفهان، از آغاز اجرای طرح جهادی "شهید عجمیان" در مدارس این ناحیه خبر داد؛ طرحی که با هدف بهسازی و شادابسازی فضای مدارس در حوزههای مختلف، به دنبال انتقال نشاط و شادابی به دانشآموزان و ایجاد موقعیتهای تربیتی نوین است.

اصغر ابوالحسنی با اشاره به اهداف چندگانه طرح شهید عجمیان در گفتوگو با پانا گفت: «ما در این طرح به دنبال مشارکت مردم هستیم. مدرسه یکی از مقدسترین مکانها در جامعه است؛ فضایی برای تعلیم و تربیت. میخواهیم مردم را پای کار بیاوریم. سازمانهای مختلف همراهی میکنند، اما آنچه برای ما مهمتر است، ایجاد موقعیت تربیتی جدید برای دانشآموزان است. اعتقاد داریم دانشآموز فقط در کلاس درس تربیت نمیشود. بهترین موقعیت یادگیری زمانی است که دانشآموز همراه مردم در مناسبتهای اجتماعی شرکت کند، در فعالیتهای ساخت و ساز حضور داشته باشد و حس مؤثر بودن در پیشرفت جامعه را تجربه کند.»
وی با اشاره به نامگذاری این طرح به نام شهید عجمیان، یکی از چهرههای جهادی، افزود: «هدف ظاهری این طرح بهسازی و زیباسازی مدارس در مناطق کمتر برخوردار است، اما اهداف مهمتری نیز دنبال میشود. یکی از این اهداف مردمیسازی پروژههاست. همه میدانیم هر جا مردم پای کار آمدند، آن کار به بهترین نحو انجام شد. باید دیدگاه اقشار مختلف نسبت به مدرسه تغییر کند. ما معتقدیم مدرسه یکی از فضاهای مقدس جامعه است؛ فضایی که قرار است دانشآموزانی تربیت کند که پایبند به اصول اعتقادی باشند. اگر مسجدی داشته باشیم ولی نمازخوان نداشته باشیم، فایدهای ندارد. مدرسه باید دانشآموزی تربیت کند که از فضاهای مقدس استفاده بهینه کند.»
ابوالحسنی با اشاره به اولویتهای ریاست محترم جمهور در حوزه آموزش گفت: «از زمان ورود رئیسجمهور، اولویت اول ایشان توسعه عدالت آموزشی با مشارکت مردم بوده است. کمبودهایی که در فضاهای آموزشی داریم، جز با حضور مردم جبران نمیشود. دو مقوله مهم در این طرح مدنظر است: اول، فضاهای فیزیکی؛ دوم، کیفیتبخشی به مباحث تربیتی و آموزشی.»
وی ادامه داد: «ارتقاء کیفیت فضاهای آموزشی از طریق رنگآمیزی، تعمیر و تجهیز مدارس دنبال میشود تا محیطی جذاب برای انتقال نشاط به دانشآموزان فراهم شود. دانشآموز باید وقتی وارد مدرسه میشود، فضایی را ببیند که روحیه نشاط را به او منتقل کند.»
ابوالحسنی همچنین به ترویج فرهنگ کار جهادی اشاره کرد و گفت: «در ابتدای جلسه، فرمایشات مقام معظم رهبری درباره جهاد و بسیج پخش شد. ایشان فرمودند جهاد یعنی مشارکت مردم بدون تظاهر، فقط برای خدا. این همان تقواست. فرهنگ کار داوطلبانه در دنیای مدرن گم شده؛ همه به دنبال منافع شخصی هستند. این طرح میخواهد آنچه در جامعه امروز گم شده را احیا کند؛ کار برای خدا و مردم، بدون چشمداشت.»
وی با اشاره به انتخاب مدارس مناطق کمتر برخوردار برای اجرای این طرح گفت: «توجه ویژه به مناطق محروم، از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی بوده است. عدالت آموزشی در کنار عدالت اجتماعی و اقتصادی باید محقق شود.»
ابوالحسنی در ادامه افزود: «یکی دیگر از اهداف مهم این طرح، ایجاد روحیه مسئولیتپذیری در دانشآموزان است. رویکرد تربیتی ما این است که دانشآموز نسبت به مسائل جامعه بیتفاوت نباشد. دین ما اجازه نمیدهد نسبت به مشکلات دیگران بیتفاوت باشیم. پیامبر فرمودند اگر مسلمانی شب را با شکم سیر بخوابد و همسایهاش گرسنه باشد، مسلمان نیست. تربیت مسئولانه مهمترین هدف ماست.»
وی با تأکید بر اینکه تربیت فقط در کلاس درس اتفاق نمیافتد، گفت: «با وجود تکنولوژیهای نوین، هوش مصنوعی و واقعیت افزوده، انتقال اطلاعات آسان شده است. اما آنچه برای ما مهم است، تربیت در تراز سند تحول بنیادین است. دانشآموز باید مسئله جامعه را مسئله خود بداند. تربیت در کلاس بسته با یک معلم و یک محتوا کافی نیست. باید موقعیتهای تربیتی ایجاد کنیم تا دانشآموز درد جامعه را درک کند، مسئولیتپذیر باشد و مهارتهای زندگی را بیاموزد.»
ابوالحسنی در پایان گفت: «اگر دنیا تربیت را درست نهادینه کرده بود، امروز شاهد کشته شدن ۷۰ هزار کودک و غیرنظامی توسط رژیمهای منحوس نبودیم. این طرح، موقعیتی تربیتی برای دانشآموزان فراهم میکند تا در کنار مردم، مهارتهای زندگی را بیاموزند و در تراز انقلاب اسلامی و سند تحول بنیادین تربیت شوند.»
ارسال دیدگاه