نوجوانان پیشرو، مدارس پویا
نگاهی به رویداد کانون یاران خراسان رضوی
مشهد (پانا) - اختتامیه رویداد استانی کانون یاران و تجلیل از کانون یاران برتر خراسان رضوی در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری پانا؛ مرکز خراسان رضوی، رویداد استانی کانون یاران را با حضور مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس سازمان دانشآموزی خراسان رضوی و جمعی از مدیران مدارس، کارشناسان و نوجوانان کانون یار برگزار کرد.
در ابتدای همایش محمد مهدی حسینپور، مدیر کل کانون استان ضمن عرض خیر مقدم به کانون یاران بیان کرد: زمانی که اجتماع برای نقش آفرینی نوجوان مهیا تر باشد و آن نوجوان در فضای کار تشکیلاتی حضور داشته باشد فارغ از اینکه در کدام تشکیلات و رشته فعالیت دارد غالبا در جامعه موثر تر و موفق تر است.
حسین پور اظهار کرد: در واقع دانشآموزانی که کانونی هستند علاوه بر این که خودشان به دلیل حضور در یک تشکیلات رشد میکنند باعث رشد دیگر افراد نیز میشوند. وقتی دانشآموزی در مدرسه به عنوان کانون یار حضور پیدا میکند صرفا به این معنی نیست که فقط یک نقش با این عنوان دارد، در واقع این نوع دانش آموز به دیگر همکلاسیهایش نیز برای رشد کردن کمک خواهد کرد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بالی برای آموزش و پرورش است
رئیس سازمان دانشآموزی استان خراسان رضوی گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک ظرفیت فوق العاده بوده که در فضای غیر رسمی به کمک آموزش و پرورش آمده است. این ظرفیت در هیچکدام از فضاهای دیگر آموزش و پرورش وجود ندارد و بهترین فرصت هست که کانون پرورش فکری و آموزش و پرورش بتوانند از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.
احمدرضا افشاری ادامه داد: کانون یارانی که در مدرسه حضور دارند معمولاً از دانشآموزان برجستهای هستند که در حوزههای مختلف فرهنگی، ادبی و هنری فعالیت میکنند و عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند و این موضوع نیز ظرفیت فوق العادهای است.
وی در خصوص کارکرد این کانونها بیان کرد: از این ظرفیتها باید به بهترین شکل ممکن استفاده کرد کمااینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مانند بالی برای آموزش و پرورش است تا در ارتقاء فعالیتهای فرهنگی یاریرسان آن باشد.
رئیس سازمان دانشآموزی استان خراسان رضوی اظهار کرد: کانون نباید خودش را داخل مدرسه ببرد بلکه باید مدرسه خودش را به کانون بیاورد و اگر ما به این سمت سیاستگذاری و هدفگذاری کنیم قطعاً موفقتر هستیم چون مدرسه به اندازه کافی در مقابل فعالیتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و آموزشی قرار دارد و میخواهند نمود انبوهی از فعالیتها در حوزههای مختلف آموزش و پرورش از معاونتها و ادارات مختلف را در مدرسه ببینند.
افشاری اضافه کرد: ما برای مدرسه برنامهریزی میکنیم اما برای اینکه به نتیجه مطلوب برسیم برخی از فعالیتها باید خارج از مدرسه اتفاق بیفتد. هدف کانون یاران نیز باید همین باشد، یعنی جذب دانشآموزان علاقمند به انجام برخی فعالیتها در خارج از مدرسه، چون اگه گرفتار فعالیتهای درون مدرسهای بشویم اتفاق قابل توجهی رخ نمیدهد.
وی افزود: فعالیت در قالب یک تشکل یا یک گروه، عالیترین نوع کار تربیتی است. در واقع کار تربیتی در گروه اتفاق میفتد و اینکه ما این گروه را چطور سازماندهی و هدایت کنیم و چطور به نتیجه برسانیم بسیار مهم است. سازمان دانش آموزی نیز برای همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام آمادگی میکند.
رئیس سازمان دانشآموزی استان خراسان رضوی عنوان کرد: پیشنهاد من این است که یک بار در دل آموزش و پرورش این کانون یاران را همراه سایر تشکلها گرد هم جمع کنید تا ارتباطات دانشآموزان قویتر و بهتر شود و نکته دیگر اینکه شما کانون یاران، دانش آموزان برجسته و خاصی هستید پس سعی کنید در مدرسه عضو فضاهای خاص آن مثل شورای دانشآموزی شوید زیرا شورای دانشآموزی یک بازوی توانمند فکری برای مدرسه است. وقتی شما در این فضا قرار بگیرید میتوانید خیلی از اهداف کانون را آنجا پیاده کنید یا دانش آموزان را جذب کانون کنید.
افشاری اظهار کرد: ما هم در مجموعه سازمان دانشآموزی در خدمت کانون یاران هستیم و میتوانیم جلسات مشترک را برگزار کنیم و فعالیتهایمان را همسو پیش ببریم و قطعا در نتیجه این همسویی و همراستایی اتفاقات خیلی خوبی رقم خواهد خورد.
جذب دانشآموزان فعال؛ کلید موفقیت طرح کانون یاران در خراسان رضوی
معاون فرهنگی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی گفت: کانون یاران قریب به دو سال است که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شروع شده است و این رویداد از سال گذشته به صورت فعالتر ادامه پیدا کرد.
محمد علی خلاقی اظهارکرد: قطعاً کمک و یاری کانون یاران در زمینه فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مدرسه به مربیان و مسئولین مراکز و مدیران مدارس باعث شده است هویت مؤثری به نام کانون یار تشکیل شود. نباید از کنار رویداد کانون یار فقط به عنوان یک اسم عبور شود. در واقع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک نهاد تاثیرگذار است و این دانشآموزان به عنوان یار این کانون هستند و قرار است به یک نهاد مهم کمک کنند پس نقشی موثر و فعال دارند.
وی افزود: همچنین مدیران مدارس نیز میتوانند این طرح را به همکارانی که در این زمینه دغدغهمند هستند معرفی کنند تا بتوانیم از ظرفیت آنها نیز استفاده کنیم و فضای کانون یاری را هم از لحاظ کمیت و هم کیفیت گسترش دهیم.
معاون فرهنگی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ادامه داد: ما در ایام تابستان مشکل عضو در مراکز نداریم اما در طول سال مراکز ما به واسطه بازگشایی مدارس و دغدغه درسی دانشآموزان خلوت تر میشود اما این مسئله انشاالله با همت کانون یاران و مدیران مراکز کانون و مدارس حل خواهد شد و در طول سال هم ما با تعداد اعضای بالا و کارگاههای مستمر شاهد فعالیتهای پر جنب و جوش مراکزمان خواهیم بود.
کارشناس مسئول فرهنگی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: انشالله بتوانیم در تابستان جلسات بیشتری را با مدیران مدارس داشته باشیم و یه برنامهریزی فرایندی به صورت دقیق برای کل سال تحصیلی برای اجرای فعالیتها و برنامههای کانون یاران در مدارس داشته باشیم چون با شروع مدرسه حجم کاری در مدرسه بسیار زیاد میشود.
زهره معماری نصب ادامه داد: هماهنگ کردن مربیان و معاونین پرورشی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فعالیتها و اتفاقاتی که میتواند در کانون و مدرسه به صورت مشترک انجام شود نیز بسیار کمکرسان است.
همچنین برخی از مدیران فعال مدارس و مسئولین مراکز کانون شهرستان ها نیز به صحبت درباره فعالیتهای کانون یاران شهرستانشان پرداختند و در پایان جلسه از کانون یاران برتر استان تقدیر به عمل آمد.
ارسال دیدگاه