رئیس اتاق اصناف کشاورزی عنوان کرد:
آغاز تباهی کشاورزی در طبس
بیرجند (پانا) - طی هفته ی گذشته طبس به عنوان گرمترین نقطه کشور اعلام شد، آوازه ای که هر چند نام طبس را در اذهان عمومی به تکرار واداشت اما تا امروز ذهن برخی مسئولان را نسبت به تباهی که در حال وقوع است روشن نکرده است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس در توصیف شرایط این شهرستان گفت: افقی که با این شرایط در پیش رو داریم جز تباهی کشاورزی و دامپروری در طبس نیست.
مسعود رضا بندگی افزود: در تابستان گذشته میزان تبخیر در این شهرستان بی سابقه بود، حتی در هفته گذشته گرمترین شهر جهان لقب گرفت که با این گرمای شدید قطع برق چاه موتورها همچون تبری بر فرق کشاورزان است.
وی قطع برق چاه ها، خشکسالی وحشتناک، سرما و یخبندان شدید زمستان گذشته،گرمای شدید فروردین ماه سال جاری، قیمت پایین خرید تضمینی گندم و خشک بودن مراتع را مهمترین دلایل تباهی پیش رو عنوان کرد.
وی اضافه کرد: باتوجه به خشکسالی نبود باران و گرما و سرمای طاقت فرسا در برخی نقاط بستر مناسبی برای کانون آفات مهیا شده است.
کسی درک نمی کند
بندگی با تاکید بر اینکه حال و روز کشاورزان ،دامداران و عشایر طبسی خوب نیست گفت: انگار کسی درک نمیکند که حال برقرار کنندگان امنیت غذایی کشور خراب است .
وی آمار مقایسه ای وضعیت بارندگی شهرستان طبس را تا تاریخ ۸ اردیبهشت امسال اینگونه عنوان کرد: سال زراعی جاری۵/۲۷، سال زراعی گذشته۷/۴۳، مشابه بلندمدت ۷۲ درصد عنوان کرد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس درباره میزان کاهش بارندگی توضیح داد: کاهش نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد، کاهش نسبت به بلندمدت ۶۲ درصد گزارش شده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی ومنابع طبیعی شهرستان طبس با اشاره به اینکه با گذشت این مدت و شرایط نبود بارندگی و البته گرفتاری های برق که مزید بر علت شده و هیچ جلسه ای برگزار نشده است، دیگر باید، جلسه فوق بحران خشکسالی با تمامی اعضای ستاد گرفته شود.
وی درخواست بازدید از مزارع، مراتع و صحبت با تولیدکنندگان شهرستان را برای درک بهتر آنچه رخ داده مطرح کرد و افزود: شاید مسئولان بعد از دیدن و شنیدن مستقیم عارضه ای که بر جان کشاورزی و دامپروری و البته مراتع طبس افتاده بتوانند تصمیم بهتری بگیرند.
راه برون رفت از بحران
وی برای برون رفت از آنچه بر تولیدکنندگان آوار شده است گفت: تنها راهکار طرح آبیاری زیرسطحی است که خوشبختانه در سطح کمی اجرا شده و موفقیت آمیزبوده، در صورت حمایت دولت قطعاً در مصرف بهینه آب صرفه جویی خوبی خواهد شد با اجرای این طرح راندمان آب بالارفته و با همین آب موجود سطح سبز شهرستان چندبرابر خواهد شد .حتی با اجرای این طرح دیگر نیازی به حفر چاه نیست.
البته وی موضوع دیگری را نیز مد نظر قرار داد و افزود: اگر مسئولان جهادکشاورزی استان، استاندار و دیگر متولیان همت کنند حتماً موفق به کاهش خسارات خواهیم شد. چرا که مسئولان استان یزد هم اکنون طرح آبیاری زیرزمینی را اجرا کردند و با یک حلقه چاه با ۴ تا ۵ لیتر بر ثانیه بالغ بر ۴۰هکتار سطح زیر کشت پسته کاری شان را زنده نگه داشتند.
بندگی اظهار امیدواری کرد: در سال سرمایه گذاری در تولید، به معنی واقعی برای یکبار شده دولت از کشاورزان، دامداران و عشایر شهرستان حمایت کند.
ارسال دیدگاه