روانشناس و مشاور تحصیلی در البرز:

مطالعه دیجیتالی تا ۳۰ درصد یادگیری را نابود می‌کند

کرج(پانا)_ روانشناس و مشاور تحصیلی،با تشبیه یادگیری به حفر چاه، فرآیند مطالعه اصولی را در هشت گام بخصوص تبیین کرد و تأکید نمود که حذف ابزارهای دیجیتال تا ۳۰ درصد بازدهی را افزایش می‌دهد.

کد مطلب: ۱۶۵۰۵۸۵
لینک کوتاه کپی شد
مطالعه دیجیتالی تا ۳۰ درصد یادگیری را نابود می‌کند

امید دهقان‌منشادی  در وبینار «همیاران مشاور»  استان البرز عنوان کرد: دستیابی به مطالعه لذت‌بخش و موفقیت‌آمیز ریشه در تسلط بر روش صحیح یادگیری دارد و این مهارت  ابزاری است که برای یک کار سخت مانند حفر چاه لازم است و  فرایند یادگیری مؤثر  در هشت گام کلیدی را می توان نام برد.

وی با اشاره به پیش‌خوانی که نخستین مرحله یادگیری است افزود:  این موارد  شامل مرور کلی فهرست و فصول کتاب می‌شود تا کنجکاوی برانگیخته شود و ذهن برای جذب اطلاعات آماده گردد  در غیر این صورت تمرکز آسیب می‌بیند.در ادامه همراه با پیش‌خوانی سوال پرسیدن از خود نیز لازم و ضروری است همچنین براساس مطالعات انجام شده یادگیری درس از طریق موبایل یا سیستم‌های دیجیتالی، می‌تواند میزان یادگیری را تا ۳۰ درصد کاهش دهد بنابراین مطالعه اصلی باید از روی منابع مکتوب صورت پذیرد.

این مشاور تحصیلی همچنین براهمیت «ثبت و یادداشت‌برداری» تأکید کرد و گفت: نکات مهم حداکثر با استفاده از دو رنگ و به زبان خود دانش‌آموزان باید در حاشیه کتاب نوشته شود؛ همچنین رسم نمودار درختی به عنوان قوی‌ترین روش مرور شب امتحان می توان نام برد. جمع‌بندی مطالب در شب امتحان تنها نمره موقت به همراه دارد و فرد را به شخصی تبدیل می‌کند که دانش کاربردی ندارد و این دانش بیهوده در آینده به خود و اطرافیانش آسیب می زند و می توان گفت تبدیل به دکتر،مهندس،دبیر و.. بی‌سواد می‌شود .

وی یکی دیگر از اصول اساسی در این زمینه را اصلاح و بازنگری دانست و گفت: دانش‌آموزان باید یک دفتر اشتباهات تهیه کنند و غلط‌های خود را در آن مشخص سازند، زیرا هر اشتباه زنجیره یادگیری را قطع می‌کند.پس از آن، مرحله حیاتی به خود پس‌دادن یا آموزش دادن مطلب به دیگری اثرگذار است در هرم یادگیری نیز، آموزش به دیگران بالاترین درصد یادگیری موثر است.با اهمیت‌ترین و اثرگذارترین بحث «مرور» است و «مرور با فاصله»  یکی از ستون‌های طلایی تثبیت یادگیری است که مهم‌ترین بازه آن ۲۴ ساعت بعد از مطالعه اولیه می‌باشد که باید در  دوره‌های بعدی نیز به صورت منظم پیگیری شود.

دهقان‌منشادی در پایان اظهار کرد: «مدیریت دوستان» در شب امتحانات ضروری است و باید از منابع تنش‌زا دوری کرد. خواب کافی، حداقل ۶ ساعت شبانه، الزامی بوده و بیدار ماندن بعد از ساعت ۱۲ شب از نظر علمی توجیه ندارد. تغذیه منظم با تمرکز بر مغزیجات و دوری از تنقلات افزودنی مانند چیپس و پفک نیز برای کارکرد بهینه مغز ضروری است. 

 

خبرنگار : دانش‌آموز؛آیلین فیضی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار