مشاور و روانشناس البرزی در گفت‌وگو با پانا:

روانشناسی علم مطالعه‌ رفتار و فرایندهای ذهنی است

کرج(پانا)-روانشناسی، علم درک رفتار و ذهن انسان است که می‌تواند به ما در شناخت بهتر خود و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. این علم به ما یاد می‌دهد چگونه با مشکلات عاطفی روبرو شویم و از طریق مشاوره، مهارت‌های زندگی را فرا بگیریم تا تغییرات مثبت و پایدار را در زندگی‌مان ایجاد کنیم.

کد مطلب: ۱۵۶۴۷۲۴
لینک کوتاه کپی شد
روانشناسی علم مطالعه‌ رفتار و فرایندهای ذهنی است

یگانه ولی‌زاد درگفت‌وگو با پانا عنوان کرد:« روانشناسی علم مطالعه‌ رفتار و فرایندهای ذهنی است. رفتار شامل هر آن چیزی می‌شود که قابل مشاهده است و فرایندهای ذهنی نیز به افکار و باورهای درونی انسان مربوط می‌شود. »

وی اهمیت روانشناسی را در کمک به خودشناسی افراد دانست و افزود:« با افزایش شناخت از خود، افراد می‌توانند روابط بهتری با دیگران برقرار کنند، کیفیت زندگی خود را ارتقا دهند و سلامت روان خود را بهبود بخشند.»

ولی‌زاده اضافه کرد: «روانشناس باید پیش از هر چیز رازدار باشد و اطمینان لازم را به مراجعه‌کننده بدهد که هرآنچه در جلسه مطرح می‌شود، محرمانه باقی خواهد ماند.»

وی ادامه داد: «عدم قضاوت از سوی روانشناس، فضای امنی ایجاد می‌کند تا فرد بتواند با خیال راحت مشکلات خود را بیان کند. همچنین روانشناس باید شنونده‌ فعالی باشد تا مراجعه‌کننده ترغیب شود احساسات و تجربیات خود را عمیق‌تر بازگو کند و در نتیجه امکان شناخت دقیق‌تر مشکلات فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: «نقش مشاوره در ایجاد فضایی امن و اعتمادآمیز بسیار مهم است؛ فضایی که در آن فرد بتواند آزادانه احساسات و مسائل خود را مطرح کند زیرا از این طریق می‌توان به افراد در مدیریت احساسات، افزایش خودشناسی و آموزش مهارت‌های زندگی کمک کرد..»

وی بیان کرد :«راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب بسته به شرایط هر فرد متفاوت است. انجام تنفس عمیق، فعالیت‌های ورزشی و اولویت‌بندی کارهای روزانه از جمله راهکارهای مؤثر هستند. در موارد شدید، درمان‌های دارویی تحت‌نظر پزشک و روش‌های شناختی-رفتاری می‌توانند کارآمد باشند.»

ولی‌زاده تصریح کرد: «بروز نشانه‌هایی همچون اضطراب مداوم، افسردگی، افت عملکرد تحصیلی یا شغلی، و احساس پوچی می‌تواند نشان‌دهنده‌ مراجعه به روانشناس باشد.با این حال، ترس از قضاوت، ناآگاهی درباره اهمیت روانشناسی، و مشکلات مالی از جمله موانعی هستند که برخی افراد را از مراجعه به مشاور بازمی‌دارد.»

وی در پایان یادآور شد: «ایجاد تغییرات پایدار در زندگی افراد از طریق مشاوره امکان‌پذیر است. با افزایش خودآگاهی، اصلاح نگرش‌ها و باورهای نادرست، آموزش مهارت‌های زندگی و تشویق به رفتارهای سالم می‌توان به تدریج تحولی عمیق در سبک زندگی افراد ایجاد کرد.»

 

 

 

خبرنگار : دانش‌آموز:ملینا صادقی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار