در گفتوگوی پانا با کارشناس پولی و بانکی مطرح شد:
نقش سواد مالی در حفظ منافع فردی و ملی در زمان بحرانهایی مانند جنگ
تهران (پانا) - سواد مالی به معنای دانش و مهارتهای لازم برای مدیریت موثر منابع مالی است؛ موضوعی که به گفته یک کارشناس پولی و بانکی موجب میشود تا آموزش سواد مالی موجب میشود تا افراد در شرایط نوسانات بازار و بحرانهایی مانند جنگ رفتارهای مناسب تر اقتصادی از خود نشان دهد به گونهای که هم منافع ملی و هم سرمایه خود آنها حفظ شود.

مهارتهای مالی به افراد کمک میکند تا تصمیمات مالی هوشمندانهای بگیرند که میتواند منجر به آینده مالی پایداری شود. این دانش شامل درک نحوه مدیریت بودجه، بدهیها، سرمایهگذاریها و برنامهریزیهای مالی است که در نهایت به افزایش امنیت مالی، استقلال و توانایی مواجه با چالشهای اقتصادی کمک میکند.سواد مالی در نهایت به افزایش امنیت مالی، استقلال و توانایی مواجه با چالشهای اقتصادی میشود.
مدیریت درستتر بودجههای شخصی با آموزش سواد مالی
به عقیده کارشناسان در اقتصاد پیچیده و دائماً در حال تغییر امروزی، سواد مالی اهمیت حیاتی دارد. افراد با بهرهمندی از این دانش، میتوانند بودجههای شخصی خود را به درستی مدیریت کنند، فرصتهای سرمایهگذاری را ارزیابی کرده و ریسکهای مالی را کاهش دهند. همچنین، دانش مالی به افزایش آگاهی و احتمال موفقیت در بازارهای مالی کمک میکند و به این ترتیب نقش مهمی در پیشبرد رفاه اقتصادی جامعه ایفا میکند.
حجتالله فرزانی، کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفتوگو با پانا درباره نقش سواد مالی در جلوگیری از بروز رفتارهای هیجانی در زمان بحرانهایی مانند جنگ ، گفت: «سیستم آموزشی در کشور باید به آموزش هوش مالی و گسترش سواد مالی توجه ویژه نشان دهد.آموزشهای سواد مالی شامل دو بخش است که بخشی از آموزشها در دوره آموزش ابتدایی و متوسطه و بخشی مربوط به دوره بزرگسالی است.نکته قابل توجه این است است که اهمیت آموزش و ضرورت آن بر کسی پوشیده نیست.»
وی افزود: «آموزش سواد مالی موجب میشود تا افراد در شرایط نوسانات بازار و بحرانهایی مانند جنگ رفتارهای مناسب تر اقتصادی از خود نشان دهد به گونهای که هم منافع ملی و هم سرمایه خود آنها حفظ شود.»
توجه آموزشهای جهانی به هوش مالی برای کودکان و سواد مالی برای دانشآموزان
کارشناس پولی و بانکی گفت: «آموزش هوش مالی برای کودکان و سواد مالی و اقتصادی برای نوجوانان و دانشآموزان در همه جای دنیا مورد توجه قرار گرفته است.»
وی گفت: «در زمان ریسکهای اقتصادی و سیاسی مردم به داراییهای امن پناه میبرند و در تلاش هستند تا سرمایه خود را حفظ کنند در این میان طلا و سکه و ارز از جمله بازارهایی هستند که تحت این گرایش با نوسانهای قیمتی مواجه میشوند. نقره نیز از جمله این داراییها است و مردم در شرایط بحرانها تمایل به خرید آن دارند.»
ارسال دیدگاه