دبیر انجمن چاقی ایران:

۲۰ تا ۲۵ درصد از کودکان و نوجوانان در کشور مبتلا به اضافه وزن هستند

تهران (پانا) - دبیر انجمن چاقی ایران گفت ۲۰ تا ۲۵ درصد از کودکان و نوجوانان در کشور مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و این آمار به روبه افزایش است.

کد مطلب: ۱۵۶۸۸۹۶
لینک کوتاه کپی شد
۲۰ تا ۲۵ درصد از کودکان و نوجوانان در کشور مبتلا به اضافه وزن هستند

امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۸ سال به صورت یک مشکل همگانی در جهان درآمده و به سرعت رو به افزایش است.این چالش بزرگ از یک سو ناشی از تغییر الگوی غذایی و مصرف غذاهای پرکالری با ظاهر جذاب ولی با ارزش غذایی کم، مصرف میان وعده‌های حاوی مقدار زیادی قند، نمک و چربی، مصرف ناکافی مواد غذایی دارای فیبر و از سوی دیگر، کاهش فعالیت جسمانی روزانه و تنش های عصبی ناشی از زندگی ماشینی حاکم در بیشتر جوامع است.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته حدود ۲۰ درصد دانش آموزان ۷ تا ۱۸ سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در ۲۱ درصد این گروه سنی وجود دارد.

از آنجا که سنین رشد و کودکی در بسترسازی سلامتی و بیماری فرد دارای اهمیت ویژه ای است، کنترل چاقی و اضافه وزن در این سنین از اهمیتی دو چندان برخوردار است و باید مورد توجه والدین و مسوولان قرار گیرد. والدین باید توجه داشته باشند که پزشک و متخصص تغذیه نسبت به سنین رشد و نیازهای بدن کودکان و نوجوانان اطلاعاتی بسیار بیشتر از والدین دارند و توصیه‌های غذایی که ارائه می‌دهند بر اساس در نظر گرفتن تمامی شرایط فیزیولوژیک کودک یا نوجوان است.

محمد هاشمی، دبیر انجمن چاقی ایران در گفت ‌‌گو با پانا اظهار کرد: «باید گفت در بین کودکان و نوجوانان از نظر ابتلا به چاقی و اضافه وزن آماری بین ۲۰تا ۲۵درصد را شاهد هستیم. در خصوص تبعات این موضوع نیز باید گفت از آنجایی که‌ چاقی باعث ابتلا افراد به گروه زیادی از بیماری ها می شود، در این صورت بیماری هایی که تحت تاثیر چاقی ایجاد می شوند، افزایش می یابد. بیماری هایی مثل دیابت، بیماری های قلبی، چربی خون، سکته قلبی و مغزی و انواع سرطان از جمله بیماری هایی هستند که در نتیجه اضافه وزن به وجود می آید.»

 وی ادامه داد: «این موارد باعث ناتوانی نسل آینده شده و در حوزه فردی، سلامت فرد را به خطر میندازد؛ همچنین هزینه های خانواده ها را بالا میبرد و مشکلاتی بر دوش نظام سلامت، صندوق های بیمه و بازنشستگی وارد می کند. از طرف دیگر هنگامی که فرد دچار تبعات ناشی از اضافه وزن شد، طبیعتا مثل یک فرد سالم نمی تواند کارایی لازم ‌را داشته باشد و در یک نگاه کلان اقتصادی اقتصاد کلان کشور و نهایتا بهره وری کلی کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ لازم است به این‌موضوع نگاه جدی تری داشته باشیم.»

دبیر انجمن چاقی ایران بزرگ‌ترین مشکل ابتلا به چاقی در بین کودکان و نوجوانان را ناآگاهی دانست و گفت: «ناآگاه بودن و نداشتن اطلاعات لازم از بزرگ‌ترین ترین علت هایی است که روند ابتلا بالا و روبه افزایش است.»

هاشمی در خصوص نگرش درست نسبت به چاقی و تبعات آن و‌ همچنین راه های مقابله و پیشگیری با آن، مطرح کرد: «مقابله با چاقی نباید به عهده یک نهادباشد بلکه همکاری آموزش و پرورش، والدین، دانش آموزان و اولای مدرسه در این مسیر نیاز است همچنین رسانه ها، ‌وزارت بازرگانی، نوع محصولات عرضه شده در بازار همه در این مسیر نقشی بر عهده دارند و در نهایت متولی اصلی همه وزارت بهداشت به عنوان نهاد علمی باید سطح آگاهی را بالا ببرد و  ‌راهبرد هایی برای این مشکل بهداشتی در نظر بگیرد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار