لاریجانی در گفتگوی زنده تلویزیونی؛

گزارش رئیس مجلس از روند رسیدگی به وضعیت سپرده‌گذاران

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات دولت و مجلس در روند رسیدگی به وضعیت سپرده‌گذاران از رهبر معظم انقلاب برای کمک به رفع مشکل موسسات غیرمجاز مالی قدردانی کرد.

کد مطلب: ۶۸۹۵۲۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا به نقل از خبرگزاری صداوسیما، علی لاریجانی در برنامه گفتگوی زنده تلویزیونی با تبیین اقدامات دولت و مجلس برای رفع مشکلات سپرده گزاران در این موسسات افزود : «این موضوع در جلسه سران قوا بحث و مقرر شد ساز و کار دیگری را برای پیگیری این مشکل تعیین کنیم که بتوانیم اموال سپرده گذاران را تا حدی که می توانیم بپردازیم و بعد به متخلفان رسیدگی کنیم .»

وی گفت: «برای این موضوع نیاز به بهره مندی حمایت از مقام معظم رهبری داشتیم که خدمت ایشان گفته شد و از معظم اله تشکر می کنم که برای کمک به حل این مسئله ما را یاری کردند .»

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «بانک مرکزی را موظف کردیم که به هیچ عنوان اجازه حضور و فعالیت موسسات غیرمجاز مالی را ندهد .»

لاریجانی در ادامه سخنانش با تبیین اقدامات لازم برای حل و فصل مشکل موسسات غیرمجاز مالی گفت : «در گذشته به علل مختلف برخی موسسات مالی ایجاد شدند که بعضی از آنها بدون مجوز بودند و سودهای سنگین هم اعلام می کردند . این موضوعات رسانه ها منعکس می شد و مردم نیز خواهان استفاده از آن بودند .»

وی افزود: «این در حالی است که مجموعه اقتصاد کشور کشش این میزان سود را ندارد و بی مبالاتی صورت گرفته است . برخی افراد هم دستگیر شدند اما یک مسأله وجود داشت و آن اینکه با میلیون ها نفر سپرده‌گذار مواجه بودیم که از ارقام ۵ تا ۱۰ میلیون تومان و حتی رقم های بالاتر سپرده گذاری کرده بودند .»

لاریجانی به مجازات افراد متخلف و قصور برخی دستگاه ها اشاره کرد و گفت که باید این دو موضوع از یکدیگر جدا می شد چراکه اگر قرار بود به شکل متعارف بررسی شود باید به دستگاه قضایی رجوع می شد و چون رسیدگی به پرونده های حقوقی چند سال طول می کشید بنابراین بسیاری از مردم معطل می شدند .

وی با اشاره به ورود مجلس و بررسی موضوع در جلسات غیرعلنی و کمیسیون اقتصادی، بیان کرد:‌ «این مسأله را از طریق دستگاه قضایی نیز پیگیری کردیم چون به برخی از افراد این موسسات غیرمجاز باید رسیدگی می‌شد .»

وی ادامه داد: «قوه قضاییه اعلام کرد تا دادگاه حکم ندهد نمی‌تواند پاسخی بدهد و پولی بپردازد چراکه باید اموال محاسبه و در دادگاه کارشناسی شود و به نسبتی به سپرده‌گذاران پرداخت شود. از طرف دیگر نیز با خیل عظیم مردم مواجه بودیم. به همین علت مجبور شدیم از ساز و کارهای دیگر استفاده کنیم .»

لاریجانی گفت: «به این علت در جلسه سران قوا نتایج بررسی‌های مجلس و کمیسیون اقتصادی را مطرح کردیم و مقرر شد این موضوع با ساز و کار دیگری پیگیری شود .»

رئیس مجلس به موسسه کاسپین اشاره کرد و گفت که درباره این موسسه ابتدا مطالبات سپرده گذاران تا ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی پرداخت شد و بنا شد برای مابقی نیز برنامه‌ریزی شود .

لاریجانی از واگذاری اختیارات کافی به بانک مرکزی برای برخورد با اینگونه موسسات در قانون برنامه خبر داد .

رئیس مجلس تاکید کرد: «موسسات مالی باید توانمندی داشته باشند و در چارچوب نظارت پولی و بانکی فعالیت کنند و مردم عزیز نیز توجه داشته باشند که موسساتی که چنین سودهایی می‌دهند اغلب دچار مشکل می‌شوند پس مردم از مراجعه به آنها بپرهیزند و به بانک ها و موسسات معتبر مراجعه کنند؛ بانک مرکزی نیز با دقت زیاد مراقبت کند .»

سایر حوزه ها

لاریجانی در ادامه اظهارات شب گذشتته خود به موضوعات دیگری از جمله صندوق های بازنشستگی و برنامه های مجلس در سال آینده اشاره کرد که چکیده ای از این سخنان را می خوانید :

* در جلسات برگزار شده به دنبال راهکار برای توانمندسازی صندوق‌های بازنشستگی بودیم. با سازمان تامین اجتماعی راجع به مشکلات صحبت شده و قرار شد برای پرداخت بدهی دولت به صندوق‌ها کمک کنیم .

* در کشور ما تا صادرات راه نیفتد، مشکلات حل نخواهد شد. باید برای تامین هزینه‌های صادرکنندگان مشوق‌هایی در نظر بگیریم .

* در بودجه ۹۷ حتما به مسئله اهمیت صادرات پرداخته خواهد شد چرا که توجه به برون‌گرایی یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی است .

* برای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون خوبی نوشته شد اما خوب اجرا نشد .

* ایران در شرایط مذاکرات درباره برجام با فکر و هوشمندانه عمل کرد و تصمیم درستی گرفت. مراودات نفتی ما برقرار است و پتروشیمی ما روان‌تر شده و بسیاری از مشکلات حل شد .

* اصل قانون ارزش افزوده برای ایجاد شفافیت بوده است .

* به‌زودی قانونی در مجلس درباره صندوق‌های مکانیزه تصویب خواهد شد. برخی صنوف نیازی به قانون ارزش افزوده ندارند و معاف خواهند شد .

* اینکه یارانه‌ها فقط به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق بگیرد، کامل نیست. خیلی از خانواده‌ها به این یارانه نیاز دارند اما تحت پوشش نیستند .

* اختلافی بین قوا نیست و برای رفع چالش‌ها این سه قوه باید باهم همکاری کنند .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار