نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون فرهنگیان:
جایگاه معلم قلهایست که باید در تراز نظام اسلامی دیده شود
همدان (پانا) - در آیین باشکوه گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی که با حضور فرهنگیان، مسئولان و نخبگان تعلیم و تربیت در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون فرهنگیان، آموزش و پرورش را اساس تمام پیشرفتهای کشور خواند و جایگاه معلم را «قله واقعی نظام تعلیم و تربیت» توصیف کرد.

علیرضا حاجیبابایی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و شهدای فرهنگی و دانشآموز گفت: همه موفقیتها، همه نیکیها و همه افتخارات ما، از دل آموزش و پرورش برآمده است. این نهاد ریشهای و تمدنساز، اساس شکلگیری هر نوع تحول علمی، فرهنگی، اجتماعی و دینی در جامعه است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه آموزش و پرورش افزود: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که آموزش و پرورش باید در اوج باشد. ما اگر بخواهیم احکام اسلامی اجرا شود، پیشرفت علمی رقم بخورد و جامعهای رشد یافته داشته باشیم، راهی جز توجه اساسی به آموزش و پرورش نداریم.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات انجامشده در این حوزه خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، تلاشهای فراوانی در حوزه آموزش و پرورش انجام شده است، اما هنوز نتوانستهایم جایگاه معلم را، که قله واقعی این نظام است، آنگونه که شایسته است، به جامعه نشان دهیم. این وظیفه ماست که این جایگاه را در تراز واقعی نظام اسلامی بازتعریف کنیم.
حاجیبابایی با تأکید بر نقش بیبدیل معلمان در حل مسائل اجتماعی و تربیتی جامعه اظهار کرد: اگر قرار است پیامی به نسل نوجوان و جوان داده شود، باید این پیام از زبان معلم باشد. معلم است که میتواند امید، هویت، مسئولیتپذیری و بینش صحیح را به دانشآموزان منتقل کند. ابزارها و امکانات همه در خدمت اوست، اما این معلم است که فکر میسازد، اندیشه میآفریند و تحول ایجاد میکند.
وی به جایگاه حاکمیتی آموزش و پرورش در ساختار جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: ما باید از همه ظرفیتها، منابع و توان حاکمیتی استفاده کنیم تا مشکلات نظام تعلیم و تربیت برطرف شود. آموزش و پرورش ستون فقرات نظام است، و باید با نگاه راهبردی، این ستون را تقویت کرد.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پرداخت و اظهار داشت: در این سند، که به تعبیر مقام معظم رهبری نسخه شفابخش تعلیم و تربیت است، ۱۴۱ راهکار مشخص آمده است که باید با جدیت و انسجام اجرایی شود. رتبهبندی معلمان و تقویت دانشگاه فرهنگیان، از مهمترین بخشهای این سند است که هرچند آغاز شده، اما نیاز به اصلاح و تکمیل دارد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت بازنشستگان فرهنگی بیان کرد: قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان از دغدغههای جدی ما بوده است و تلاشهایی صورت گرفته که طی سه سال به نتیجه برسد. این قشر شریف نباید در دوران بازنشستگی فراموش شود.
حاجیبابایی در پایان با اشاره به موضوع فوقالعاده ویژه ۵۰ درصد فرهنگیان و افزایش دریافتی نیروهای خدماتی آموزش و پرورش تأکید کرد: ما با تمام توان پیگیر این موضوعات هستیم. این موارد جزو حقوق واقعی فرهنگیان است و باید اعتبارات لازم برای اجرای کامل آنها تأمین شود.
ارسال دیدگاه