انجام بیش از ۸۲۰ هزار مورد بازرسی کار در کشور

تهران(پانا)- بر اساس گزارش‌ها در سال گذشته بیش از ۸۲۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌ها صورت گرفته و آسیب‌های شغلی در مقایسه با سال قبل‌تر به میزان ۱۴درصد کاهش یافته است.

کد مطلب: ۱۴۰۲۲۳۸
لینک کوتاه کپی شد
انجام بیش از ۸۲۰ هزار مورد بازرسی کار در کشور

به گزارش ایسنا، امروزه بحث پیشگیری از حوادث یک هدف نهایی در بازرسی کار به شمار می‌رود که می‌تواند در کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از حوادث مؤثر باشد. بازرسان کار به منظور نظارت بر اجرای صحیح قانون کار و آیین‌نامه‌های حفاظت فنی و بهداشت کار از طریق مراجعه مستقیم به کارگاه‌های مشمول قانون کار و بازرسی از آن در حفظ و صیانت از نیروی کار و محیط‌های کار تاثیرگذارند.

در حال حاضر ۸۴۰ بازرس کار در سطح کشور وجود دارد که مسایل و موضوعات مربوط به حوزه روابط کار، شرایط کارگران،‌ نمونه قراردادهای ثبت شده،‌ رعایت ایمنی و حوادث کار را بررسی می‌کنند و به عنوان ناظر و ضابط قضایی فعال هستند.

پیشگیری از حوادث به دلیل منافع بلندمدت اقتصادی و اجتماعی از جمله حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید، موجب ایجاد انگیزه در کارفرمایان و ایجاد امنیت شغلی می‌شود.

بازرسان کار با حضور در واحدهای اقتصادی و تذکرات به موقع در خصوص مکان‌های ناایمن از حادثه ناشی از کار پیشگیری می‌کنند و موجب نجات جان یک انسان می‌شوند؛ زیرا وقوع حادثه برای یک کارگر تبعات بسیاری برای خانواده و جامعه دارد.

در حال حاضر ۸۴۰ بازرس کار در سطح کشور وجود دارد که مسایل و موضوعات مربوط به حوزه روابط کار، شرایط کارگران،‌ نمونه قراردادهای ثبت شده،‌ رعایت ایمنی و حوادث کار را بررسی می‌کنند و به عنوان ناظر و ضابط قضایی فعال هستند.

در همین راستا علی حسین رعیتی فرد؛ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به انجام بیش از ۸۲۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌ها در سطح کشور،‌ پیگیری موضوعات حوزه کارگری را از جمله وظایف بازرسان کار عنوان کرده و می‌گوید: چنانچه در واحدی موارد ایمنی رعایت نشود، بازرسان با همکاری دادستان‌های محل برای حفظ و صیانت از نیروی کار اقدام به تعطیلی واحد تولیدی می‌کنند.

وی به وجود ۲۳ هزار کمیته حفاظت فنی در کشور اشاره کرده و از تلاش برای افزایش کمیته‌های حفاظت فنی به ۲۷ هزار کمیته در سال جاری خبر می‌دهد.

طبق آمارها آسیب‌های شغلی در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۴ درصد و آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار در کشور ۱۱ درصد کاهش داشته است.

به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از ۸۲۰ هزار مورد بازرسی از سوی مسئولان ایمنی و بازرسان کار در کشور انجام گرفته و در راستای افزایش سطح آگاهی در حوزه ایمنی، چهار میلیون و ۹۰۰ هزار نفرـ ساعت آموزش ایمنی برای کارگران و کارفرمایان در کشور ارائه شده است.

بر اساس اعلام اداره بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آسیب‌های شغلی در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۴درصد کاهش یافته و آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار در کشور کاهش ۱۱ درصدی داشته است.

در حال حاضر صیانت از نیروی کار از جمله اولویت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شمار می‌رود و در این خصوص حدود ۲۳ هزار کمیته حفاظت فنی در سطح کشور و در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر به منظور حفاظت از نیروی کار تشکیل شده که ضمن خودارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه‌های مجموعه صیانت می‌کنند.

از نگاه کارشناسان با توجه به اهمیت موضوع ایمنی در محیط‌های کارگاهی، لزوم آموزش نیروهای کار و رعایت نکات ایمنی از سوی کارگران در کارگاه‌های پرخطر امری ضروری است.

به موجب ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار و مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان است و مطابق ماده ۸۵ قانون کار به منظور صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل‌هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت جلوگیری از بیماری‌های حرفه‌ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار تدوین می‌شود برای کلیه کارگاه‌ها، کارگران، کارفرمایان و کارآموزان الزامی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار