رئیس مجمع حامیان تشکیل دولت اسلامی :

افول آمریکا و اسرائیل؛ نشانه‌های نظم نوین جهانی است

مشهد می‌تواند کانون دیپلماسی عمومی جبهه مقاومت شود

مشهد(پانا)- رئیس مجمع حامیان تشکیل دولت اسلامی و رئیس اندیشکده افق پیشرفت ایران با تأکید بر افول شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، گفت: انتقال هژمونی قدرت از غرب به شرق و جهانی‌شدن گفتمان حمایت از مظلوم و مقاومت، از مؤلفه‌های اصلی نظم نوین جهانی است که ایران باید با تقویت دیپلماسی عمومی، نقش محوری خود را در آن ایفا کند.

کد مطلب: ۱۶۴۷۱۴۴
لینک کوتاه کپی شد
افول آمریکا و اسرائیل؛ نشانه‌های نظم نوین جهانی است

 علی‌اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با خبرنگار پانا  با اشاره به تحولات ساختاری در نظام بین‌الملل اظهار کرد: «امروز جهان وارد مرحله‌ای جدید از نظم نوین جهانی شده که یکی از بارزترین ویژگی‌های آن، افول شدید آمریکا در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و حتی ساختار جامعه‌شناختی است؛ موضوعی که شواهد آن به‌وضوح قابل مشاهده است.»

وی با بیان اینکه انتقال هژمونی قدرت از غرب به شرق به‌صورت جدی در حال وقوع است، افزود: «چین، روسیه، هند و سایر کشورهای شرقی در حال تبدیل‌شدن به بازیگران اصلی نظام بین‌الملل هستند و این روند، جایگاه آمریکا به‌عنوان قدرت غالب را به چالش کشیده است.»

رئیس اندیشکده افق پیشرفت ایران، سومین مؤلفه نظم نوین جهانی را جهانی‌شدن گفتمان حمایت از مظلوم و مقاومت در برابر ظلم دانست و تصریح کرد: «این گفتمان امروز به فضای عمومی جهانی راه یافته و دیگر محدود به جغرافیای خاص یا صرفاً کشورهای اسلامی نیست.»

عنابستانی با اشاره به رفتارهای اخیر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: «اسرائیل در شرایط فعلی بقای خود را در خطر می‌بیند و همین احساس، موجب بروز رفتارهای کاملاً خارج از کنترل و نقض آشکار تمامی قواعد و خطوط قرمز بین‌المللی شده است؛ از نقض مکرر آتش‌بس‌ها تا نهادینه‌سازی تروریسم دولتی در غزه و لبنان.»

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «رژیم صهیونیستی با وقاحت تمام، هرگونه مقاومت در برابر وحشی‌گری خود را با برچسب تروریسم سرکوب می‌کند، درحالی‌که خود رسماً به ترور و کشتار غیرنظامیان اذعان دارد؛ این وضعیت نماد آشکار خشونت ساختاری در نظم فعلی جهانی به رهبری آمریکا و اسرائیل است.»

عنابستانی نقش دیپلماسی عمومی و ارتباط با توده‌های مردمی جهان را در مقابله با این پارادایم ضروری دانست و گفت: «امروز بیش از هر زمان دیگری باید بر ارتباط میان ملت‌ها، احزاب سیاسی، تشکل‌های مردمی و جریان‌های حامی مقاومت در سراسر جهان تمرکز کرد.»

وی با اشاره به ایده برگزاری اجلاس بین‌المللی احزاب سیاسی حامی مقاومت در مشهد عنوان کرد: «این ابتکار، اقدامی هوشمندانه و راهبردی برای تقویت گفتمان غالب حمایت از مظلوم و مقاومت در برابر استکبار است و نباید به کشورهای اسلامی یا صرفاً کشورهای دارای جنبش‌های فعال مقاومت محدود شود.»

رئیس مجمع حامیان تشکیل دولت اسلامی افزود: «در بسیاری از کشورهای اسلامی، توده‌های مردم حامی جریان مقاومت هستند و حتی در کشورهای غیراسلامی، به‌ویژه در شرق، آمریکای جنوبی و حوزه کارائیب، ظرفیت‌های بزرگی برای گسترش این گفتمان وجود دارد که باید شناسایی و فعال شود.»

عنابستانی در پایان با تأکید بر لزوم حمایت همه‌جانبه از این رویداد بین‌المللی گفت: «مسئولان استان خراسان رضوی، استانداری، شهرداری، شورای شهر و همچنین وزارت امورخارجه باید این فرصت را مغتنم بشمارند و با حمایت جدی، نقش ایران را در دیپلماسی عمومی نظم نوین جهانی بیش‌ازپیش برجسته کنند.»

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار