امام جمعه کاشمر:
نماز جمعه؛ سکوی پرتاب نوجوانان آینده ساز
از خطبههای نماز جمعه تا تمدن سازی؛ نقشه راه ایران برای تربیت مدیران آینده
کاشمر (پانا)- امام جمعه شهرستان کاشمر با تاکید بر نقش اساسی نماز جمعه بر تربیت نسل آینده، این اجتماع عظیم را سکوی پرتاب نوجوانان آینده ساز ایرانی خطاب کرد و گفت: نماز جمعه، نقشه راه برای تربیت مدیران نسل آینده است.

حجتالاسلام والمسلمین دکتر جواد طاهری در نشست با اعضای بسیج دانش آموزی و انجمن اسلامی گفت: نماز جمعه در ایران بهعنوان محوری برای انسجام جامعه اسلامی، فراتر از عبادتی فردی عمل میکند. این مراسم هفتگی با گردهمآوری هزاران نفر، ضمن تقویت هوشیاری سیاسی مردم، بستری برای انتقال آموزههای اخلاقی (خطبه اول) و تحلیل مسائل جهان اسلام (خطبه دوم) فراهم میآورد.
وی افزود: بر اساس روایات، حضور در این مراسم دارای آثار معنوی والایی است؛ این نهاد همچنین بهعنوان مدرسهای عملی برای پرورش مدیران آینده، امکان تمرین مهارتهای سازماندهی، رهبری و حل مسائل اجتماعی را فراهم میکند.
وی تاکید کرد: برای پویاسازی این نهاد، مشارکت فعال دانشآموزان و جوانان بهعنوان نیروی محرکه ضروری است. پیشنهاد میشود جوانان با تشکیل گروههای تخصصی، مسئولیتهایی نظیرمدیریت تشریفات و نظمدهی به صفوف ، راهاندازی کارگروههای مطالبهگری منطقی از مسئولان، طراحی برنامههای آموزشی (مانند کلاسهای زبان یا مسابقات علمی) ، ارتباط با خیّران و حل مشکلات محلی را بر عهده گیرند.
امام جمعه کاشمر یادآور شد: تجربیات موفق مانند ایجاد «تیمهای دانشآموزی» در مساجد استانها نشان میدهد که تفویض اختیار به نسل جوان، ضمن کاهش هزینهها، موجب ارتقای مهارتهای مدیریتی و افزایش جذابیت مراسم میشود.
امام جمعه شهرستان کاشمر در ادامه گفت: استمرار این سنت، نقشی کلیدی در پیشرفت همزمان مادی و معنوی جامعه ایفا میکند. از یک سو، با تقویت «هویت اسلامی» در برابر تبلیغات منفی جهانی که نمونهاش اقبال به قرآن حتی در غرب است و از سوی دیگر، با تربیت مدیران شایسته متخلق به اخلاق اسلامی، زمینهساز حکومت مهدوی میشود.
وی افزود: تحقق این رسالت مستلزم بازتعریف نماز جمعه بهمثابه «آزمایشگاه تربیت مدیر» است؛ جایی که جوانان مسلمان پیش از مسئولیتپذیری در عرصههای کلان، اصول رهبری دینی را در مقیاس خُرد تجربه میکنند. این مدل، پاسخی عینی به نیاز «تربیت بدون تربیت» در نظام آموزشی کنونی است.
امام جمعه کاشمر خاطر نشان شد: نماز جمعه با تلفیق عبادت، آموزش سیاسی و تمرین مدیریت جمعی، همزمان سه کارکرد «انسجامبخش»، «توانمندساز» و «تمدنساز» را محقق میسازد.
هدف اصلی ما تربیت نسلی فهیم، متدیّن و بانشاط است
محمد صادق ایراندوست؛ معاون پرورشی و تربیت بدنی کاشمر در این نشست با تاکید تحول نظام تربیتی، تربیت نسلی فهیم، متدیّن و بانشاط را هدفی مهم دانست و از پیگیری های مضاعف در حوزه تربیت بدنی، همگانیسازی ورزش، تجهیز سالنها و کیفیسازی درس تربیت بدنی خبر داد.
معاون پرورشی و تربیت بدنی کاشمر گفت: برنامههای پرورشی مدارس را بر محور اخلاق اسلامی، مهارتهای زندگی و هنرهای ایرانی-اسلامی متمرکز کردهایم، در حوزه تربیت بدنی، همگانیسازی ورزش، تجهیز سالنها و کیفیسازی درس تربیت بدنی را پیگیری میکنیم.
مدرسه؛ کانون ایمان و پویایی
وی افزود: از خانوادهها و نهادهای فرهنگی میخواهیم در مقابله با آسیبهای فضای مجازی و اجتماعی همراه ما باشند ؛ تلاش ما این است که با اجرای اردوهای تربیتی، مسابقات ورزشی مدرسهای و کارگاههای پیشگیری، مدرسه را به کانون ایمان و پویایی تبدیل کنیم.
ایراندوست گفت: تربیت دانشآموزانی با هویت اسلامی-ایرانی، مسئولیتپذیر و خلاق، رسالت اصلی نظام تعلیم و تربیت است، تربیت بدنی تنها محدود به سلامت جسم نیست؛ بلکه ابزاری برای تقویت روحیه، انضباط و نشاط اجتماعی است.
وی متذکر شد: تهدیدات فضای مجازی و آسیبهایی مانند اعتیاد را با توانمندسازی دانشآموزان از طریق آموزشهای پیشگیرانه خنثی خواهیم کرد و تحقق این اهداف نیازمند همکاری سهجانبهی مدرسه، خانواده و نهادهای فرهنگی شهرستان است.
وی در پایان گفت: تلاش میکنیم زیرساختهای ورزشی مدارس را ارتقا دهیم، مسابقات فرهنگی و ورزشی را به محلی برای استعدادیابی و نشاط دانشآموزی تبدیل کنیم و با طراحی اردوهای معنوی و اخلاقمحور، پیوند نسل جوان را با ارزشهای اصیل تقویت نماییم.
ارسال دیدگاه