یک کارشناس سواد رسانه در گفتوگو با پانا تاکید کرد؛
لزوم افزایش سواد رسانهای در همه افراد جامعه
تهران (پانا) - یک کارشناس سواد رسانه با تاکید بر لزوم افزایش سواد رسانهای در همه افراد جامعه گفت: اصولا سواد رسانهای سواد زیست در دنیای متعدد رسانهها است چه در زمان صلح و چه در زمان جنگ.

محمد لسانی در گفتوگو با پانا درخصوص اهمیت سواد رسانهای در جامعه اظهار کرد: «اصولا سواد رسانهای سواد زیست در دنیای متعدد رسانهها است چه در زمان صلح و چه در زمان جنگ. ما باید برای سلامت خود و اطرافیانمان مجهز به تکنیکهای سواد رسانهای باشیم. این سلامت هم شامل سلامت جسم و هم سلامت روان است. بخش زیادی از ابعاد رسانه به سلامت جسم و روان ما مربوط میشود؛ بهطور مثال خیرهشدن به صفحه گوشی باعث مشکلات جدی در گردن و ستون فقرات میشود.»
وی ادامه داد: «علاوه بر موارد فوق فشار دیجیتالی چشم و سندروم انگشت نیز از جمله مشکلات جسمی استفاده از رسانه است. از دیگر اثرات منفی متعدد میتوان بر تمرکز فرد، تشویش و پرش ذهن و اعتیاد به اینترنت اشاره کرد. داشتن سواد رسانهای کمک میکند تا سلامت در تمامی موضوعات گفته شده برقرار شود.»
لسانی گفت: «یکی از بحثهای مهم در سواد رسانه تقویت تفکر نقادانه یا تفکر نقدی است که باید در هنگام روبهروشدن با خبر به لایههای پیام و بافت پیام توجه کنیم تا حواسمان باشد و اسیر دست سازندگان پیام نشویم؛ زیرا مخاطب پیام اگر منتقد باشد، مقاومت در دریافت داشته و این مقاومت یعنی فرد سپر دفاع روانی از خود و خانواده خود را دارد و سعی میکند تحت تاثیر پیامهای ضمنی و مخفی قرار نگیرد.»
این کارشناس سواد رسانهای افزود: «با داشتن این سواد تکنیکهای اغنایی در پیامهای غیرواقعی را تشخیص میدهیم. بهطور مثال بسیاری از اوقات پیامهای زیادی که در حوزههای متعدد اعم از گرفتن پول از فرد برای سرمایهگزاری یا شراکت در شرکتهای هرمی برای ما ارسال میشود که دارای تکنیکهای اغنایی است و داشتن سواد رسانهای به شخص کمک میکند در دام این افراد و تکنیکهای متقلبانه آنها نیفتد.»
ارسال دیدگاه