یک جامعه شناس در گفتوگو با پانا تاکید کرد؛
تاکید بر اهمیت خانواده در شکلگیری هویت نوجوانان
تهران (پانا) - یک جامعهشناس با تاکید بر اهمیت خانواده در شکلگیری هویت نوجوانان گفت: خانوادهها میتوانند با کمک دوستان سالم برای نوجوانان فضای تازه و جذاب ایجاد کنند تا حس کنجکاوی درون آنها ارضا شده و به دنبال فضاهای ناسالم نروند.

مریم ظهوریان در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «هنگامی که کودکان وارد دبستان میشوند در واقع به جمعی غیر از خانواده وارد شدند اما همچنان خانوادهها بر آنها نظارت دارند و سعی میکنند محیط اطراف کودک را کنترل کنند و فرزندشان دوستانی هم شان داشته باشند. اما هنگامی که کودک وارد مرحله نوجوانی میشود در واقع با چالشهای جدید روبهرو شده و حس استقلال دارد اما در عین حال بلوغ و تجربه لازم برای ورود به اجتماع را ندارد و فراز و فرودهای ورود به اجتماع را کامل نمیدانند که نیاز به آموزش دارد.»
وی افزود: «تقلید از دوستان همسال در مرحله نوجوانی بهشدت زیاد است. نوجوان سعی میکند حیطه ارتباطی خود را گسترش دهد و به دنبال کسب تجربه باشد و فعالیتهای متعدد انجام دهد. حس کنجکاوی در نوجوان حسی ایجاد میکند که او را به سمت فضاهای جدید میبرد. در این مرحله نوجوان ممکن است از دوستانی که قبلا در مسیر بزهکاری قدم گذاشتند، تقلید کند و برای کسب تجربه وارد این مسیر شود. شاید هم با دوستانی که تا به حال در مسیر بزه نرفتند، همراه شود و با هم به کسب تجربه جدید بپردازند.»
ظهوریان ادامه داد: «نیرو و انرژی نوجوان با بزرگسالان متفاوت است. بزرگسالان به ندرت به دنبال تحولات و کسب موقعیتهای جدید هستند اما یک نوجوان هر لحظه به دنبال کسب تجربه جدید است. باید خانوادهها با ایجاد فضاهای جدید به کمک دوستان سالم، شرایط جذابی را برای نوجوانان فراهم کنند تا حس کشف موقعیت جدید و تازه به بهترین شکل در نوجوانان ارضا شود.»
ارسال دیدگاه