رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۰ در آئین تجلیل از فانوسداران دانایی عنوان کرد:
معلم قلب تپنده و رکن استوار جامعه است
تهران (پانا) - رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۰ با بیان اینکه مدرسه باید محور باشد؛ مدرسه باید قلب تپنده جامعه باشد. مدرسه، خانه اول تربیت است و معلم، رکن استوار آن؛نقش معلم در بالندگی و تعالی جامعه را کلیدی خواند.

در آئین باشکوه تکریم مقام معلم که با حضور جمعی از فرهنگیان فرهیخته، مسئولان منطقهای و دانشآموزان نیکسرشت برگزار شد، حمید شاهمنصوری، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۰ تهران، با بیانی سرشار از معرفت دینی، عقلانیت فرهنگی و دغدغهمندی تربیتی، به تبیین جایگاه رفیع معلم پرداخت و افقهای پیش روی نظام تعلیم و تربیت را در پرتو اسناد بالادستی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب ترسیم کرد.
بیتردید، نقش معلم در بالندگی و تعالی جامعه، مقامی فراتر از وصف و بینیاز از تعریف است؛ چرا که نخستین آموزگار انسان، خدای متعال است. آنگاه که در لحظه بعثت، خطاب به خاتمالانبیا فرمود: «اقرأ باسم ربّک الذی خلق»، تعلیم را مبدأ تحول و معرفت را اساس رسالت پیامآور آسمانی خویش قرار داد. از این منظر، معلم نهتنها انتقالدهندهی دانش، بلکه حامل رسالت هدایت و پرورش جانهاست.
حمید شاهمنصوری، در این محفل نورانی با تاکید بر قداست شغل معلمی، خاطرنشان کرد: اگر خداوند، معلم اولین و آخرین است، بیگمان معلم زمینی، بازتابی است از آن فروغ لایزال. و اگر حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: من علّمنی حرفاً فقد صیّرنی عبداً، این کلام نه اغراق که عین حقیقتی است که ریشه در عقل و عرفان دارد. کسی که دانشی بیاموزد، چراغی در تاریکی افروخته، و این افروختن، بهراستی بندگی میطلبد.
وی با اشاره به اینکه هفته معلم تنها بهانهای است برای یادآوری جایگاه والای معلمان، افزود: روز معلم نماد است؛ حقیقت آن است که هر روز، باید روز معلم باشد. هر لحظه باید قدر دانسته شود آن دستی که قلمی را در دست دانشآموزی نهاد، و ذهنی را به اندیشیدن و روحی را به تعالی فراخواند.
شاهمنصوری در ادامه سخنان خویش، ضمن تأکید بر ضرورت حرکت هماهنگ با اسناد بالادستی از جمله سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمودهای راهگشای مقام معظم رهبری (مدظلّهالعالی)، بیان کرد: مسیر ما روشن است، اما تحقق آن، عزم و همت بلند میطلبد. عدالتمحوری، ارتقاء کیفیت آموزش، تقویت مشارکت مدرسهای و اعتلای جایگاه معلم، از ارکان اساسی در این مسیر است.
وی با اشاره به فرمایش ریاست محترم جمهوری مبنی بر ضرورت توجه به عدالت آموزشی و منزلتبخشی به مدارس دولتی، تأکید کرد: مدرسه باید محور باشد؛ مدرسه باید قلب تپنده جامعه باشد. مدرسه، خانه اول تربیت است و معلم، رکن استوار آن.
شاه منصوری سپس به تحولات سریع فناوری و لزوم تطبیق نظام آموزشی با مقتضیات روز پرداخت و افزود: در روزگاری که هوش مصنوعی و فنآوریهای نوین بر زندگی انسانها سایه افکندهاند، دیگر نمیتوان با دادههای دیروز، پاسخگوی پرسشهای امروز دانشآموزان بود. معلم امروز، باید زبان امروز را بداند و اندیشههای نو را در جان خود بپروراند تا بتواند با نسل جستجوگر و پرشور امروز، همنفس و همکلام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، تربیت «دانشآموز تراز جمهوری اسلامی ایران» را مأموریتی سترگ و پیچیده توصیف کرد و اظهار داشت: هدف، پرورش انسانهایی وارسته، متفکر، مسئولیتپذیر و مؤمن است. نسلی که هم دل در گرو وطن دارد و هم ذهن در مسیر توسعه و پیشرفت؛ نسلی که بتواند پرچمدار فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی باشد و با سلاح علم و بصیرت، مرزهای تمدن نوین اسلامی را پاس بدارد.
وی در پایان، خطاب به دانشآموزان و جوانان کشور، پیامی سرشار از امید و دعوت به پویایی بیان کرد: فرزندان عزیزم! اگر چه گاه در مسیر رشد، سایههایی از دشواریها پدیدار میشود، اما مبادا این ابرهای گذرا، آفتاب همتتان را بپوشاند. شما توانمندید، هوشمندید و وارثان این سرزمین کهن هستید. ما، وظیفه داریم صدای شما را بشنویم، شرایط شما را درک کنیم و بستری بسازیم که در آن، استعدادتان بدرخشد و افقهای بلند وطن را فتح کنید.
ارسال دیدگاه