شورای دانش آموزی چیست و چه اهدافی دارد؟

خبرگزاری پانا:اهداف و قوانین شوراهای دانش آموزی را بهتر بشناسیم .

کد مطلب: ۲۷۳۹۹۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا، براساس ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی مدارس ، شورای دانش اموزی به منظور مشارکت دانش اموزان در امور مربوط به مسایل آموزشی ، پرورشی ، انضباطی ،ورزشی و فوق برنامه و ایجاد ارتباط صحیح و مستقیم دوسویه بین دانش اموزان و اولیایمدرسه و ارج نهادن به شخصیت و کرامت آنان و تقویت اعتماد به نفس و خود باوری ومسئولیت پذیری و مشارکت جویی در آنان در سطح مدارس تشکیل میگردد.


شوراهای دانش آموزی در کلیه آموزشگاهها اعم از دبیرستان ها و هنرستان ها و مراکزپیش دانشگاهی تشکیل میگردد و انتخابات بصورت هماهنگ هرسال تحصیلی با پیام وزیر آموزش وپرورش برگزار میگردد ودانش آموزان علاقمند به عضویت درشورا باید حداقل ۱۵ روز قبل از انتخابات خودرا کاندیدا نموده ودر دفتر مدرسه ثبت نام نمایند و مدیر موظف است با همکاری شورای مدرسه و مربیان پرورشی اسامی کاندیداهای نهایی را از طریق نصب در تابلو اعلانات مدرسه و اعلام در مراسم آغازین به اطلاع دانش آموزان برساند و دانش آموزان میتوانند به مدت یک هفته پیرامون دیدگاهها نظرات و برنامه های خود به تبلیغ به پردازنند.

ولی آنچه که مدیر در برنامه ریزی برای انتخابات صحیح مسئولیت دارد، به چند مورد آن اشاره میگردد.
۱- مدیر آموزشگاه در مراسم صبحگاه یا با چاپ برشوروبرگزاری مسابقات دانش آموزان را از شرح وظایف و جایگاههاو اهمیت شورای دانش آموزی مطلع نماید.
۲ -مدیر آموزشگاه سعی نماید با تشکیل ستادی یا حضور نمایندگان کلاسها و دبیران واولیا نسبت به نظارت برانتخابات وگزینش کاندیداهای شایسته با حداقل معیارهای معقول اقدام نمایند .
۳ -برای دانش آموزان کاندید امکانات لازم مانند :کمک در چاپ تبلیغات آنان وفضای مناسب برای بیان خواسته ها و دیدگاهها توسط مدیر آموزشگاه فراهم گردد.
۴ -مدیر آموزشگاه میتواند فضای رقابت سالم به وجود آورده ودانش آموزان را هدایت به ارایه برنامه های جالب با محتوای خلاقیت وابتکار نماید.

اهداف شوراهای دانش آموزی عبارتند از:

بهره وری از شیوه نامه های پرورشی و آموزشی و مراقبت بر همسویی فعالیت های شورای دانش آموزی و کمیته های آن با مفاد آیین نامه اجرایی مدارس.

بررسی پیرامون چگونگی مشارکت دانش آموزان در فعالیت های آموزشی و پرورشی و اجرایی مدرسه و ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه و همکاری در برنامه ریزی و اجرای مناسبت های مذهبی و انقلابی در مدرسه و اداره نشریه های دانش آموزی و همکاری در اداره امور کتابخانه مدرسه .

همکاری در ارتقاء مهارت فرهنگی ، هنری ، علمی و ورزشی دانش آموزان و برگزاری مسابقات مربوطه و برگزاری نماز جماعت و اداره نمازخانه مدرسه. .

همکاری در تشکیل و اداره تعاونی آموزشگاهی وشرکت موردی در جلسات شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان .

دعوت از دانش آموزان برای همکاری با شورا در پیشبرد فعالیت های پرورشی و آموزشی همکاری در تقویت هویت دینی و انقلابی دانش آموزان.

همکاری با معاون پرورشی و تربیت بدنی مدرسه در اجرای برنامه های و فعالیت های پرورشی .

/سید علی دریاباری/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار