اضافه شدن بیش از 30 هزار مترمربع فضای ورزشی به سرانه ورزشی آموزش و پرورش خراسان رضوی

مشهد(پانا)- معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه ازاضافه شدن بیش از 30 هزار مترمربع فضای ورزشی به سرانه ورزشی آموزش و پرورش استان خبر داد.

کد مطلب: ۹۶۹۴۴۴
لینک کوتاه کپی شد
اضافه شدن بیش از 30 هزار مترمربع فضای ورزشی به سرانه ورزشی آموزش و پرورش خراسان رضوی

صفدر سلطانی معاون تربیت بدنی و سلامت این اداره کل در نشست خبری گفت: میانگین سرانه فضای ورزشی کشور به ازای هر دانش آموز ۱۷ صدم مترمربع است و سرانه ما در استان خراسان رضوی به ازای هر دانش آموز ۱۳ صدم مترمربع هست، لیکن سرانه فضای ورزشی در استان پایین است و استان خراسان رضوی در سال گذشته رتبه ۲۲ را در این زمینه در کشور داشت اما در سال جاری بیش از 30 هزار مترمربع به فضاهای ورزشی استان اضافه شد و بیش از دو صدم مترمربع به میانگین فضای ورزشی استان اضافه گردید که توفیق بزرگی است و رتبه استان را ارتقاء داد اما این افزایش فضاهای ورزشی با وجود داشتن یک میلیون و سیصد و ده هزار دانش آموز استان و همچنین رشد جمعیت دانش آموزی کافی و ملموس نیست.

وی افزود: بالاترین سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی با حدود 70 صدم درصد مربوط به شهرستان کدکن و داورزن است. تبادکان پایین‌ترین سرانه ورزشی را با حدود پنج صدم درصد در استان دارد.شهر مشهد، تبادکان و مراکز قطب، دارای سرانه ورزشی پایینی هستند. میانگین فضای آموزشی در مشهد، حدود هشت صدم درصد است. این سرانه بدون محاسبه سالن‌های افتتاح شده در سال جاری است.

سلطانی تصریح کرد: 20 استخر و ۲۹ سالن ورزشی نیمه‌تمام در سطح آموزش‌ و پروش استان داریم که با تلاش اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان و همت خیرین نیک اندیش در حال پیشبرد آن‌ها هستیم. درصدد راه ‌اندازی ششزمین چمن مصنوعی با اولویت مدارس هستیم. سال گذشته ۱۲ زمین چمن با وسعت یک هزار و ۲۴ متر افتتاح شد. در سال جاری و سال آینده، ۵۰ زمین چمن مصنوعی دیگر به فضای مدارس استان اضافه خواهد شد و این طرح ویژه ‌مدارسی است که نوسازند و فضای مطلوبی را دارند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: نیروی انسانی، تجهیزات و فضا و محتوای آموزشی، سه اصل اساسی ماست. 45 کانون اصلاح ساختار قامتی در سطح استان فعال است و در سال گذشته ۴۴ هزار نفر به این مراکز مراجعه کرده‌اند. با توجه به آموزش‌های لازم، ارزیابی توسط مربیان تربیت‌بدنی انجام می‌شود و بعد از آن ارزیابی تخصصی‌تری خواهیم داشت. برای برنامه کلی ساختار قامتی باید یک طرح پژوهشی شکل بگیرد تا ارزیابی کنیم که آیا بهبود داشته‌ایم یا وضعیت بدتر شده‌است.

وی عنوان کرد: با تمام مساعدت‌هایی که در خصوص تجهیزات ورزشی انجام شد، ۳۰ درصد مدارس استان را پوشش دادیم و همراهی و مشارکت ارکان مدرسه در جهت توجه به ساعت درس تربیت بدنی حائز اهمیت است.

سلطانی در خصوص زمان کلاس‌های درس تربیت‌بدنی، بیان کرد: اگر به زمان ورزشی‌ای که دانش‌آموزان دارند دقت کنیم، با احتساب اینکه آلودگی، بارش و برودت هوا نباشد 90 دقیقه زمان را برای کلاس درس تربیت‌بدنی درنظر گرفته‌ایم، در این شرایط حدود ۲۵ جلسه در سال خواهیم داشت. دانش‌آموزان در این ۲۵ جلسه ۹۰ دقیقه مفید نخواهند داشت و می‌خواهیم با ۲۵ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای در حوزه سلامت دانش‌آموزان مفید باشیم. این مدت زمان در صورتی است که تعطیلی‌ها را در این بین نداشته باشیم یا به واسطه مراجعت به سالن‌ها زمانی را از دست ندهیم.

وی افزود: باید از فضاها و زمان‌های بلااستفاده دانش‌آموزان استفاده مفید کنیم. در سال گذشته خط ‌کشی و نقاشی دیوارها را در قالب حیاط پویا داشتیم که فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزان بود و این حرکت به فعالیت‌بدنی بیشتر دانش‌آموزان در مدرسه کمک می‌کند. باید فضاهای موجودی که استفاده ورزشی از آن نمی‌شود را با امکانات ویژه تجهیز کنیم تا خطرات مراجعه به سالن‌ها در بیرون از مدرسه را نداشته باشیم و هم در ساعت‌هایی که درس تربیت بدنی را ندارند از امکانات استفاده کنند.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش‌ و پروش‌ خراسان رضوی با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت‌هایی که در حوزه تجهیزات و فضای ورزشی داشته‌ایم‌، کاروان تجهیزات ورزشی در شهریورماه به مدارس ارسال شد گفت: مدرسه پویا، یعنی استفاده از همه فضاهای موجود در مدرسه و چند بُعدی دیدن آموزش. مدرسه پویا یکی از اولیت‌های اصلی سال جاری است. تاکنون بیش از ۲۰۰ پروژه حیاط پویا را با مشارکت شهرداری مشهد اجرایی کرده ایم.

این مقام مسئول عنوان کرد: با اجرایی شدن سند تحول بنیادین، قرار است، دانش‌آموزانِ تمام‌ ساحتی را داشته باشیم و تعلیم و تربیت تمام ساحتی باشد. این حوزه باید با دید ویژه‌تری پیش برده شود و سیاست‌های تعریف شده‌ای را در این حوزه داریم. فعالیت‌هایی که در حوزه تربیت‌بدنی انجام می‌دهیم، برنامه‌محور، مدرسه‌محور، اخلاق‌محور و مشارکت‌محور است و به فعالیت‌های کیفی می‌پردازیم و این فعالیت‌ها تخصصی است. اگر هرگونه فعالیتی را برای تعداد کمی از دانش‌آموزان تعریف کنیم، غالب دانش‌آموزان را از امکانات محروم کرده‌ایم.

سلطانی با بیان اینکه فعالیت‌هایی که در سال گذشته و سال جاری تعریف شده، رویکرد مدرسه‌محوری در آن بسیار مشهود است، گفت: این امر باعث می‌شود تا همه دانش‌آموزان، اولیاء، معلمان، مدیران، معاونان و کادر مدرسه را در فعالیت تربیت بدنی داشته‌باشیم.

وی خاطر نشان کرد: افتتاحیه المپیاد درون‌مدرسه‌ای را خواهیم داشت و این مسابقات شروع شده است. اصل فعالیت‌های ما در حوزه تربیت‌بدنی به کلاس درس تربیت‌بدنی بر می‌گردد که در تمام پایه‌ها دو ساعت را داریم‌. قبلا در پیش‌دانشگاهی دو ساعت تربیت بدنی را نداشتیم و پایه سوم یک ساعته بود که درحال حاضر با توجه به برنامه درس ملی همه پایه ها دو ساعته هستند.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش ‌و پروش‌ خراسان رضوی با بیان اینکه در راستای ارتقاء علمی و عملی، دوره‌های مدرسی، ضمن‌خدمت، داوری و مربیگری را برای مدرسانمان در سال گذشته داشته‌ایم، گفت: مهمترین بخش آن، دوره امدادگر ورزشی بوده که معلمان با توجه به ضرورتی که دارند، در این دوره شرکت کردند.

وی مطرح کرد: در خصوص المپیادهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای، دو نوع فعالیت تعریف شده و در حاشیه کلاس درس فعالیت‌هایی را در درون مدرسه ایجاد کرده‌ایم و فعالیت‌هایی را در خارج از مدرسه پیگیری می‌کنیم که شامل کانون‌های ورزشی، مدارس تخصصی ‌و... است، در این زمینه بیش از ۵۰ درصد دانش‌آموزان شرکت می‌کنند.

سلطانی خاطر نشان کرد: در مسابقات منطقه حدود ۳۰ هزار نفر شرکت کردند و هشت هزار و 509 نفر در مسابقات استانی شرکت داشتند و پس از برگزاری مسابقات، منتخبین به مسابقات کشوری راه پیدا می‌کنند و این مسیر استعدادیابی ماست. رقابت‌های جهانی هم اگر برگزار شود شرکت می‌کنیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش ‌و پروش‌ خراسان رضوی یادآور شد: دختران خراسان رضوی اولین‌بار به رقابت‌های جهانی کرواسی اعزام شدند و اولین مدال را در این رشته داشتیم. ۲۱۲ نفر را در تابستان سال جاری اعزام کردیم که ۱۵۰ نفر دارای مدال و رتبه برتر بودند. از این ۱۵۰ مدال، ۴۳ طلا، 42 نقره و ۶۵ برنز بوده‌ است.

وی با اشاره به اینکه تیم فوتسال دانش‌آموزی خراسان رضوی، مقام اول را در بخش مردان کسب کرد، عنوان کرد: امیدواریم بازهم به عنوان نماینده کشور بتوانیم تیم خراسان‌رضوی را به مسابقات دانش‌آموزی فرانسه اعزام کنیم و مقام خوبی را کسب کنند.

سلطانی تصریح کرد: در حوزه سلامت، سفیران سلامت را آموزش می‌دهیم که مهارت‌های بهداشتی را آموزش می‌بینند و عمل می‌کنند و به سایر دانش‌آموزان و اعضاء خانواده و شهروندان منتقل می‌کنند. تا کنون 187 هزار سفیر سلامت را که به طور میانگین هر کلاس یک نفر است را در استان آموزش داده‌ایم.

وی مطرح کرد: اجرای آموزش‌های حفظ محیط‌زیست را با اداره کل محیطزیست و شهرداری داشته‌ایم و تفاهم‌نامه‌هایی با خیرین در این حوزه بوده تا برای دانش‌آموزان معاینات و غربالگری‌های لازم انجام شود.

سلطانی گفت: برای توانمندسازی معلمان، علاوه بر کلاس‌های آموزشی، رقابت‌های علمی تخصصی معلمان تربیت‌بدنی را در بخش‌های علمی و عملی داریم و در ارائه روش‌های برتر تدریس هم رقابت‌هایی را داشته‌ایم که ۵۷۱ معلم شرکت کردند. ۲۲۶ نفر در مرحله استانی و ۱۹ نفر همکار تربیت‌بدنی آقا و خانم به صورت تیمی برای رقابت‌های کشوری آماده‌شده‌اند. معلمان در روش‌های برتر تدریس، در گروه ابتدایی و متوسطه به مسابقات اعزام شدند و در کلیه رقابت‌های سطح کشور، تمام شرکت‌کنندگان از استان ما مقام اول را کسب‌کردند.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش ‌و پروش‌ خراسان رضوی در رابطه با ایمنی، تصریح کرد: حوادث تبعات اقتصادی، اجتماعی و روانی بالایی را خواهد داشت. این امر، ۷۰ درصد به نیروی انسانی و ۳۰ درصد به عدم ملاحظات تجهیزات بر می‌گردد، بر همین اساس غالب برنامه‌ها را آموزشی گذاشته‌ایم

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار