رئیس شورای عالی استان‌ها: این شورا باید به جایگاه خود در نظام توسعه دست یابد

تهران (پانا) - رئیس شورای عالی استان‌ها می‌گوید زمان آن رسیده که شورای عالی استان‌ها به عنوان بزرگترین نهاد شورایی در نظام سیاسی کشور با نگاهی کلان و با واکاوی ابعاد متنوع موضوع مدیریت محلی، به جایگاه اصلی خود در نظام برنامه‌ریزی توسعه کشور دست یابد.

کد مطلب: ۹۲۱۲۴۶
لینک کوتاه کپی شد
رئیس شورای عالی استان‌ها: این شورا باید به جایگاه خود در نظام توسعه دست یابد

به گزارش روابط عمومی شورای عالی استان‌ها، مرتضی الویری روز پنجشنبه در نوزدهمین نشست شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه بررسی نظام‌های مختلف مدیریت شهری در دنیا نشان می‌دهد، نهادهای محلی قدرتمند یکی از اجزای ساختاری اداره امور یک کشور در دوره مدرن هستند، گفت: در این زمینه شایسته است به موازات زمینه‌سازی برای اهمیت یافتن نقش مدیریت محلی در اداره کشور، بازیابی و بازآرایی نظام حکم‌روایی محلی در کشور را در قالب تفکیک وظایف و مسئولیت‌های عمومی به دو بخش ملی و محلی هدف اصلی خود قرار دهد و در این راستا از هیچ تلاشی برای اعطای وظایف محلی به نهادهای محلی فرو نگذارد. جایگاه این نهاد ارزشمند و مردمی، متأثر از عوامل مختلفی است که نظام حقوقی آن مهم‌ترین مؤلفه است.

وی اظهار کرد: با توجه به جایگاه قانونی شورای عالی استان‌ها در قانون اساسی کشور، این نهاد می‌تواند در فرآیند توسعه ملی نقش بی‌بدیلی را ایفا کند و در امور مختلف به خصوص خدمات عمومی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و گردشگری از طریق سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت تأثیرگذاری کند. در وضع فعلی، فقدان همکاری و هماهنگی بین بخشی به عنوان خلاء اصلی برنامه‌ریزی در مدیریت محلی کشور و به تبع آن برای شورای عالی استان‌ها قابل ذکر است. این مشکل منجر به اتلاف منابع، موازی کاری، بروز چالش‌های جدی بین شوراهای اسلامی و سایر دستگاه‌ها شده است.

الویری با بیان اینکه مواجهه با شرایط کنونی صرفاً از طریق حرکت و برنامه‌ریزی در یک قالب همکارانه امکان پذیر است، گفت: تجربه نشان می‌دهد مدیریت محلی برای اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های خود به یک محیط تعاملی میان ارکان مدیریت محلی (اعم از شورای عالی استان‌ها، شورای استان‌ها، شورای اسلامی شهر و روستا، شهرداری‌ها) و سایر ارکان سیاسی کشور احتیاج دارد، در این صورت امکان توسعه و افزایش کیفیت زندگی احاد افراد جامعه فراهم می‌شود.

الویری تصریح کرد: از این رو شورای عالی استان‌ها درصدد است با ایجاد یک بستر تعاملی با دیگر کنشگران ارکان سیاسی کشور برای رسیدن به توسعه پایدار تلاش کند. البته نوع ارتباط شورای عالی استان‌ها با دیگر کنشگران در این محیط تعاملی از نظر سطح و مقیاس عملکرد با یکدیگر تفاوت ماهوی دارد.

وی توضیح داد: رویکرد تعاملی ما بر این اصل استوار است که یک تغییر در حوزه برنامه‌ریزی شاهد باشیم و به سمت مدیریت محلی حرکت و ظرفیت‌های قانونی مدیریت محلی را احیا کنیم و از مشارکت شهروندان در مواجهه با چالش‌های اجتماعی و محیطی از طریق مدیریت محلی، کمک بگیریم.

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: در این وضع خطیر جامعه که بیش از هر زمانی به همراهی و همدلی مردم نیازمندیم با این اقدامات می‌توان انتظار داشت که فرآیند سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی برپایه دانش محلی و نیاز شهروندان صورت گرفته و زمینه ارتقا و بهبود عدالت و برابری، تضمین مشروعیت تصمیمات عمومی و پاسخ به نیازهای قانونی فراهم شود. فرصت همگرایی حاضر در بین دولت، شورای عالی استان‌ها و مجلس را باید در جهت تحول در فرآیند توسعه کشور مهم تلقی کرد و امید می‌رود همکاری و تشریک مساعی مؤثر میان دولت و مجموعه مدیریت محلی کشور، امکان تحقق توسعه پایدار در کشور ممکن شود.

وی خاطرنشان کرد: اما نکته مهم در این ارتباط این است که اینجا مساله قدرت مدیریت محلی و دولت نیست، منافع مردم است که در درجه اول اهمیت قرار می‌گیرد.

الویری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: یکی از مناسبت‌های خرداد ماه، سالروز آزادسازی خرمشهر در عملیات فتح المبین است. این عملیات را که با همکاری ارتش، سپاه و بسیج مردمی صورت پذیرفت، می‌توان نقطه عطف دفاع مقدس دانست که در نهایت موجب بیرون راندن متجاوزان بعثی از خاک کشورمان شد. امروز هم همچنان کشور ما نیازمند وحدت همه نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی در مقابل دشمنان است و همه ما باید از تلاش‌های ارزشمند نیروهای دفاعی و دیپلماسی کشور که در داخل و خارج از کشور در راه تأمین امنیت مردم ایران مجاهدت کرده و می‌کنند، قدردانی کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار