تحلیل رییس سابق اتاق بازرگانی ایران از سیاست‌گذاری درست در زمان تحریم

گرانی‌ها، فضای اشتغال و سودآوری ایجاد می کند

تهران (پانا) ـ اقتصاد کشور سال‌هاست درگیر تحریم و محدودیت‌های بین‌المللی است و تشدید شدن تحریم‌ها، شرایط متفاوتی را برای اقتصاد کشور رقم‌زده است. از جمله تورم و افزایش قیمت‌ها.این تحریم ها هزینه دارد، اماهزینه‌ای باید بدهیم که بعد از تحریم آورده‌ای داشته باشد و ساختاری در کشور ایجاد شود که در زمان بعد از تحریم، تحریم‌پذیر نباشیم.

کد مطلب: ۹۲۰۰۵۶
لینک کوتاه کپی شد
گرانی‌ها، فضای اشتغال و سودآوری ایجاد می کند

به‌گزارش خبرآنلاین، رییس سابق اتاق‌بازرگانی و صنایع و معادن ایران در‌خصوص تحریم‌ها و هزینه‌زا بودن آن معتقد است:تحریم هزینه دارد و یکی از هزینه‌های آن، گرانی برخی از کالاهاست. اما این گرانی می‌تواند آورده‌ای برای اقتصاد کشور داشته باشد و حداقل این آورده این است که فضای اشتغال، سودآوری و ثروت‌آفرینی را ایجاد می‌کند و افراد تحمل پرداخت هزینه‌ گرانی را پیدا خواهند کرد.

البته به اعتقاد محسن جلال‌پور ، زمانی‌که درگیر جنگ اقتصادی می‌شویم، باید بپذیریم که بخشی از جریانات کشور در این جنگ‌اقتصادی باید هزینه بدهد و صدمه می‌بیند، اما چه هزینه‌ای باید بدهیم؟ از نظر من هزینه‌ای باید بدهیم که بعد از تحریم آورده‌ای داشته باشد و ساختاری در کشور ایجاد شود که در زمان بعد از تحریم، تحریم‌پذیر نباشیم.

او متذکر شد: گرانی برخی کالاها می‌تواند امکان سرمایه‌گذاری در تولید آن را افزایش‌داده و با سیاستگذاری درست، سرمایه‌ها را به‌سمت بخش مولد اقتصاد هدایت کند که در نهایت به‌تعدیل قیمت در سایه اقتصاد رقابتی منجر می‌شود.

سیاست‌گذاری درست در تحریم این است که فضا را برای بخش‌خصوصی، تولید و جریان مولد در جامعه ایجاد کنیم و بپذیریم که با تحریم، برخی از کالاها گران می‌شود. اما این گرانی، حداقل آورده‌اش این است که فضای اشتغال، سودآوری و ثروت‌آفرینی را ایجاد می‌کند و افراد تحمل پرداخت هزینه گرانی را پیدا می‌کنند.

چه سرنوشتی در انتظار تولید است؟

جلال‌پور در پاسخ به این پرسش که در شرایطی که اقتصاد کشور با محدودیت و تحریم روبه‌رو است، چه سرنوشتی در انتظار تولید خواهد بود، عنوان کرد: اگر ما این روال را جلو برویم، چه تحریم‌ها وجود داشته باشد و چه تحریم‌ها وجود نداشته باشد، در شرایطی که رقابت نادرست باشد و شرکت‌های خصولتی از جیب دیگران خرج کنند و تولید غیر رقابتی باشد و بازار، بازار رانت و فساد باشد، باید واقعا تولید واقعی را نادیده بگیریم.

او تاکید کرد: اگر شرایط را تغییر دهیم و سیاست‌گذاری‌های درست و توسعه بخش‌خصوصی و سیاست‌گذاری‌های مبتنی‌بر میدان‌دادن به بخش‌خصوصی را مورد هدف قرار دهیم، چه در هنگام تحریم و چه در زمانی که تحریم‌ها وجود نداشته باشد، بخش‌خصوصی راه خود را باز و رشد پیدا می‌کند و آن زمان بخش‌خصوصی جلوی تحریم را هم می‌گیرد و مقابل آن نیز می‌ایستد.

رییس‌سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: بر این‌اساس، من می‌خواهم بگویم که با توجه به سیاست‌گذاری‌ها در ۴۰ سال‌گذشته چه‌زمانی که تحریم‌ها پررنگ بوده و چه‌زمانی که کم‌رنگ بوده، به‌دلیل اقتصاد دولتی و تزریق یارانه‌های دولتی و کمک‌های دولتی و حمایت‌های بی‌دلیل، فضای تولید در کشور شکل نگرفته است.

جلال‌پور با بیان این‌که من همیشه معتقدم که ما حمایت نمی‌خواهیم، بلکه رقابت می‌خواهیم، عنوان کرد: این مسیر متاسفانه فعلا هم ادامه دارد، اما امیدواریم جریانات اخیر، کشور را به‌جایی برساند که در آینده بخش‌خصوصی میدان‌دار اقتصاد کشور باشد و فضای کار و رقابت برای بخش‌خصوصی ایجاد شده و آن زمان حتما تولید جای خود را در اقتصاد کشور باز می‌کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار