در رژه روز ارتش امسال کدام ادوات نظامی‌ به نمایش درآمد

تهران (پانا) - رژه نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت 29 فروردین روز ارتش و بزرگداشت حماسه آفرینی‌های نیروی زمینی قهرمان برگزار شد.

کد مطلب: ۹۰۸۵۲۸
لینک کوتاه کپی شد
در رژه روز ارتش امسال کدام  ادوات نظامی‌ به نمایش درآمد

به گزارش ایرنا، این رژه با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، سردار لشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر رحیم صفوی، مشاور و دستیار عالی فرمانده معظم کل قوا، امیر حاتمی، وزیر دفاع، سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار غیب پرور، رئیس بسیج مستضعفین، امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش، امیر سرلشکر شهبازی، فرمانده اسبق ارتش، امیر سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر علیرضا صباحی‌فرد، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء، امیر سرتیپ نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی، امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی دیگر از فرماندهان ارشد نظامی در جوار مرقد امام خمینی (ره) برگزار شد.

به غیر از استان‌های لرستان، گلستان و خوزستان که نیروهای ارتش درگیر امدادرسانی به سیل زدگان هستند، مراسم رژه روز ارتش در سراسر کشور همزمان با تهران برگزار خواهد شد.
همزمان با این مراسم پروازهای فرودگاه امام (ره)، مهرآباد، پیام و فرودگاه های اقماری در استان تهران به مدت 4.5 ساعت متوقف شده اند.

در این آیین نظامی، یگان‌های نمونه‌ای از نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران با انجام یک رژه منسجم و هماهنگ، گوشه‌ای از توان عملیاتی و دفاعی خود را در دفاع از نظام مقدس اسلامی به جهانیان نشان دادند.

در مراسم رژه علاوه بر نمایش تجهیزات و ادوات نیروی زمینی ارتش قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا(ص) سامانه‌های اس 300، صیاد 2 و صیاد سه و رادارهای بردبلند و بردکوتاه و سیستم‌های جنگ الکترونیک را نمایش داد.

در این مراسم همزمان با رژه نیروهای مسلح حاضر، شکاری بمب افکن‌های نیروی هوایی، جنگنده‌های بومی صاعقه و کوثر و بالگردهای هوانیروز در حضور مسئولان و فرماندهان نظامی و وابستگان نظامی کشورهای خارجی مقیم تهران، به پرواز در آمد.

فرود اقتدار آور چتربازان تیپ 65 نوهد نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر فراز محل رژه مشترک نیروهای ارتش نیز از جمله دیگر برنامه های روز ارتش است.

همچنین یگان‌های محمول دژبان کل آجا، یگان‌های محمول خودرویی نزاجا، یگان‌های محمول قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)، یگان های محمول نهاجا و یگان‌های محمول نداجا از نیروهای چهارگانه ارتش از مقابل جایگاه ویژه و کلام الله مجید رژه رفتند.

گروهی از خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی این رژه را به صورت مستقیم و همزمان پوشش خبری می دهند.

29 فروردین 1358 برای ارتش، روز به یادماندنی و پرشکوهی است؛ روزی که حضرت امام خمینی (ره) در میان شایعات بی شماری مبنی بر انحلال ارتش و تشکیل به اصطلاح ارتش خلقی، رای بر بقای ارتش دادند. امام فرمودند: 29 فروردین روز ارتش اعلام می شود.

امروز جنگنده کاملا ایرانی کوثر که برای نخستین بار است در مقابل دید عموم مردم به نمایش هوایی می‌پردازد، پس از پرواز از فرودگاه مهرآباد تهران در مقابل جایگاه به نمایش هوایی پرداخت.

در این مراسم نظامی علاوه بر جنگنده کوثر، جنگنده بومی صاعقه، میگ 29، اف4، اف14 و هواپیماهای سوخت‌رسان 747 و 707 که از پایگاه‌های تبریز، مهرآباد، همدان و اصفهان به آسمان اعزام شده اند، از مقابل جایگاه عبور کردند.

اجرای نمایش سوخت‌گیری هوایی از دیگر برنامه‌هایی بود که در جوار حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب توسط نیروی هوایی ارتش به اجرا در آمد.

جنگنده کوثر که مرداد سال گذشته برای نخستین بار رونمایی و در آبان ماه خط تولید انبوه آن به بهره برداری رسید، پس از آذرخش و صاعقه سومین هواپیمای جنگنده ساخت ایران محسوب می شود.

هواپیمای کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با مأموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانه های اویونیک و کنترل آتش نسل چهارم قرار داده است.
متخصصان صنایع هوایی توانسته اند تجهیزات الکترونیکی پیشرفته ای را برای این هواپیما، طراحی و نصب کنند و از دیگر قابلیت های این جنگنده نصب انواع موشک ها و بمب های مورد نیاز صحنه رزم بوده و به گونه ای طراحی و ساخته شده ‌‌که با دیگر تجهیزات و سلاح های ساخت داخل سازگاری کامل دارد.

این هواپیما در دو نوع تک کابین و دو کابین قابل تولید است که نوع دوکابینه علاوه بر قابلیت رزمی برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد.

ارتقای توان رزم و آموزش خلبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بومی سازی سامانه های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته نسل چهارم، سامانه های مکانیکی و هیدرولیکی و موتور بومی از ویژگی های برتر جنگنده کوثر هستند.

مدیران وزارت دفاع بهره گیری از معماری یکپارچه پیشرفته اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل چهارم، بهره گیری از فناوری نمایشگرهای چندمنظوره تمام دیجیتال، بهره گیری از رایانه محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبانان( HUD ) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات را از دیگر ویژگی های برتر کوثر بر شمرده اند.

بهره گیری از رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن کشف اهداف و تهدیدات و بهره گیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل و استفاده از سامانه نقشه متحرک هوشمند نیز از ویژگی ها مهم این جنگنده هستند که به صورت بومی بر آن نصب شده اند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار