معاون سواد‌آموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه:

درصد باسوادی در مناطق روستایی 75.4 درصد است

کرمانشاه (پانا) - معاون سواد‌آموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: بر اساس آخرین آمار سرشماری، درصد باسوادی در جمعیت شهری استان کرمانشاه 87.6 درصد و در مناطق روستایی 75.4 درصد است.

کد مطلب: ۸۹۵۲۲۶
لینک کوتاه کپی شد
درصد باسوادی در مناطق روستایی 75.4 درصد است

هرمز نوروزی‌فرد، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه درصد باسوادی در جمعیت شهری استان کرمانشاه 87.6 درصد و در مناطق روستایی 75.4 درصد است، اظهار داشت: در سرشماری سال 95 اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی استان 12.2 درصد بوده‌است.

وی افزود: با توجه به جمعیت استان در سرشماری سال 1395 تعداد یک میلون و 952 هزار و 434 نفر شمارش شده‌اند که از این رقم به میزان 75.2 درصد در مناطق شهری و 24.5 درصد در مناطق روستایی ساکن هستند. از کل جمعیت استان 49.4 درصد به زنان و 50.6 درصد به مردان اختصاص یافته که در مقایسه با جمعیت سال 1390 جمعیت 7207 نفر افزایش داشته‌است.

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه نرخ باسوادی در جمعیت مردان برابر 89.4 درصد و در جمعیت زنان 79.6 درصد است، گفت: اختلاف باسوادی بین زنان و مردان استان بر اساس آخرین سرشماری 9.8 درصد است.

وی عنوان کرد: توسعه مشارکت‌های بین بخشی و اجرای تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با دستگاه‌ها و نهادها و افزایش ظرفیت همکاری، موسسات غیردولتی و نهادهای مردمی در استان در دستور کار اساسی قرار دارد.

نوروزی‌فرد افزود: اجرای کامل مصوبه 737 شورای عالی انقلاب فرهنگی با استفاده از ظرفیت کارکنان و معلمان رسمی، مدیران و معاونان مدارس، کارکنان رسمی دستگاه‌های اجرایی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، جهت باسواد نمودن بی‌سوادان از مهمترین برنامه‌های در دستور کار است.

وی توسعه و ارتقای توانمندی‌های آموزشی منابع انسانی (کارکنان، مدرسان و آموزش‌دهندگان) را ضروری دانست و افزود: در نظر گرفتن عدالت آموزشی و جنسیتی و هموار ساختن و نزدیک شدن سطح سواد پایه برای زنان و مردان به خصوص در مناطق محروم، عشایر، روستاها و حاشیه شهرها اهمیت دارد.

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تقویت نظارت مستقیم و غیر مستقیم بر فرآیند آموزشی و مالی طبق شرایط و ضوابط مکتوب، گفت: بالابردن سطح کیفی و ارتقای اهداف با جهت‌سازی سند راهبردی در ارائه مصوبات شورای پشتیبانی و گروه بهبود کیفیت و ستاد امتحانات و انسداد مبادی بی‌سوادی نیز از دیگر برنامه‌های در دستور کار است.

وی اظهار کرد: در سال جاری تعداد 1479 نفر به عنوان آموزش‌دهنده آزاد در باسواد نمودن بی‌سوادان و کم‌سوادان در قالب قراردادهای منعقده با نهادها، موسسات غیر دولتی و دستگاه‌های مشارکت‌پذیر، ایفای نقش نمودند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار